Voor mensen met diabetes type 1 is chocolade in principe geen probleem als je maar rekening houdt met de suiker die er in zit. Let echter ook op dat je gezond en evenwichtig blijft eten. Het tegengaan van een gewichtstoename kan een belangrijke rol spelen in het beheersen van diabetes.
Welke chocolade kan ik als diabeet eten? Een stuk chocolade werkt altijd en misschien zelfs een paar stukjes meer, als je een paar simpele tips volgt: pure chocolade : Het bevat minder suiker dan melkchocolade en slechts een derde zoveel als witte chocolade. pure chocolade verlaagt ook de bloeddruk.
Een suikervrije (stevia, erythritol en inuline-gezoete) pure chocolade reep leidde tot een lagere bloedglucose iAUC vergeleken met een conventionele pure chocolade reep bij mensen met diabetes. Het lijkt erop dat suikervrije pure chocolade geconsumeerd kan worden zonder de bloedglucosecontrole bij mensen met diabetes in gevaar te brengen .
Het is onmogelijk om zowel het suiker- als het vetgehalte in chocolade te verminderen. Dit zou een nefast effect hebben op de smaak en textuur van chocolade. Suikervrije chocolade is dus geen gezond alternatief als je wil vermageren of zin hebt in een gezonde snack.
De No Sugar Added range van Lindt is een unieke suikervrije chocolade uitvinding door de Lindt Meester Chocolatiers. Met dit assortiment kunt u suikerbewust genieten van de heerlijke chocolade van Lindt .
Donkere chocolade: Het bevat minder suiker dan melkchocolade en maar half zoveel als witte chocolade. Maar pure chocolade verlaagt de bloeddruk. 100% chocolade bevat geen toegevoegde suiker - maar het smaakt niet zoet en is niet noodzakelijkerwijs ieders smaak.
Ingrediënten voor suikervrije snoepjes
Sacharine . Aspartaam . Sucralose . Suikeralcoholen zoals erythritol, xylitol, maltitol, lactitol en sorbitol .
Goed nieuws! Over het algemeen wordt suikervrije chocolade door veel gezondheidsprofessionals gezien als een gezond alternatief voor gewone chocolade , vooral als je bloedsuikerpieken wilt voorkomen en extra goed voor je tanden wilt zorgen! Zoals met alles in het leven, kan teveel van het goede de balans verstoren.
Didier & Frank 99% Ultimate Pure Chocolade 100g, Zonder Toegevoegde Suiker (Keto)
Maak een gezonde pudding met avocado, cacao en natuurlijke zoetstof en serveer in glazen. Smelt pure chocolade zonder toegevoegde suiker en gebruik het als topping voor gesneden fruit zoals bananen, aardbeien of ananas. Meng gemalen noten, dadels, chiazaad en pure chocolade zonder toegevoegde suiker om energieballen te vormen.
Lindt Excellence 90% Cacao : Deze optie met veel cacao is robuust van smaak en bevat een minimale hoeveelheid suiker. Hierdoor is het een van de beste keuzes voor diabetici.
Suikervrije snoepjes zijn gewoon dat … suikervrij. Het is echter niet calorievrij. Suikervrije snoepjes bevatten net zoveel calorieën als gewone snoepjes, maar die calorieën komen niet in de bloedbaan terecht als glucose en verhogen de bloedsuikerspiegel niet .
Iemand met diabetes mag in principe alles eten, dus ook nog best een gebakje. Als hij er wel rekening mee houdt wat hij verder eet die dag. Suikervrije producten zijn niet nodig. Wel is het voor mensen met diabetes extra belangrijk om gezond en regelmatig te eten, en veel te bewegen.
Er is een mythe dat je geen chocolade mag eten als je diabetes hebt. Maar je mag wel chocolade eten, maar met mate en niet te vaak . Probeer niet te veel in één keer te eten, want dat heeft invloed op je bloedsuikerspiegel.
De onderzoekers concluderen dat het eten van boter geen of nauwelijks effect heeft op de hart- en vaatgezondheid, diabetes type 2 en kans op overlijden. Zij benadrukken dat het niet nodig is om het gebruik van boter af te raden.
De chocolade producten van Sukrin bevatten geen suiker. Deze chocola is daarom lager in calorieën dan reguliere melkchocolade producten. Je kunt met een suikerarm dieet of als diabetespatiënt gewoon genieten van een chocolade reep.
Pure chocolade bevat meer cacao en dus meer flavanolen dan melkchocolade en witte chocolade, en is daarom een goede keuze. Flavanolen staan bekend om hun positieve invloed op insulinegevoeligheid en kunnen ook uw bloedglucosebalans verbeteren door de darmabsorptie en de spijsvertering van koolhydraten te vertragen.
Als je "suikervrij" of "geen suiker" op een chocoladereep ziet, is dat geen magie - het is wetenschap . Deze chocolade is speciaal gemaakt om minder dan 0,5 gram suiker per portie te bevatten op basis van de FDA-richtlijnen. Maar denk niet dat dit betekent dat ze niet zoet zijn.
Wat is suikervrij? "Suikervrij betekent volgens de FDA dat één portie voedsel minder dan een halve gram toegevoegde of van nature voorkomende suiker bevat . Van nature voorkomende suiker kan iets zijn dat normaal gesproken in het voedsel zit. Het kan bijvoorbeeld fructose in fruit of lactose in melk zijn", zegt Maples.
Teveel chocolade eten kan er wel voor zorgen dat je overgewicht krijgt. Dit vergroot de kans op het krijgen van hart-, en vaatziekten en diabetes. Door het eten van teveel chocolade krijg je teveel vetten en suikers binnen. Dit verhoogt je BMI, maar ook je cholesterolgehalte.
Als u op zoek bent naar diabetesvriendelijke snoepjes en snoepproducten, kunt u het beste eens kijken naar Zolli Candy . Zolli Candy is een productlijn met lolly's, gum pops, taffy, karamels, gummy bears en drops, die gemaakt zijn met natuurlijke smaken en kleuren, en gezoet met erythritol, stevia en isomalt.
Een veelvoorkomend misverstand is echter dat suikervrije snoepjes geen invloed hebben op de bloedsuikerspiegel. Het bevat namelijk koolhydraten en calorieën. Dat betekent dat u nog steeds insuline moet doseren of glucoseverlagende diabetesmedicatie moet nemen voor die suikervrije snoepjes .
De suiker in drop wordt vervangen door zoetstof om het dropje toch zoet te laten smaken. Deze zoetstoffen hebben minder invloed op je bloedsuikerspiegel dan gewone suiker. Dat wilt zeggen dat het glucose gehalte in je bloed niet heel hoog wordt.