Broodje bapao: bevroren 10 a 12 min op 170°, ontdooid 7 min op 200°.
Bapaos zijn dus zachte gestoomde broodballetjes en kun je NIET opwarmen in de oven, want dan worden ze hard en droog. Wanneer je ze in plastic verpakkingen koopt, verwarm je dit inclusief de verpakking 40-60 seconden in de magnetron (een bevroren bapao ongeveer 90 seconden).
Opwarmen met een pan
Als het water kookt zet je de hitte bron op de laagste stand. Verwijder het plastic van de bapao. Zet een stoommandje of als je dat niet hebt een hitte bestendige zeef op de pan en leg daarin je bapao broodje. Zet een deksel erop en laat het voor zo'n 6 minuten stomen.
Magnetron (700 Watt): plaats de bapao in gesloten verpakking in de magnetron en verwarm 40 seconden. Verwarm een bevroren bapao 1,5 minuut. Pan: vul een pan of rijststomer met ca. 3 cm water en breng het water aan de kook.
De eerste hap: Gatver, dit broodje is helemaal niet zo lekker klef als dat hij uit de magnetron zou komen. De binnenkant is wel oké. Eindoordeel: de binnenkant was prima te doen maar het broodje hebben we verder laten liggen. Je kan een bapao broodje dus niet koud eten.
Bapaodeeg wordt meestal gestoomd, maar cripsy bakken in een tosti-ijzer is ook erg lekker!
Bapao broodjes stomen. Plaats een stoommandje op een pan met kokend water en leg in het midden van het mandje een stukje bakpapier. Leg daar voorzichtig 3 tot 4 broodjes per keer op en stoom de bapao in 15 minuten gaar. Serveer de broodjes (lauw)warm met chilisaus.
Het beste antwoord. Er zijn twee soorten Bapaobroodjes. De ene soort ligt in de koeling en is beperkt houdbaar. De andere soort ligt in de diepvries, en die kan je lang bewaren.
Nee, het gebruik van bakpapier en aluminiumfolie in uw Philips Airfryer wordt om de volgende redenen niet aanbevolen: Als u de bodem van de mand bedekt, wordt de luchtstroom in de Airfryer beperkt. Hierdoor functioneert uw Philips Airfryer niet optimaal.
Afbakbroodjes in de airfryer
Om ze goed in de airfryer te bereiden, haal je 20 graden van aangegeven temperatuur af. Van de tijd moet je 1/3e afhalen. Staat er op de verpakking dat ze normaal gesproken 12 minuten op 200 graden moeten, dan weet je nu dat de afbakbroodjes 8 minuten op 180 graden in de airfryer moeten.
Zowel het pasteibakje als de ragout zijn gemakkelijk in de Airfryer te bereiden en je ragout kan onmogelijk meer aanbranden.
De bapao komt oorspronkelijk uit China. En hij is via Indonesië bij ons terechtgekomen. En wat de bapao nou zo bijzonder maakt is dat hij gestoomd wordt en daardoor blijft hij lekker zacht.
Bapao is een gestoomd broodbolletje liefst gemaakt van extra fijn gemalen en wit gebleekt tarwemeel (genaamd: bapaomeel) wat de structuur zeer zacht en fluffy maakt. Midden in het broodje zit een vulling van vlees, vis, iets vegetarisch of zelfs iets zoets.
Op de eerste plek is het broodje bapao van Amazing Oriental geëindigd. Het broodje krijgt van ons gemiddeld 7,56. Dat komt vooral door de onovertroffen smaak. De broodjes worden ambachtelijk en in eigen keuken gemaakt.
Bapao is een gestoomd broodje met een vulling, dat zijn oorsprong vindt in de Chinese keuken en enige bekendheid geniet in Nederland. Bapao's zijn door Chinese gemeenschap naar Indonesië gebracht. Via de Indonesische keuken zijn ze vervolgens geïntegreerd geraakt in de Nederlandse keuken.
Het is ook belangrijk dat je erop let dat je de bapao niet te lang buiten de koeling bewaart. Je kan het broodje maximaal 2 uur buiten de koelkast of diepvries bewaren.
De broodjes bapao zijn 1 a 2 dagen in de koelkast te bewaren. Je kunt de broodjes bapao ook goed invriezen. Verwarm de broodjes bapao in de magnetron.
Bewaren/invriezen.
Dan kun je ze het beste na het stomen af laten koelen en per stuk elk broodje in een boterhamzakje doen. Knoop deze aan het uiteinde dicht dan kun je ze maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast. Langer bewaren dan doe je elke broodje los in een boterhamzakje, dichtknopen en 3 maanden in te vriezen.
Pizza's van Dr. Oetker zijn bijvoorbeeld zeer geschikt om in de airfryer klaargemaakt te worden. Wij kunnen bevestigen dat de pizza's van Dr. Oetker uit de airfryer heerlijk zijn, omdat wij ze zelf hebben geproefd!
Wil je worstenbroodjes warm maken of verse croissants weer krokant krijgen? Bak ze dan 3 minuten op 180 graden af. Er is wel een uitzondering. Diepgevroren croissant en chocoladebroodjes moeten volgens de verpakking op 185 graden.
Rol de bollen uit tot een ronde plak en vorm de worstenbroodjes. Bestrijk de worstenbroodjes met een losgeklopte eidooier en bak ze af in de Airfryer. De baktijd is 15 minuten op 170 graden.
Party mix broodjes / mini broodjes: 180 °C / 5-6 min. Pistolet (wit of bruin): 180 °C / 6-8 min. Pitabroodje: 180 °C / 2 min (licht bevochtigen) Saucijzenbroodjes: 160 °C / 4-5 min.