Beton ciré is geweldig materiaal om te gebruiken voor vloeren en wanden in de badkamer. Het is namelijk slijtvast, hygiënisch en ook nog eens erg mooi. Bij beton ciré is er geen sprake van voegen, zoals u die wel heeft bij tegels. Hierdoor kan er geen schimmel ontstaan en is uw badkamer onderhoudsarm.
Belangrijke aandachtspunten. Beton ciré, ook wel ´beton look´ of ´beton stuc´ genoemd is een werkelijk prachtig product dat geschikt is om wanden en vloeren mee af te werken. Indien juist aangebracht is het een waterdicht materiaal dat jarenlang meegaat en een schitterende afwerking is van uw huis.
Beton Ciré is niet goedkoper noch duurder dan tegels. Beton Cire is een soort stuc, maar dan waterdicht en ideaal voor in de badkamer, keuken of het toilet.
Omdat Beton Ciré gebonden is met hars, is het watervast en ideaal voor vochtige ruimtes. Beton Ciré in de badkamer is ook onderhoudsvriendelijk. De kosten zijn gemiddeld € 45 per m2, inclusief btw. Voor het aanbrengen van Beton Ciré komt er ongeveer € 100 per m2 bij.
Beton cire, cire beton of betonstuc zijn verschillende benamingen voor hetzelfde product. Beton cire is een heuse betonsoort. Het bestaat uit kleine deeltjes steen en hars waardoor het na verwerking zeer hard wordt.
Toepassingen betonstuc
Bovendien is betonstuc volledig waterdicht. Zo kan je dit materiaal ook probleemloos laten plaatsen als gietvloer in vochtige ruimtes als de badkamer, de keuken en het toilet. Zelfs buitengebruik is perfect mogelijk! Met betonstuc kan je echter veel meer bekleden dan enkel vloeren.
Gemiddeld kosten beton ciré
De kosten van beton ciré zijn namelijk sterk afhankelijk van een aantal factoren. Gemiddeld gezien kan je echter rekenen op een beton ciré prijs van 100 euro per vierkante meter.
Beton Ciré is daarnaast enorm sterk, bestand tegen water en slijtage, en ziet er ook nog eens prachtig uit. Om deze reden wordt Beton Ciré vaak ook aangebracht op plekken waar weinig onderhoud gewenst is. Beton Ciré is namelijk onderhoudsvrij. Beton Ciré is ook op enorm veel oppervlakten aan te brengen.
De samenstelling van beton cire heeft enorm veel voordelen. De stoot- en krasvastheid zijn de meest genoemde eigenschappen van dit veelzijdige product. Omdat een tegel bijvoorbeeld veel minder waterdicht is kiezen veel mensen voor een beton cire toepassing in hun keuken.
Beton cire kan je op nagenoeg alle ondergronden aanbrengen zoals: gipsbeton, gasbeton, keramische tegels, betontegels, cement, anhydriet, cementgebonden vloeren, stucwerk en watervast multiplex. De belangrijkste eis die aan de ondergrond wordt gesteld, is dat deze vormvast en vlak is.
Voor een goed onderhoud van de beton cire dient een neutraal schoonmaakmiddel i.c.m. warm water gebruikt te worden. Gebruik hierbij geen schuurspons of grove schoonmaakmiddelen zoals Jif om krassen en een doffe ondergrond te voorkomen.
Cire beton kan op verschillende ondergronden aangebracht worden zoals: hout, tegels, MDF, gips en cementdekvloer. Beton ciré is geschikt voor zowel wanden, vloeren als plafonds.
Grijstinten: Grijs 20%, 40%, 60%, 80%. Groentinten: Verde Oliva en Verde Caña. Bruintinten: Beige, Sahara, Pardo Ocre, Avellana, Castaña Oscuro. Geeltinten: Amarillo Miel, Marfil Oscuro.
Kan Beton Cire scheuren ?? Beton Ciré kan van zichzelf niet scheuren. Beton Cire weerhoud de ondergrond niet van scheuren en kan dat ook niet opvangen. Dit betekend eigenlijk dat als je huis gaat scheuren dit ook door de Beton Cire heen gaat scheuren.
Ook onze klanten stellen ons vaak de vraag: “Moet ik voor betonstuc eerst het tegelwerk slopen?” En gelukkig is ons antwoord op die vraag 'nee'. Betonstuc kan naadloos over je huidige tegels worden aangebracht, mits het oppervlak eerst geëgaliseerd wordt met het juiste product.
Uw badkamer stucen kan geheel waterbestendig en is een goed alternatief van het betegelen van de badkamer wanden maar zeker stuk hygiënischer dan badkamertegels. De belangrijkste voordelen van een badkamer stucen in plaats van betegelen van badkamers zijn dan ook wel de hygiëne en de originaliteit.
De afwerking van beton ciré is egaal, maar niet glad. Hierdoor wordt het niet glad als u er water op laat vallen, zodat u niet uitglijdt in uw douchecel.
Een vloer van beton cire is duurzaam
Beton cire is een natuurlijk materiaal en het is heel duurzaam. De vloer is sterk en slijtvast en gaat jarenlang mee.
De droogtijd van beton-ciré (kant en klaar) is 24 tot 48 uur dus dat houdt in dat deze daarna geschuurd kan worden en gecoat kan worden met een 2-componenten coating. Deze coating is ook weer droog na 24 uur echter is de schrobvastheid en de volledige hardheid van de coating pas behaald na 30 dagen.
Strikt genomen is een vloer van beton cire geen gietvloer omdat het een mortel is die volledig met de hand uitgevlakt moet worden. Dit in tegenstelling tot een kunststof gietvloer (PU en Epoxy) of cementgebonden gietvloer, die uitgegoten wordt op de vloer. Betoncire heeft een mooie natuurgetrouwe betonlook.
De voordelen van Beton Cire
Zo is de mix van stucwerk en cement bestand tegen water en slijtage. Dit zorgt ervoor dat onderhoud bijna niet nodig is, zelfs niet in een natte ruimte zoals de badkamer of het toilet. Ook het schoonmaken van een Beton Cire vloer of muur is hierdoor erg makkelijk.
Helaas kun je beton ciré niet overschilderen. Dit komt, omdat beton ciré is afgewerkt met een coatinglaag die ervoor zorgt dat het 100% waterdicht is en verf kan niet goed hechten op deze ondergrond.
Beton ciré kan op uw vloer én op uw wand. Beton ciré is een zeer geschikt alternatief voor uw vloer, als een gevlinderde woonbetonvloer bijvoorbeeld qua dikte niet kan of de eigenschappen niet bij u passen. Voor een gevlinderde woonbetonvloer is namelijk een minimale dikte nodig van minimaal 7 centimeter.
Het stucen over tegels heen is zeker mogelijk. Veel mensen kiezen ervoor als ze hun oude tegels zat zijn. Ook kan het een budgetvriendelijke manier zijn om de badkamer op te knappen. Door nieuwe tegels over de oude te stucen heeft je badkamer meteen een oude look.
De prijzen van het laten aanbrengen van betonlook bijvoorbeeld op een muur in de woonkamer variëren tussen de 60 euro per m2 tot aan 80 euro per m2. Deze grote verschillen hebben te maken met de materiaal keuze en de grote van het oppervlak.