Zet de oven op 150-175 graden en leg de kaasbroodjes er circa 6-8 minuten in. Dan is de korst lekker krokant en de kaas (lauw)warm. Magnetron: Nooit de magnetron gebruiken, want dan worden de broodjes slap.
Verwarm de broodjes voor ca.6-8 minuten.
Blijf weg van de magnetron of microgolfoven. Strijk de broodjes in met een heel dun laagje water en stop ze enkele minuten in een voorverwarmde oven van 160 tot 180°C. Kijk wel uit dat ze niet verbranden.
Zachte broodjes kunnen bewaard worden op kamertemperatuur in een afgesloten plastic broodzak. Hierin blijven ze minimaal 3 a 4 dagen mals en vers.
broodje of dubbele boterham is circa 40 gram totaal beleg ruim voldoende. Dit is bijvoorbeeld 1,5 - 2 plakken kaas óf 2 plakjes vleeswaar óf 1 plak kaas in combinatie met 1 plakje vleeswaar. En een broodje gezond is dus kiezen: in elk geval niet 1 heel ei.
Zijn conclusie op dit ogenblik: „In vergelijking met een broodje kaas bevat een broodje kroket minder vet en calorieën, veel minder van het ongezonde verzadigde vet, meer opneembaar ijzer, en qua vitamines schelen ze weinig. Alles bij elkaar is een kroket beter dan kaas.”
Volkorenbrood bevat veel vezels, maar ook vitamines en mineralen en blijft dus de voorkeur houden. Volkoren producten verlagen namelijk het risico op hartziekten en diabetes type 2. Vervang wit brood dan ook zoveel mogelijk door volkoren,- of bruinbrood om zoveel mogelijk gezondheidswinst op te leveren.
Bewaren: je kunt de kaasbroodjes een week bewaren in een afgesloten bak in de koelkast. Piep ze voor je ze gaat eten kort even op in de oven of magnetron.
Er zit 58,1 gram vet in 1 stuk (130 gram) kaasbroodje van bladerdeeg, waarvan 13,6 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten.
Een nadeel van een magnetron is dat het voedsel soms niet gelijkmatig verhit wordt. Daardoor kunnen eventuele schadelijke bacteriën overleven in het voedsel dat niet goed heet wordt. Het is daarom verstandig om het voedsel een aantal keer om te scheppen tijdens het verwarmen.
De magnetron wordt gebruikt om eten op te warmen. Van bijvoorbeeld kant-en-klaar maaltijden of kliekjes, restjes eten.Van onder andere groenten, aardappelen, vlees, of pasta's. Daarnaast wordt de magnetron ook gebruikt voor het ontdooien van diepvriesproducten.
Het lekkerst om warm uit de oven gelijk op te eten, maar kan ook koud gegeten worden.
Leg de broodjes dan in een koekenpan, zonder vet, op laag vuur.Laat ze 8 minuten garen in een afgedekte pan.Keer de broodjes halverwege even om zodat ze mooi egaal gaar worden.
Maak het brood goed vochtig onder de kraan, en bak het daarna 10 minuten op 230°C. Kort en heet dus. Piep het brood 10 seconden op in de magnetron en stop hem daarna een toaster oven (waarschijnlijk werkt een airfryer net zo goed).
Kibbeling wordt gemaakt van magere vis.Deze soorten bevatten weinig vet en daardoor ook weinig gezonde visvetzuren. Juist die gezonde vetzuren, eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA), verkleinen de kans op hart- en vaatziektes.
De grootste bron van nutteloze calorieën zijn vloeibare calorieën. Via vocht klok je zo honderden vloeibare calorieën naar binnen. Frisdrank is een bekende, maar ook met vruchten/fruitsappen, melk en alcohol gaat het hard.
4. Afbakbroodjes. Naast huisgemaakt brood kun je net zo makkelijk afbakbroodjes in de airfryer afbakken. Op de verpakking vind je hoe hoog de oven moet, zet dan de airfryer 20 graden lager en bak ze in de helft van de tijd gaar.
Er zitten 753 kilocalorieën in 1 stuk (130 gram) kaasbroodje van bladerdeeg. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'kaasbroodje van bladerdeeg'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Sandwiches en andere belegde broodjes kun je vers en fris houden door wat blaadjes sla tussen het beleg en het brood te leggen.
Een komkommer bevat erg weinig calorieën, maar zit wel vol met goede voedingsstoffen en vezels. Voorbeelden hiervan zijn kalium, vitamine K en antioxidanten. Zo houdt het mineraal kalium je vochtgehalte in balans en de normale bloeddruk in stand.
Gemiddeld eten we namelijk zo'n 134 gram brood per dag. Dat staat gelijk aan 3,5 tot 4 sneetjes. Maar als je kijkt naar onderstaande tabel van het Voedingscentrum ligt dat toch echt op de ondergrens van het advies. Volwassen mannen hebben namelijk zo'n 6 tot 8 sneetjes brood per dag nodig en vrouwen zo'n 4 tot 5.
Gezond = ongezond
Een broodje gezond kan wel gezond zijn, maar meestal mankeert er veel aan de broodjes die lunchrooms en broodjeszaken verkopen. Zo is het brood vaak wit, veel te zout en de maat vrij fors. Je hapt al snel 400 calorieën naar binnen. Ter vergelijking: een patatje mayo bevat gemiddeld zo'n 500 calorieën.