Een braadslee is ideaal voor wie gerechten gelijkmatig wil garen in de oven. Met een braadslee kunt u vlees aanbraden op het fornuis en daarna verder garen met de braadpan in de oven.
En omdat de braadpan ovenbestendig is tot 1200F , is hij ook ideaal om te grillen.
Een bakplaat gebruik je doorgaans voor baksels, die niet in een bakvorm worden gebakken. Denk bijvoorbeeld aan koekjes, bladerdeeghapjes en pizza's. Een bakplaat wordt ook wel een plancha genoemd. Je kunt een bakplaat in de oven gebruiken of rechtstreeks op de kookplaat zetten.
De voordelen van een braadslee op een rij
Meestal kun je hem ook op een kookplaat of gasfornuis gebruiken voor directe verhitting. Dat biedt veel mogelijkheden. Braad je vlees alvast aan op het fornuis en zet het daarna in de oven. Zo maak je de lekkerste gerechten!
De braadslee kun je vullen met water en kruiden of bouillon. Hierdoor geef je meer smaak aan het product. Het braadvocht dat bij het braden vrijkomt wordt opgevangen door de braadslede, en kan worden gebruikt om het vlees te arroseren of als jus.
Braadslede gebruiken
Een braadslee is ideaal voor wie gerechten gelijkmatig wil garen in de oven. Met een braadslee kunt u vlees aanbraden op het fornuis en daarna verder garen met de braadpan in de oven.
De meeste braadpannen worden geleverd met een braadrek , waarmee u het vlees van de bodem van de pan kunt tillen.
Hierdoor kunt u deze braadslede gebruiken op gas-, elektrische of inductiekookplaten , wat een geweldige manier is om jus te maken van smakelijke kooksappen. Houdt u van een beetje zomerzon?
Een braadslede is een soort kruising tussen een ovenschaal en een pan en wat mij betreft ideaal om lasagne in te bereiden. Ook een andere Italiaanse lekkernij, tiramisu, kun je prima in een braadslede klaarmaken.
Een braadslede is vaak breder en lager van vorm, ideaal voor het bereiden van grotere stukken vlees zoals kip, rundvlees of varkensvlees, die je wilt braden of garen. De braadslede is ontworpen om de warmte gelijkmatig te verdelen over het gerecht, zodat het vlees lekker bruin en krokant kan worden.
Metalen zoals roestvrij staal, gietijzer en bepaalde soorten aluminium zijn uw beste keuzes voor gebruik in de oven. Deze materialen zijn niet alleen duurzaam, maar ook uitstekend bestand tegen hoge temperaturen zonder krom te trekken of te verslechteren.
Waar bak je in de oven? Eigenlijk bak je altijd in het midden van de oven, tenzij anders staat vermeld in het recept. Mijn appeltaarten bak ik bijvoorbeeld altijd iets onder het midden. Bij twijfel kun je voor hoge taarten (zoals een appeltaart), aanhouden dat ze iets onder het midden moeten.
Een braadslee is in veel grotere maten verkrijgbaar dan een ovenschaal en vaak zit er een rooster en/of deksel bij. Een braadslede is dus zo goed als hetzelfde als een ovenschaal, maar dan wat groter en zo gemaakt dat ze behalve in de oven, ook op een kookplaat of gasfornuis kunnen worden gebruikt.
Het is dus ten eerste van belang om te controleren uit welk materiaal jouw pan maar vooral ook het handvat van de pan bestaat. Als jouw pan een handvat van kunststof heeft kun je eigenlijk al concluderen dat jouw pan niet geschikt is voor de oven. Kunststof is namelijk materiaal dat bij hoge temperaturen zal smelten.
Een braadpan of lekbak is een stuk kookgerei dat wordt gebruikt om vlees in een oven te braden, met of zonder groenten of andere ingrediënten . Een braadpan kan worden gebruikt met een rek dat in de pan zit en het vlees boven het vet en de sappen laat zitten.
De Wilton Bake it Better Roasting Pan is een indrukwekkende pan van hoge kwaliteit voor een lage prijs . Voor ongeveer $ 20,- bent u blij dat u deze pan hebt voor de volgende keer dat u lasagne nodig hebt voor een groep. Hij is gemaakt van lichtgewicht, maar stevig staal, dus hij zal niet kromtrekken of deuken, en u kunt nog steeds een volle schaal uit de oven naar de tafel dragen.
Omdat een braadslede wat groter is dan een ovenschaal, kun je er perfect grote gerechten in bereiden. Dan kun je denken aan flinke stukken vlees en vis die je langzaam wilt laten garen. Een goede braadslee kan op alle warmtebronnen worden gebruikt.
Laat lasagne altijd 10 à 15 min. rusten als hij uit de oven komt opdat je 'm makkelijker kunt snijden.
Deze braadslede van Zenker is ideaal voor het maken van lasagne. Doordat deze braadslede volledig is bedekt in een antiaanbaklaag is deze gemakkelijk schoon te maken en kan de lasagne ook gemakkelijker uit de vorm gehaald worden. Deze braadslede is 36cm lang, 27cm breed en 5cm hoog en heeft een inhoud van ca, 3700ml.
Geschikt voor alle warmtebronnen - inclusief inductie
Je kunt het gebruiken op de barbecue tijdens zomerfeestjes, op gas- of elektrische kookplaten en zelfs op inductiekookplaten. Dit maakt het perfect om al die gebraden vleessappen om te zetten in heerlijke jus op het fornuis.
Een mooie alles-in-één braadslede. Leg de aardappels en groentes onderin, verlaag het rooster en leg de kip of steak erbovenop.Zet alles dan in de oven of op de barbecue. Het resultaat smaakt heerlijk!
Braadpannen variëren sterk in grootte, maar zelfs een kleine kan een groot genoeg gebraad bevatten om een klein gezin te voeden, of kan een of twee kippen bevatten. Bakschalen zijn meestal kleiner, omdat zelfs grote ovenschotels kleiner zijn dan een kalkoen van normale grootte. Braadpannen bevatten meestal een rek, terwijl bakschalen dat niet hebben .
Een braadpan met deksel is essentieel om vocht vast te houden en de smaak te verbeteren tijdens het kookproces .
Een rooster is een metalen frame dat u in een oven, magnetron of fornuis plaatst. Het rooster dient als een oppervlak waarop u voedsel kunt bereiden.