Ben je tot de conclusie gekomen dat je droog haar hebt? Dan heeft het haar een tekort aan vocht en talg en dat moet worden hersteld. Dit ga je doen door vochtinbrengende producten te gebruiken. Dit kan tijdens het verzorgen en tijdens het stijlen van je haar!
Helaas niet. Er is niets wat je kunt doen om echt beschadigd afgebroken haar te herstellen. Als de schade eenmaal is aangericht, is daar niets meer aan te doen.
Beschadigd haar is heel vervelend. Vaak verliest het haar zijn glans, voelt droog en stug aan en heeft het ook nog eens gespleten punten of breekt het haar zelfs af.
DROOG OF BESCHADIGD HAAR
Wanneer je haar droog en beschadigd is, is het goed om je haar om de drie of vier dagen te wassen. Niet te vaak, want dan droogt het namelijk sneller uit. Geef de natuurlijke oliën op je hoofdhuid de tijd om je puntjes te bereiken.
Pluis haar wordt veroorzaakt doordat je haar uitgedroogd is. Jouw haar komt vocht te kort, breekt af en gaat daarom pluizen. Om jouw haar beter te hydrateren heeft het daarom extra vocht nodig.
Wat is droog of beschadigd haar ook alweer? Je kunt dood haar herkennen aan gespleten haarpunten, steeds dunner wordende punten, niet flexibel haar, haar dat snel afbreekt, haar dat niet (!) vet wordt, veel klitten en je haar mist glans.
Hoe herken je droog haar? Droog haar bevat te weinig vocht en gaat vaak gepaard met een tekort aan talg. Je haar kan hierdoor gaan pluizen, ruw en stug aanvoelen en bij te weinig talgproductie is de mooie glans ook verdwenen. Mensen met krullend en/ of lang haar hebben sneller last van droger haar.
Wanneer je haar niet beschadigd is, liggen de haarschubben aaneengesloten tegen elkaar aan. Je haar glanst en voelt zacht aan. Wanneer je haar beschadigd is, gaan de schubben openstaan en ziet je haar er dof uit. Het haar heeft dan ook niet meer de soepelheid die het hoort te hebben en het voelt stug en droog aan.
Als je droog of beschadigd haar hebt, probeer dan arganolie. Deze Marokkaanse olie voor haar is rijk aan vetzuren en vitamine E die zorgen voor de broodnodige hydratatie van uitgedroogde haarlokken. Daarom is het onze keuze voor de beste olie voor droog of beschadigd haar!
Olijfolie is perfect wanneer je droog of poreus haar hebt. Het verzorgt grof en beschadigd haar en maakt je haarstrengen weer soepel, zacht en glanzend. Olijfolie kun je ook perfect gebruiken als pre-shampoo.
Droogshampoo kan geen kwaad, op voorwaarde dat je er geen dagelijkse gewoonte van maakt. Plan de dag nadien gewoon een wasbeurt in, om deze redenen: Droogshampoo absorbeert niet alleen de olie op je lokken, maar ook die op je hoofdhuid. Bij overmatig gebruik kan dat irritatie, jeuk en roos veroorzaken.
Wil je je haar laten groeien, dan hangt het van de conditie van je haar af hoe vaak je je gespleten haarpunten moet laten knippen. Heb je van nature gevoelig en broos haar, dan zul je wat vaker moeten gaan, bijvoorbeeld om de 8 weken. Heb je echter sterk haar dan kun je om de 10 weken terugkomen.
Het antwoord: Ja, afgebroken haar groeit weer terug. Er zijn alleen wel een aantal belangrijke dingen die je moet weten over afgebroken haren. Wat zijn de oorzaken van afgebroken haar?
Is jouw haar supersnel droog na het wassen? Dan heeft jouw haar waarschijnlijk een hoge porositeit. Hierbij staan de haarschubben omhoog, waardoor het haar snel vocht kan opnemen maar dat niet vasthoudt. Hierdoor ziet je haar er meestal dof uit en raakt het snel in de klit.
Je haren niet wassen met shampoo is dus een stuk natuurlijker en beter voor je hoofdhuid, en je schijnt er niks van te ruiken. Toch zijn er ook mindere verhalen. Zo kan je hoofdhuid gaan jeuken als je lang je haar niet wast. Bovendien wordt het bij sommige mensen een stuk stugger en doffer.
Conclusie: Helaas, het is niet zo dat je haar binnen een week zichzelf al schoon kan houden. Na 7 dagen niet wassen heb je dan wel een stralende coupe, maar eerder stralend omdat het zo vet is. Om erachter te komen of je haar zichzelf schoon kan houden, moet je het denk ik echt langer volhouden.
Ingrediënten in shampoo
Maar ook een standaard elke dag shampoo van een doorsnee merk bevat ingrediënten die niet in de buurt van je lichaam thuis horen. Neem bijvoorbeeld Andrélon Elke Dag Shampoo en Syoss Volume Shampoo. De shampoo van Andrélon bevat o.a. Sodium Laureth Sulfate (SLES), Disodium EDTA en PPG-6.