Alle drie Galaxy S10 modellen zijn IP68-gecertificeerd.Dit betekent dat de smartphones, net als de voorgangers Galaxy S8 en Galaxy S9, waterdicht zijn. Het cijfer 6 geeft aan dat de S10E, S10 en S10 Plus beschermd zijn tegen stof en vuil. Het cijfer 8 staat voor bescherming tegen water tot een diepte van 1,5 meter.
Toptoestellen (S, Note en Z series)
Vanaf de Samsung Galaxy S7 hebben alle toestellen uit de Samsung Galaxy S-serie van Samsung een IP68-certificering. Dit betekent dus dat al deze smartphones 30 minuten overleven op maximaal 1,5 meter diepte. Deze certificering geldt voor alle varianten.
Of je nou een IOS of Android hebt, alle toestellen (behalve een OnePlus) worden weergegeven met een zogeheten Ingress Protection (IP) gradatie. Dit is een gradatie die aangeeft hoe goed jouw telefoon beschermt is tegen stof en water.
water liggen op een diepte van maximaal anderhalve meter. Je voelt de bui al hangen: nee, de Galaxy S20 is gewoon niet waterdicht.
Is mijn iPhone X volledig waterdicht? Nee, de iPhone is echter alleen spatwaterdicht. Dit betekent dat je niet actief kunt gaan zwemmen met je iPhone X. Het toestel is wel bestemd tegen een flinke regenbui, ook een korte onderdompeling zal die overleven.
Zwemdiploma voor telefoons
De Galaxy S9 is de trotse eigenaar van IP68. IP68 is op dit moment het hoogst haalbare, wat inhoudt dat de telefoon zich kranig hield tijdens de tests met water en stof. Het betekent dat hij 30 minuten lang, anderhalve meter onder water kan zijn.
IP68: volledig waterdicht
Is je smartphone IP68-waterdicht, dan kan deze voor een onbepaalde tijd ondergedompeld blijven. Mocht je telefoon in het zwembad vallen en je vindt hem niet gelijk terug, dan heb je alle tijd om een duikbril te halen en de bodem van het zwembad af te speuren.
Toestellen met een rating beneden de 67 zijn slechts waterbestendig. Deze telefoons overleven dus een incidentele regenbui, maar zeker geen plons in het zwembad. Toestellen met IP67-rating worden ook wel 'dompeldicht' genoemd. Je kunt ze maximaal een half uur één meter onder water houden.
0 – 1.000 mm:Waterafstotend, maar niet waterdicht. 000 mm – 5.000 mm:Waterdicht tegen regen, maar niet bestand tegen enige vorm van druk. Lekt bij het zitten of bij het leunen tegen natte oppervlakken. 000 mm – 15.000 mm:Compleet waterdicht in de regen en bestand tegen veel vormen van druk.
Met de IP68-classificatie zijn de iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max maximaal 30 minuten waterbestendig in een waterdiepte van maximaal 6 meter.
waterdicht? De stof- en waterbestendigheid van een elektrisch apparaat wordt aangegeven door de International Protection Rating (IP). Deze code geeft aan in welke mate het toestel bestand is tegen stof en/of water. Zo zal een apparaat met IP68, stof - en waterdicht zijn.
Deze modellen hebben een IP68-classificatie onder IEC-norm 60529 (maximale diepte van 2 meter tot 30 minuten): iPhone 11.
³De Galaxy S21 Ultra 5G voldoet aan IP68. Gebaseerd op testomstandigheden bij onderdompeling in maximaal 1,5 meter zoet water gedurende maximaal 30 minuten. Niet aanbevolen voor gebruik op het strand, in het zwembad of in zeepwater.
Rugged smartphones
Ruggedized smartphones zijn er op gebouwd om extreme omstandigheden te overleven. Zowel het scherm, de behuizing als het binnenwerk van deze toestellen blijft intact bij een val van enkele meters hoog. Bovendien zijn de toestellen stof- en waterdicht.
IP69K is de hoogste IP-beschermingsgraad.
De IP-waarden van lampen
IP23: Regenwaterdicht. IP44: Spatwaterdicht (geschikt voor rondom bad en beschutte plaatsen) IP54: Spatwaterdicht en stofvrij. IP65: Beschermd tegen waterstralen.
Armaturen met een IP65 waarde hebben een bescherming tegen: Elke vorm van stof (dus stofdicht) Vocht zoals regen, spuiten door bijvoorbeeld een tuinslang of hogedrukreiniger* wanneer dit maximaal 12,5 liter per minuut* is.
Neen is het antwoord. Rijst neemt water op, dat is dan ook waarom mensen denken dat dit nuttig is. Maar dit gaat alleen om de buitenkant van het toestel. De binnenkant blijft op deze manier evengoed nat.
Net als de A50 en A70 hebben de Galaxy A51 en A71 géén expliciete IP-certificatie. Ze zijn dus officieel niet waterdicht noch waterbestendig. Beide toestellen draaien straks direct vanaf de release op Android 10. De eerste grote upgrade krijg je dus pas in 2021, naar Android 11 – in 2022 gevolgd door Android 12.
De Galaxy A50 is niet waterdicht.
Daarmee is de Galaxy A52 namelijk niet echt waterdicht, maar toch kan de telefoon een half uur in stilstaand water liggen op een diepte van maximaal een meter. Dat is net een stapje minder dan de IP68 certificatie van toestellen als de Galaxy S21, die de druk op anderhalve meter diepte uithouden.