Veel geschikte wasstraten zijn bedoeld voor vrachtwagens en bussen en gelukkig zijn bij veel ervan ook campers welkom. Overal in het land zijn wasboxen te vinden en meestal zijn die zo ruim dat een camper er ook terecht kan. Maar het is wel doe-het-zelven in de open lucht, wat met munten betaald moet worden.
Wasstraten kunnen alleen personenauto's wassen. Dus caravans, campers en aanhangwagens kunnen niet door de wasstraat. En nee ook een zweefvliegtuig kan niet door de wasstraat (ja deze vraag is gesteld ð ).
In de automatische roll-over wasstraat kunnen wij vrijwel alle soorten brandstof bussen (zowel geschakeld als automaat), elektrische bussen, SUV's of bussen met reserveband aan achterzijde, een Dodge Ram Van en zelfs bussen met imperiaal of zwaailichten tot een maximale hoogte van 3,02 meter wassen.
U kunt naar een caravan wasstraat, wat vaak neerkomt op een vrachtwagen wasstraat, maar die zijn eigenlijk niet geschikt. Ook kunt u thuis met een ladder en een emmer aan de slag om uw caravan schoon te maken of de hogedrukspuit gebruiken om uw caravan zelf te wassen.
Naast het wassen met de hand en de gewone wasserette of wasserette voor campers, kun je ook met je camper naar een truckwash. Je staat dan in de rij tussen de vrachtwagens. De camper wordt daar ook echt op een goede manier gewassen.
Als er een dakrek met een vaste trap op de camper is gemonteerd, kun je er van uit gaan dat het dak wel beloopbaar is. Maar ook dan blijft het uitkijken voor het maken van deuken. Wij adviseren de mensen altijd om enkel op de sporten van de trap en het dakrek te gaan staan. Dus niet op het dak zelf.
Loop dus zo min mogelijk op het dak en gebruik een borstel of een mop met een steel. Spoel eerst het losse vuil van het dak van uw caravan af. Neem dan de caravan shampoo en begin met het schrobben van het dak. Het is belangrijk dat u voldoende kracht zet zodat het vuil goed los komt.
Hoe vaak moet je je caravan of camper poetsen? Je hoeft je caravan of camper niet zo vaak in de was te zetten. Het is voldoende om 1 á 2 keer per jaar je caravan te polijsten. Zet je caravan of camper in de was voor je hem naar de stalling brengt.
Gladde wanden van aluminium of kunststof zijn het makkelijkste in de wax te zetten. Je kan bij deze wanden dan ook kiezen voor een harde wax. Een harde wax heeft namelijk als voordeel dat het (over het algemeen) een betere bescherming biedt tegen weersomstandigheden en daarbij meer glans biedt.
Heeft je auto dakdragers? Dan kunnen deze (mits goed bevestigd) wel door de wasstraat.
Alles tot een hoogte van 205 cm kan gewassen worden, dus ook een Transporter of een Dodge Ram (met dichte bak).
Bij het binnenrijden van een kettingwasstraat staat er meestal de volgende aanwijzing voor voertuigen met automatische transmissie: „Uit de versnelling, versnellingspook op “N”, motor uitzetten, niet sturen, niet remmen. “
Gemiddeld liggen de kosten tussen de 150-300 euro. De kosten hangen uiteraard ook af van de staat van uw caravan en of u periodiek de keuring doet. Een BOVAG Onderhoudsbeurt is een combinatie van keuring en onderhoud aan alle wezenlijke onderdelen van uw caravan. Op ruim 60 onderhoudspunten wordt er gecontroleerd.
De beste manier om de zwarte strepen op uw caravan of camper te verwijderen is het kunststof oppervlak goed schoon te maken met een allesreiniger. Het liefst een biologisch product, zodat lak niet kan beschadigen tijdens het reinigen en ook nog eens goed voor het milieu.
Clean 123 wordt toegepast bij het reinigen van ex- en interieur van caravan of camper. Met Clean 123 verwijdert u snel het eerste vuil zoals remmenstof, zwarte strepen, vliegen, etc. TIP ! Gebruik de shampoo ook als, vliegenverwijderaar, velgenreiniger, interieur reiniger, kunststof oppervlakken enz....
Reinig de binnenkant van de camper
Nadat de buitenkant van de camper is schoongemaakt, volgt de binnenkant. Hier is het belangrijk om eerst het grove vuil te verwijderen en daarna de moeilijkere plekken aan te pakken. Begin met grondig vegen, stofzuigen en afstoffen, klop vervolgens de bekleding uit en ventileer.
Mag ik overal overnachten in een daktent? Op bijna alle campings mag je overnachten in de daktent op je auto. Het kan gebeuren dat je niet tussen de grondtenten mag parkeren en dat je doorverwezen wordt naar een plaats tussen de campers. De regels verschillen nogal per land.
Door het imperiaal kun je alle zaken vaak nog een stuk steviger vastbinden dan direct op het dak van je camper.
De motor moet stationair draaien en de handrem niet aangetrokken of ingeschakeld. Als de auto wel in de versnelling staat én op de handrem belemmert u de beweging van de loopband. Er zit vast een beveiliging op om schade aan auto of loopband te voorkomen, maar het zorgt wel voor vertraging voor u en andere klanten.