*** -18 °C: zie houdbaarheidsdatum op de verpakking. Na ontdooiing niet opnieuw invriezen. Binnen 24 uur na ontdooiing bereiden en consumeren. Jumbo - Pizza Bueno!
Beleg de pizzabodem met tomatensaus, salami, mozzarella en tomaatjes. Bestrooi met peper naar smaak en bak de pizza in 15 minuten goudbruin in de oven.
De beste temperatuur om een Romeinse pizza te bakken is grofweg tussen de 350 en 380 graden Celsius. Hierdoor worden de pizza's lekker knapperig en krokant. Echte Napolitaanse pizza wordt zelfs op 500 graden Celsius gebakken.
Bak de pizza in de oven op 200°C met boven-/onderwarmte gedurende minimaal 24 minuten. De kaas moet gesmolten zijn en de randen moeten goudbruin zijn. Het toevoegen van extra toppings kan een aanpassing van de baktijd vereisen.
Wanneer je jouw zelfgemaakte diepvriespizza wil eten, verwarm je 'm zo'n 10 à 15 minuten op 220 graden (deze temperatuur is afhankelijk van oven tot oven). Je hoeft 'm vooraf niet te ontdooien. Voor een extra krokante bodem, kan je de pizza bakken op een pizzasteen.
Zet de heteluchtoven op de juiste temperatuur, namelijk 220°C. Bak de pizza niet te lang (of te kort) en houd het bij 10 tot 11 minuten. Leg je pizza niet op bakpapier. Deze houdt namelijk vocht tegen, waardoor het vocht in je pizzadeeg niet makkelijk kan verdampen.
Wat we wél doen is de oven goed voorverwarmen op de hoogste ovenstand (meestal tussen de 250 en 275 graden) en plaatsen onze incognito diepvriespizza er voor een kortere periode in.
De Pizza bak je in een gemiddelde keukenoven ongeveer in 10 tot 12 minuten gaar afhankelijk dus van de temperatuur. In een Crosti Pizzaoven duurt het bakproces ongeveer 5 minuten en in een Clementi Family bij de opstart (na opwarming van ongeveer 25 minuten) ongeveer 5 minuten.
Bak de pizza ongeveer 10 minuten in de hete oven, tot de korst goudbruin ziet en de kaas begint te bubbelen.
Pizzastand. De pizzastand is vaak een combinatie van de heteluchtstand en het verwarmingselement onder in de oven. De extra hitte vanaf de onderkant geeft je pizza een krokante bodem.
De ideale temperatuur om een pizza op te warmen is 180°C. Zet de oven zeker niet te heet, want dan loop je de kans dat de buitenkant verbrandt voor de pizzapunt door en door warm is. Je hoeft voor één keer niet te wachten tot de oven voorverwarmd is. Hoe geleidelijker je de pizza opwarmt, hoe beter.
Bereiding. Oven voorverwarmen. Elektrisch: 220°C, hetelucht: 200°C, gas: Bewaar bevroren tot klaar om te bakken.
Bak de pizza kort in een koekenpan met een beetje olijfolie. Dat beetje extra vet zorgt ervoor dat de pizza niet uitdroogt en dat de bodem mooi krokant bakt. Bak je slice wel aan beide kanten, ongeveer twee minuten.
Wel of geen bakpapier op een pizzasteen? Bakpapier is niet gemaakt om warmte vast te houden, maar om vocht tegen te houden. En dit is precies waarom je bakpapier beter niet kan gebruiken bij het bakken van pizza. Als je je pizzadeeg op een stuk bakpapier legt kan het vocht in het deeg niet makkelijk verdampen.
Oven voorverwarmen
Heb je een pizzasteen of pizza steel, dan kan je die op het rooster leggen en mee laten verwarmen. Je kan jouw bakplaat straks dan op de steen of steel leggen om af te bakken. Maar je kan jouw bakplaat ook gewoon op het ovenrooster zetten als je geen steen of steel hebt.
De meest courante temperatuur van je oven is 180 °C. “Die temperatuur is bijvoorbeeld ideaal om vlees en vis te garen”, aldus De Roo. “Als je vis zoals zeetong, een moot kabeljauw of tarbot eerst in de pan aangebakken hebt is 7 minuten de perfecte gaartijd in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Elektrisch: 220°C, hetelucht: 200°C. Folie verwijderen. Bak de diepgevroren pizza op een rooster onderin de oven 13-15 min. Zorg ervoor dat het product door en door gaar is voor consumptie.
Verwarm de oven voor (Boven- en onderwarmte) op 220°C. Folie verwijderen. Pizzies op de bakplaat in het midden van de oven plaatsen – tot maximaal 4 Pizzies tegelijk. Bak de Pizzies ongeveer 8-10 minuten tot ze goudbruin zijn.
Een pizzabodem blijft zacht als er te veel tomatensaus en verse ingrediënten op liggen.
Bereiding. Verwarm de oven voor op pizzastand of op 230 °C.
Oven voorverwarmen. Elektrisch: 220°C, hetelucht: 200°C, gas: Bak de diepgevroren pizza's op bakpapier op een rooster onder in de oven voor 7-9 minuten.
Een pizza weegt gemiddeld 300 gram en 100 gram van een simpele Margherita pizza levert al 270 kcal op. Een hele pizza Margherita heeft daarom al gauw 800 kcal.