Het antwoord is namelijk ja. Het draadloos QI laden in zo sterk, dat de telefoon en de wireless charger gewoon contact maken als er een hoesje om de telefoon zit.
Er is echter één model die het wel kan, de Oppo Find X3 Pro. Deze Oppo telefoons kunnen draadloos opladen: Oppo Find X3 Pro.
Het enige wat je nodig hebt, is een draadloze lader (zender) en een telefoon met Qi ondersteuning (ontvanger). Bijna alle nieuwe smartphones beschikken tegenwoordig over een ingebouwde Qi-ontvanger.Leg deze simpelweg op de draadloze oplader en hij laadt meteen op.
Niet alle smartphones ondersteunen draadloos opladen. Op dit moment zijn dat vooral de duurdere modellen, zoals iPhones vanaf iPhone 8, de Samsung S-serie vanaf de S6 en toptoestellen van OnePlus. Als je een geschikte smartphone hebt, hoef je er alleen nog een draadloze oplader bij te zoeken.
Draadloos opladen verloopt ook trager dan rechtstreeks met een oplaadkabel opladen. Door het gebruik van een draadloze oplader kan je toestel ook sneller gaan opwarmen, wat op termijn nadeliger kan zijn voor de levensduur van de batterij. Toch moet je goed opletten bij het gebruik van oplaadstations.
Kun je een telefoon met hoesje draadloos opladen? De meeste telefoonhoesjes zijn tegenwoordig gemaakt van leer of kunststof (zoals TPU). Deze materialen blokkeren geen draadloze signalen, waardoor je een telefoon met hoesje in vrijwel alle gevallen probleemloos kunt opladen.
Uw telefoon draadloos opladen is eenvoudig. Het enige dat u hoeft te doen, is uw mobiele telefoon op een oplaadstation te leggen. Dit oplaadstation is wél met een kabel en het stopcontact verbonden. Deze vorm van magnetisch opladen is interessant, want zo heeft u geen last van kabels.
Het antwoord is namelijk ja.
De meeste Oppo telefoons beschikken tegenwoordig over een USB C aansluiting, maar er zijn ook nog oudere modellen met een Micro USB poort.
Veel high-end Android-smartphones worden uitgerust met de Qi-technologie, waardoor apparaten draadloos kunnen worden opgeladen. Deze technologie wordt steeds bekender en populairder. In de Verenigde Staten worden koffie- en fastfoodketens zelfs helemaal uitgerust met tafels die één grote Qi-oplader zijn.
Kort samengevat: Als u een draadloze oplader wilt kopen, is de output van de lader het belangrijkst. Hoe hoger de output, hoe sneller uw toestel zal laden. Daarnaast bepaalt het aantal en de grootte van de laad-spoelen in de oplader hoe precies u het toestel op de lader moet leggen.
Geen zorgen: de draadloze oplader kan deze verhoogde spanning niet overdragen op jouw toestel. Opladen met jouw draadloze lader is zelfs veiliger dan opladen met een kabel en stopcontact.
Met een snelle draadloze oplader laad je jouw smartphone tot wel 4 keer zo snel op als met een normale lader. Je lader moet wel hetzelfde laadprofiel hebben als je smartphone. Hier leggen we uit waar je op moet letten bij het kopen van een draadloze snellader.
Een draadloze telefoon maakt verbinding met een basisstation. Aangezien het om een draadloze verbinding gaat, wordt het signaal door de lucht verzonden. Omdat het basisstation niet weet waar de handset zich bevindt, wordt het signaal als het ware rond gezonden.
Via de Batterybox app (Android en iPhone) kun je zien waar het dichtstbijzijnde oplaadstation is en hoeveel powerbanks er beschikbaar zijn. Heb je een powerbank gehuurd via de app of sms, dan wordt 'ie vrijgegeven in de box. Je kunt je telefoon nu opladen via de Android- of Apple-kabel.
Wat is snelladen? Met snelladen laad je jouw iPhone of tablet sneller op dan normaal. Dit doe je met een aparte adapter, welke vaak een snellader, quick charger of fast charger wordt genoemd. Snelladers hebben een hoger voltage of hogere stroomsterkte, waardoor ze een hoger vermogen hebben.
Met draadloze opladers wordt het tussentijds even opladen of even bijladen gemakkelijker omdat je je telefoon even een paar minuten op een oplaadpad of houder kunt plaatsen terwijl je gewoon verder gaat met wat je aan het doen was.
Als er geen apparaat meer op is aangesloten, kun je de oplader beter loshalen. Als de oplader in het stopcontact blijft zitten, verbruikt hij nog steeds wat energie. Dit noemen we ook wel sluipverbruik.
Oplaadbare apparaten zorgen volgens de Nederlandse Brandwondenstichting voor 'heviger en gevaarlijker branden dan vroeger'. Bij Iris vatte een telefoonlader afgelopen zomer vlam. "Ik zag ineens dat het stekkertje van de oplader helemaal in de bank was gesmolten."
Dit toestel is krachtig, dus je schakelt soepel tussen verschillende, zware apps. Met de meegeleverde lader laad je de batterij razendsnel op. Deze smartphone kan niet draadloos opladen.
Een auto inductielader vraagt méér. Het werkt, kort gezegd, met twee magnetische spoelen: één in de auto en één in het laadplatform. Deze laadelementen zijn ook voor thuis apart te koop. In het inductieve laadproces wordt onder meer energie in de vorm van wisselstroom (AC) omgezet naar gelijkstroom (DC).