Wist je dat alle onderdelen van de S-fles in de vaatwasser kunnen? Dit kan het beste doen door de onderdelen in het bovenste rek van je vaatwasmachine te leggen.
Babyfles schoonmaken
Ideaal: babyflessen mogen gewoon in de vaatwasser. Maar omdat flessen (meestal) van plastic zijn, komen ze niet altijd droog uit de vaatwasser. Een andere ergernis die vaak voorkomt, is dat de speentjes vol water staan na een rondje vaatwasser. Heel schoon is dat restwater natuurlijk niet.
Spoel de fles, flessenspeen en overige onderdelen eerst af met koud water om het stollen van eiwitten te voorkomen. Leg de producten hierna in het bovenste rek van de vaatwasser en kies een programma van 55°C. Schoonmaken in de sterilisator. Difrax heeft een magnetronsterilisator en een steriliseerei.
Nee, het protocol hierin is (in Nederland) al enige jaren geleden veranderd. Babyflessen en babyproducten hoeven niet meer gesteriliseerd te worden. De babyfles en speen hoeven niet steriel te zijn voor gebruik, maar moeten wel goed schoon zijn. Het volstaat om de flessen en spenen te reinigen in de vaatwasser.
Je kunt een speen ook in de vaatwasser schoonmaken. Stop hiervoor de fopspenen in het bovenste rekje en kies een programma van minimaal 55°C.
Haal de fles na het voeden uit elkaar en spoel fles en onderdelen af met koud water. Was ze daarna in handwarm water met afwasmiddel of in het bovenste rek van de vaatwasser op maximaal 60 °C. Maak het ventielsysteem schoon met het bijgeleverde reinigingsborsteltje. Spoel alle onderdelen goed af met warm water.
In de gebruiksaanwijzing van de difrax s-flessen staat dat de flessen en spenen maar 3 min in kokend water uitgekookt mogen worden en daarna niet te lang in het water mogen blijven liggen.
De Difrax S fles is te gebruiken vanaf de geboorte tot het moment dat je kindje over gaat tot het drinken uit een tuit beker of gewone beker.
Bij een te lange blootstelling aan een te hoge temperatuur kan je fles licht vervormen, met lekkage als gevolg. We raden aan de gebruikershandleiding te bestuderen. Lekt je fles aan de onderkant? Na enige tijd kan je fles toe zijn aan een nieuw ventiel.
Maak flessen en andere accessoires makkelijk schoon met dit afwasmiddel van NUK. - Op basis van natuurlijke ingrediënten. Verwijdert melkresten heel efficiënt. - Geur- en kleurstofvrij: 100% veilig voor je baby.
Kook gedurende de eerste 6 maanden de flessen dagelijks ongeveer 5 tot 10 minuten uit om te voorkomen dat je baby ziek wordt van bacteriegroei in de fles. Als je baby 6 maanden oud is, kun je de flessen voortaan gewoon afwassen en 1x per week steriliseren. Steriliseer altijd de hele fles, van speen tot dop.
De overheidsorganisatie adviseert wel om flessen en spenen na elk gebruik grondig reinigen met heet water en afwasmiddel. Overigens geldt het advies niet voor kinderen die te vroeg zijn geboren of voor kindjes die ernstig ziek zijn.
Druppel wat voeding op de binnenkant van de pols om te testen of de voeding onverhoopt toch niet te warm is geworden. Opwarmen in de magnetron ook mogelijk. Dit moet dan wel geleidelijk gebeuren op een laag wattage en zonder de flessenspeen.
Wanneer je een fles of speen voor de eerste keer gebruikt, is het belangrijk dat je hem uitkookt. De fles wordt zo gesteriliseerd. Je weet dan zeker dat hij goed schoon is.
Bij het openen van de koelkast stroomt warme lucht naar binnen die vervolgens gekoeld moet worden. Door de lege ruimte in jouw koelkast op te vullen, bijvoorbeeld met flessen water (of iets anders), kan er minder warme lucht naar binnen en is er minder elektriciteit nodig om de koelkast koud te houden.
De beste babyfles van Difrax voorkomt darmkrampjes vanwege de Anti-colic werking. Er zit een ventiel op de bodem van de S-fles. Door het ventiel in de babyfles wordt er constant lucht toegevoerd via de achterkant van de babyfles. Er komen zo geen belletjes bij de speen of lucht in het flesje.
Het anti koliek ventiel plaatst u in de bodem van de Difrax S-fles, Natural of Wide. Het ventiel voorkomt vacuüm zuigen en zorgt voor een gelijkmatige en constante stroom van voeding. Dit vermindert de kans op boeren, spugen en buikkrampjes.
Een zogenaamde anti-koliek fles zorgt ervoor dat je kindje minder snel lucht inslikt, waardoor krampjes verminderen. Een anti-koliek fles zorgt ervoor dat je kindje weinig of geen lucht inslikt tijdens het drinken. Op die manier heeft je kleintje minder last heeft van die vervelende buikkrampjes.
Anti-reflux flessen
volgens de voorstanders voorkomt het gebogen model (S-vorm) dat de baby te veel lucht binnenkrijgt en is het bovendien handig voor de ouders bij het vasthouden van de fles. Deze anti-reflux flessen kun je in principe gebruiken vanaf de geboorte totdat je kindje ongeveer een jaar is.
De BornFree babyfles is speciaal ontworpen om darmkrampjes en spugen te verminderen. De babyfles is voorzien van een ventielsysteem dat alleen melk doorlaat wanneer de baby zuigt, zodat de baby rustiger drinkt en naar behoefte kan drinken. Net als bij borstvoeding.
De Difrax S-fles is de nummer 1 babyfles in Nederland
Je geeft er je baby afgekolfde borstvoeding of flesvoeding mee. Zo kan bijvoorbeeld ook je partner de voeding geven, zodat jullie de intieme voedingsmomenten met je baby samen delen. Bij Difrax vind je de anti-colic S-fles: de ideale babyfles tegen darmkrampjes.
Als je een speen hebt gevonden die je kleintje prettig vindt, kun je de speen het beste elke 3 maanden vervangen om er zeker van te zijn dat het in goede staat is. Als je ergens een scheurtje ziet dan moet je de speen onmiddellijk vervangen.
De natuurrubberen BIBS fopspenen zijn gevoelig voor hoge temperaturen. Wat je dus NIET moet doen is de fopspenen in kokend water op het vuur laten. Door de extreem aanhoudende temperatuur verkleuren namelijk de schildjes en wordt het rubber aangetast. Ook de vaatwasser of magnetron sterilisator vermijd je best.
De FRIGG speentjes zijn er in twee maten (maat 1; 0-6 maanden en maat 2; 6-18 maanden) waar de BIBS speentjes er ook nog in maat 3 zijn; 18+ maanden. De BIBS speentjes kennen we in vele kleuren en glow-in-the-dark varianten maar de FRIGG speentjes hebben weer andere vormen en kleurencombinaties.