Een van de bekendste soorten is een avocado, maar ook de olijf en de mango zijn bijvoorbeeld steenvruchten. De pitten in een steenvrucht kan voor je trouwe viervoeter fijn zijn om op te kauwen, maar veilig is dit niet.
Bij het oogsten zuigen de machines de olijven uit de bomen, maar daarmee ook miljoenen slapende vogels. Onder de slachtoffers zijn onder meer lijsters, kwikstaartjes, vinken en roodborstjes.
De gezonde vetten in olijfolie stimuleren de vetverbranding. Dit help je hond om een gezond gewicht te bereiken en te behouden. Bovendien verhoogt olijfolie de insulinegevoeligheid van je hond. Daardoor zal hij suikers sneller verbranden en verkleint de kans op diabetes.
Olijven zijn niet alleen een goede keuze als je wil afvallen. Omdat ze gezond zijn passen ze in elk eetschema. De meest besproken gezonde voedingsstoffen zijn de Omega-9 vetzuren. Dit zijn onverzadigde vetzuren die goed zijn voor je hart en bloedvaten en het cholesterolgehalte.
Het antwoord op de vraag: hoeveel olijven per dag..? Je kan zoveel olijven eten als je wilt. Je zal misschien iets vaker naar het toilet moeten, want bij sommige mensen bevordert het de stoelgang, maar verdere negatieve uitwerkingen heeft het niet. Ook maakt het weinig uit of je groene of zwarte olijven eet.
Olijven. Rauwe olijven zullen je niet ziek maken of doden, maar je zal het waarschijnlijk ook niet rauw willen eten. Rauwe olijven direct van de boom bevatten een stofje, oleuropein, waardoor ze erg bitter smaken. Door het te pekelen wordt het stofje afgebroken en krijg je die heerlijke olijfsmaak.
Honden zijn heel gevoelig voor geur. Hun reukvermogen is 100 keer krachtiger dan dat mensen. Etherische oliën kunnen, mits goed gedoseerd, fijn zijn om te gebruiken en zelfs bijdragen aan hun gezondheid. NIET GEBRUIKEN: eucalyptus, kruidnagel, teatree, tijm, wintergroen, kaneel!!!
Schapenvet met zalmolie is goed voor een gezonde huid en glanzende vacht. Dosering: kleine honden/katten 1-2 pompje per dag, middelgrote honden 2-3 pompjes per dag, grote honden 3-4- pompjes per dag.
Het komt wel eens voor dat de hond een dag geen ontlasting heeft. Dit is op zich niet erg. Wanneer de hond twee dagen achter elkaar geen ontlasting heeft gehad kan dit wijzen op een aandoening.
Kattendrugs. De verklaring is heel simpel: in olijven komen bestanddelen voor die ook zitten in kattenkruid (ook wel bekend als catnip). Kattenkruid – ook wel drugs voor katten genoemd – wordt veel gebruikt in kattenspeeltjes of -voeding, omdat het op veel katten een ontspannend of mild hallucinerend effect heeft.
Een olijf kunt u niet rechtstreeks van de boom consumeren. Hij is bitter en hard. Leg de olijven eerst twee weken in water en zet de vruchten regelmatig om en ververs het water elke dag. Wel is het nodig de olijven tevoren licht te kneuzen.
Olijven bevatten daarentegen een aanzienlijke hoeveelheid zout. Dit komt door de verwerkingsmethode. Bij de Spaanse methode zijn er zoutwaarden van meer dan 1,5 gram per 100 gram te zien. Bij de Griekse methode is dit nog veel meer, namelijk meer dan 3,5 gram per 100 gram.
Gezonde fruitsoorten voor je hond zijn: ananas, appel, banaan, bramen, bosbessen, mango, watermeloen, meloen, perzik, peren, aardbeien, frambozen of blauwe bessen. Let er wel altijd op dat je de pitten uit het fruit haalt. Deze zijn namelijk niet goed voor je hond.
Het is dus geen reden om je ongemakkelijk te voelen; het betekent dat je hond je vertrouwt. Soms staat een hond terwijl hij z'n behoefte doet op om ergens anders naartoe te lopen. Honden zetten soms een paar stappen omdat de beweging de stoelgang helpt. Het kan ook gewoon zijn dat hij verderop iets interessants ruikt.
Om de stoelgang van je hond te bevorderen, kan het helpen om een theelepel olijfolie door het eten te mengen. Zorg er ook voor dat je hond voldoende vezels binnen krijgt en genoeg water drinkt. Als je viervoeter voldoende vocht binnenkrijgt, droogt de ontlasting minder snel uit.
Knoflook en ui zijn giftig voor de hond, waarom? Allium soorten (ui-achtigen: knoflook, prei, sjalotten, sierui, en bieslook) bevatten bepaalde stoffen die uiteindelijk omgezet worden in zogenaamde 'oxidanten' (Sulfoxide en Disulfide). Deze oxidanten kunnen de rode bloedcellen beschadigen.
Één van de meest voorkomende oorzaak van jeuk bij honden is vlooien. Wanneer je ziet dat je hond veel krabt en zichzelf bijt, dan is het mogelijk dat hij geplaagd wordt door vlooien. Plaatsen waar de vlooien zich graag manifesteren zijn bij de oren, op de rug waar de staart begint, de liezen en de buik.
Een vaak aanbevolen supplement voor een glanzende vacht is visolie. Dit is een goede bron van omega-3-vetzuren, die ontstekingsremmend werken en bijdragen aan een gezonde huid en vacht voor je hond. Hou je zeker aan de voorgeschreven hoeveelheden, want te veel van deze olie kan spijsverteringsproblemen veroorzaken.
Geurkaarsen inademen
Dat maakt geurkaarsen niet per se slecht voor honden om in te ademen, maar als je een hond hebt met een verminderde ademhaling of een aandoening zoals astma, dan is het verstandiger om geen geurkaarsen aan te steken. Ook kan de sterke geur bij honden een allergische reactie veroorzaken.
De lavendel is niet giftig voor mensen of insecten, maar wel voor huisdieren zoals katten, honden en konijnen. Neem bij (of vermoeden van) inname contact op met de huis- of dierenarts.
Waarom zijn groene olijven knoflook goed voor je gezondheid:
Groene olijven knoflook zijn ideaal als gezonde snack. Groene olijven zitten van nature namelijk boordevol gezonde voedingsstoffen. Groene olijven leveren je veel gezonde vetten en vezels en zijn een goede bron van vitamine E en koper.
Groene en zwarte olijven groeien aan dezelfde boom, de Olea. Het verschil zit 'm in de plukperiode. Groene olijven zijn eigenlijk nog niet rijp, zwarte olijven hangen al wat langer aan de tak. Een natuurlijk gerijpte olijf heeft een donkerbruine, paarse kleur.
Het zout trekt de bittere vloeistof uit de olijven en maakt ze eetbaar. Gedroogde olijven liggen ook in zout om de bitterheid eruit te krijgen (nou weet je ook waarom eet-olijven vaak zout zijn).
Kaas bevat veel lactose en de meeste honden kunnen een grote hoeveelheid van deze melksuiker moeilijk afbreken. Vooral pups zijn hier erg gevoelig voor. Teveel kaas kan leiden tot misselijkheid, buikkrampen en diarree.