Hoe gebruik je Anti-Insect DEET in de zon? Breng Anti-Insect DEET 10 minuten voordat je de zon in gaat aan. Gebruik je het anti-muggenmiddel in combinatie met een zonnebrandproduct? Breng dan eerst (30 minuten voor blootstelling aan de zon) de zonnebrandcrème aan.
Zonnebrandcrème en DEET: Breng eerst zonnebrandcrème aan, na een half uur DEET smeren. Hoe lichter het huidtype hoe hoger de beschermende factor. Probeer in de (sub) tropen tussen 11.00 en 16.00 de zon zoveel mogelijk te vermijden.
Smeer op de onbedekte huid, zoals gezicht, handen en enkels, een insectenwerende lotion. Middelen die DEET bevatten, hebben het beste effect. Slaap 's nachts onder een klamboe. Bij voorkeur één die is geïmpregneerd met een insectenwerend middel, zoals DEET.
Een te hoge blootstelling aan DEET kan door schadelijke effecten op het zenuwstelsel leiden tot vergiftigingsverschijnselen. Daarom zijn er beperkingen in het aantal keer per dag en vanaf welke leeftijd dat je producten met DEET mag gebruiken.
Anti-muggenspray 2 jaar Een muggenspray met het ingrediënt deet erin kan je tot twee jaar na openen gebruiken. Muggenspray met natuurlijke ingrediënten als citronella zijn maar een jaar goed. Daarna zijn de werkende stoffen verdampt en werkt de spray niet meer.
Moustimug is een merk dat verschillende goedwerkende insektenwerende producten met DEET op de markt heeft. De collectie bevat sprays en rollers met 20%, 30% of 50% DEET waardoor ze zijn aan te raden voor gebieden met malaria of knokkelkoorts. Ook is het dichter bij huis te gebruiken tegen muggen, teken en steekvliegen.
DEET is wereldwijd het meest gebruikte middel om insecten zoals muggen en teken op afstand te houden. In vergelijking met andere insectwerende middelen is DEET is meest onderzocht in wetenschappelijke (veld)studies en is de werking ervan effectief bewezen.
Hoeveel flesjes je verbruikt, hangt ervan af hoe vaak je jezelf insmeert. Als je je elke dag en avond insmeert en af en toe je kleding, zou je ongeveer 10 mililiter per dag gebruiken. Als je je minder vaak insmeert en alleen de plekken insmeert die niet bedekt zijn kan je met minder uit de voeten.
In risicogebieden met bijvoorbeeld malaria is het belangrijk een product te kiezen met minimaal 30% DEET. Maar producten met meer dan 40% worden afgeraden vanwege de mogelijke gezondheidsrisico's. Ben je zwanger of geef je borstvoeding, dan luidt het advies om niet meer dan 30% van de stof te gebruiken op de huid.
Voor malariagebieden wordt een concentratie DEET aanbevolen van minimaal 30 procent. Een concentratie van 20 procent werkt ongeveer 4 uur, 30 procent werkt 6 uur, 40 procent werkt 8 uur en 50 procent werkt 10 uur.
Gebruik DEET alleen op de plekken van uw huid waar geen kleding zit. ➢ Bij gele koorts, dengue (knokkelkoorts) en chikungunya Gele koorts, dengue en chikungunya krijgt u van muggen die overdag steken. Ons advies: 1. Gebruik in een gebied met gele koorts en/of dengue (knokkelkoorts)en/of chikungunya DEET overdag.
DEET heeft toxische eigenschappen. Neurologische effecten kunnen optreden bij mensen die DEET gebruiken op de huid. Dit wordt echter voornamelijk gezien bij overmatig gebruik. Uit voorzorg wordt geadviseerd de blootstelling tijdens de zwangerschap zo laag mogelijk te houden.
Care Plus adviseert 60ml per persoon per 2 weken aan deet of natural spray mee te nemen op reis. Dit is een gemiddelde om u goed te kunnen beschermen. Insectenbeten kunnen naast vervelend ook erg gevaarlijk zijn; een insectenbeet kan bijvoorbeeld malaria, knokkelkoorts (dengue) of gele koorts veroorzaken.
Als je zowel zonnecrème als anti-muggenproduct moet aangebrengen, dan moet je eerst het zonneproduct smeren en pas nadien het antimuggenproduct. Nog enkele tips om de optimale werking van de producten te garanderen: Smeer eerst de zonnecrème en wacht minstens 30-45min.
Muggen houden niet van de geur van lavendel, citroengras, rozemarijn, munt en kattenkruid. Het voordeel van lavendel is dat het niet alleen helpt bij het verjagen van muggen, maar het er ook voor zorgt dat je beter slaapt! Heb je geen lavendel in huis, maar wel muntblaadjes of kattenkruid?
Muggen hebben een hekel aan de smaak en geur van anti-insectenmiddel Deet. Maar dat is niet omdat ze het proeven met hun kop, maar met hun poten. Dat hebben onderzoekers van onder andere de Rockefeller University in New York ontdekt.
DEET (afkorting voor N,N-di-ethyl-meta-tolueenamide) is een insectenwerende organische verbinding met als brutoformule C12H17NO. Het is bedoeld om op de huid of op de kleren aan te brengen en wordt hoofdzakelijk gebruikt voor bescherming tegen insectenbeten.
Gebruik een insectenwerend middel dat deet bevat. Frisdrank en bier trekken wespen aan. Laat nooit blikjes openstaan en drink nooit zonder rietje uit een blikje. Als er een wesp in zit, kan deze in mond of keel steken.
In Frankrijk zullen ze misschien een beetje vreemd opkijken van chrysanten op je campingtafel want daar zetten ze deze bloemen eigenlijk alleen op graven. Knoflook werkt niet alleen goed om mensen op afstand te houden maar ook tegen muggen. De geur houdt muggen en mensen op afstand.
Merken die antimuggenmiddelen met DEET verkopen in Thailand zijn o.a. Soffell, OFF, Sketolene en Merci. Sketolene verkoopt zelfs een 'jungle' variant met een percentage van 95% DEET (ongeveer 8 euro voor 80 ml)!
Voor Indonesië moet je een beschermer gebruiken die minimaal 30% Deet bevat. Er zijn beschermers op de markt met een hoger percentage Deet. Echter boven 40% is geen aanrader.
Werkzame stoffen in muggensprays
Door de meeste websites, reisgidsen en artsen wordt altijd DEET geadviseerd. DEET is een zeer effectief bestandsdeel in muggensprays en biedt hele goede bescherming tegen muggenbeten. Over het algemeen kun je geen muggensprays krijgen met meer dan 50% DEET.
DEET is een stof die de geursensoren van de muggen in de war brengt. Na het aanbrengen van DEET ruiken de muggen je niet meer en zal je veel minder gestoken. DEET wordt al tientallen jaren gebruikt en is nog steeds het effectiefste insect-werende middel – met bovendien weinig bijwerkingen.