De Samsung Galaxy A53 kan niet draadloos opladen. Alleen duurdere Samsung smartphones, zoals de S serie toestellen, kunnen draadloos opladen. Toch zoeken veel mensen naar een Samsung A53 draadloze oplader. Dat heeft weinig zin, want als je jouw A53 op een draadloze oplader legt, gebeurt er niks.
De opwarming van de aarde. Dat is de belangrijkste reden waarom er geen oplader meer standaard wordt meegeleverd bij de Samsung A Serie. In 2021 verscheepte Samsung wereldwijd ongeveer 270.000.000 smartphones, dit is ongeveer 20% van het totale marktaandeel van mobiele telefoons.
Officieel: Samsung brengt Galaxy A33 op 22 april uit in Nederland. De Galaxy A53 is vanaf 1 april verkrijgbaar in Nederland.
De Samsung Galaxy A52 kan niet standaard draadloos worden opgeladen. Geen enkel toestel uit de A-serie kan dit overigens. Deze functie is momenteel alleen beschikbaar op de Samsung-toestellen uit de wat hogere prijsklasse.
Je hebt een Qi-oplader nodig, die je met een usb-kabel en een stekker met een stopcontact verbindt. Zo wordt de oplader van stroom voorzien. De draadloze oplader bevat een zogeheten spoel die een elektromagnetisch veld afgeeft.
Ook aan de accu verandert de Samsung A52s weinig. De batterij heeft opnieuw een capaciteit van 4500 mAh en laadt op met maximaal 25 Watt. Hierdoor zit de accu na een half uur opladen weer voor de helft vol. Draadloos opladen ontbreekt, maar dualsim-ondersteuning en nfc zijn wel aanwezig.
Een draadloze oplader, ook wel wireless charger genoemd, heeft verschillende voordelen. Je legt je Samsung Galaxy A32 4G gewoon op de pad en het opladen kan beginnen. Een groot voordeel van een draadloze oplader is dat je niet telkens een kabel in je Samsung Galaxy A32 4G hoeft te doen.
Ja, de Galaxy A53 is waterdicht. De Samsung Galaxy A52 van vorig jaar had immers een IP67-certificatie, waardoor de telefoon stof- en waterdicht is. Bij de gloednieuwe Galaxy A53 is dit niet anders en hij kan dus tegen water en stof.
Sinds de Samsung S6 zijn alle telefoons uit de Galaxy S en de Galaxy Note reeksen draadloos oplaadbaar. Tussen bijvoorbeeld je S22 draadloos opladen of je S21 draadloos opladen zit verder geen verschil. Ook de opvouwbare Samsung Samsung Galaxy Z Flip 3, Z Fold 3, Z Flip 4 en Z Fold 4 laad je draadloos op.
Hét grote verschil tussen deze twee smartphones is de chipset. De Samsung Galaxy A52s heeft een Snapdragon 778G-chipset, die duidelijk moderner en sneller is dan de Snapdragon 720G- en Snapdragon 750G-chips in de gewone Galaxy A52.
De Galaxy A53 heeft een prettig formaat, dankzij een scherm met een doorsnee van 6,5 inch. Hoewel de achterzijde en randen zijn van plastic gemaakt zijn voelt het toestel niet goedkoop aan. Het scherm heeft een degelijke beeldkwaliteit als het aankomt op kleurweergave, helderheid en verversingssnelheid.
Processor. De Android smartphone Samsung Galaxy A53 draait op Samsung Exynos 1280 en de Samsung Galaxy A52s draait op een Qualcomm Snapdragon 778G processor. Daarmee is de Samsung Galaxy A53 krachtiger. De Samsung A53 kan beter overweg met grafische taken zoals het spelen van games en het bewerken van foto's en video's ...
Wat je wel zal merken, is dat de A53 5G geen 3,5 mm aansluiting heeft voor een hoofdtelefoon. Het is het eerste toestel uit deze serie waarop die is weggelaten. Het tweede verschil is de accu. De Samsung Galaxy A53 5G heeft op papier een grotere capaciteit van 5000 mAh.
De adviesprijs van de Samsung Galaxy A53 bedraagt 449 euro. Inmiddels is de smartphone een stuk goedkoper: voor 332 euro kun je 'm oppikken bij webwinkel Accessmarket. Hierbij kun je kiezen uit vier kleuren: zwart, wit, blauw en geel/oranje.
Bij de A53 heeft het cameraatje een resolutie van 12 megapixel, waarmee de foto scherper is dan gemiddeld in dit segment. De kleurverzadiging is een stuk minder overdreven dan bij de hoofdcamera. Nachtfoto's zien er iets beter uit, maar alsnog zijn ze lang niet zo goed als bij duurdere toestellen.
Behalve 4G, 5G en Wi-Fi-ac (maar geen Wifi 6, zoals de A52s) bieden de Galaxy A53 en A33 Bluetooth 5.1 (in plaats van 5.0 bij de oudere modellen), plus NFC. De A53 en A33 zijn tot nu toe de enige telefoons met een Exynos 1280-soc.
Als je smartphone scheef op de lader ligt, laadt je toestel niet op. In je draadloze oplader zit een laadspoel, een metalen cirkel met een doorsnede van ongeveer 4 centimeter. In je smartphone zit ook zo'n spoel. Alleen wanneer die 2 spoelen precies op elkaar liggen, begint je smartphone draadloos te laden.
Dat je de accu van de Galaxy A32, ondanks de flinke capaciteit, toch vrij vlot kunt opladen – dankzij de meegeleverde 15 Watt snellader – is mooi meegenomen. Draadloos opladen zit er anno 2021 in dit prijssegment bij Samsung nog niet in.
A51: 4.000 mAh batterij, 15W opladen
Hiermee laad je de Samsung A51 binnen 2 uur weer volledig op. Draadloos opladen is met deze smartphone niet mogelijk.
Het nieuwste mid-range toestel van Samsung en is de opvolger van de succesvolle Samsung Galaxy A52 en de Samsung Galaxy A51. Het meest verkochte toestel van 2021, de Samsung Galaxy A52 krijgt daarmee zijn opvolging in de Samsung Galaxy A53.
De A33 heeft zelfs een iets scherper scherm dan de A53, doordat dezelfde resolutie wordt uitgespreid over een iets kleiner 6,4"-paneel. Bij het 6,5"-scherm van de A53 is de frontcamera eleganter weggewerkt in een cameragaatje, terwijl de A33 een druppelvormige notch heeft.
Bijna alle nieuwe smartphones bezitten al een ingebouwde Qi ontvanger. Qi is de standaard voor draadloos opladen. Deze telefoons zijn direct te gebruiken met een draadloze oplader. Sommige (oudere) smartphones kunnen ook gebruikt dit kan door middel van een speciale achterkant of draadloze laadpatch.
Het is dan ook onmogelijk om je accu boven de 100 procent capaciteit te krijgen. Dit fabeltje was vroeger overigens wél waar, want 'oude' accu's kon je wel degelijk overladen. Al met al is snelladen dus niet schadelijk voor je telefoon. Een degelijke oplader levert nooit meer vermogen af dan je toestel aankan.