Gebruikt u een standaardsecondelijm, dan komt u binnen korte tijd in de problemen. Deze lijmen kunnen vaak temperaturen aan tot slechts tachtig graden Celsius. Heeft u de knop van een pan met secondelijm bevestigd, dan is de kans groot dat u straks met de knop in de hand en het deksel op uw voet staat.
Bison High Temp is de beste keuze voor verlijmen en afdichten van voegen, naden en kieren waar een hoge hittebestendigheid gewenst is. Hecht zeer goed op glas, emaille, tegels, geglazuurde keramiek en gladde metalen.
Twee componenten epoxy lijm
Er zijn een aantal twee componenten epoxies die bestand zijn tegen hoge temperaturen tot 230 graden met pieken van 300 graden. Voor een hoge temperatuurbestendigheid moet de lijm wel een post cure ondergaan.
De kit is hittebestendig tot 250°C en kortstondige (ca. 1 uur) tot maximaal 300°C. Zorg dat de ondergrond goed droog, schoon en stof-, roest-, verf- en vetvrij is.
Je kunt secondelijm inzetten om verschillende materialen te lijmen. Zo lijm je glas, rubber, pvc, leer en nog veel meer materialen met secondelijm. Bij Werken met Merken vind je een ruim assortiment secondelijmen van verschillende topmerken.
In secondelijm zitten verschillende chemische stoffen. Zo ook de stof cyanoacrylaat. Dit stofje droogt op als het in contact komt met de lucht. Zolang de lijm dus in een dichte tube zit, is er geen contact met vocht uit de lucht en zal de lijm niet hard worden.
Aangeraden wordt het zeker minimaal 24 uur laten drogen voordat de verbinding weer wordt belast.
De juiste hittebestendige siliconenkit voor iedere klus? Rubson Hoge temperaturen is een handige vuurvaste siliconenkit welke bestand is tegen hoge temperaturen. Dit maakt deze kit handig voor keuken-, auto- en elektrische toepassingen. Sommige vuurvaste siliconenkitten hebben warmte nodig om uit te harden.
Omgevingstemperatuur voor verwerking: tussen +5°C en +40°C. Termische stabiliteit: -40°C tot +90°C /piek: 155°C max.
Kant en klare vochtige hittebestendige tegellijm voor het vastzetten van keramische tegels, steen, marmer en graniet op plaatsen waar een hoge temperatuur heerst, zoals bijv. rondom open haarden, achter boilers, houtfornuizen en houtkachels. Bestand tot max. 1000°C.
Twee componenten epoxylijm geeft de beste hechting en is water- en afwasbestendig. Passen de delen perfect dan volstaat een secondelijm in de vorm van gel ook prima. Voor snel en simpel keramiek lijmen gebruik je transparante siliconenkit. Het vult de ontbrekende hele kleine stukjes op.
Ondoorzichtig gele, niet-gemengde structurele lijm met hoge viscositeit, die goed bestand is tegen hoge temperaturen, schokken en vochtigheid.
Standaard epoxies hebben een hittebestendigheid van niet hoger dan zo'n 45-50°C. Sommige kopjes, vooral met een dikke bodem, blijven daar net onder. Ook zullen kopjes met een platte bodem minder snel "in de epoxy zakken".
Aanbrengtemperatuur: + 5°C tot + 40°C (geldt voor omgeving en ondergronden). Vanwege de structuur van de Zwaluw High Tack wordt aanbevolen een kitpistool te gebruiken met geschikte overbrenging in combinatie met de V-naad tuit.
Max. temperatuurbestendigheid Bison-Tix is 70°C.
Uitsluitend verwerken bij temperaturen tussen +5°C en +40°C.
De High Tack lijmkit van Den Braven is de meest bekende en originele high tack montagekit op de markt. Dit product wordt door de professional het meest gebruikt en dat is niet zonder reden, door de ongekend hoge aanvangshechting en eindsterkte is dit de meest hoogwaardige en professionele high tack op de markt.
Tec7 losmaken
Hiervoor zijn verschillende oplossingen. Een stanleymesje kan soms voldoende zijn om de kit te verwijderen. Dat gaat prima bij bijvoorbeeld een wastafel die hiermee vastgezet is. Ook een verfkrabber of sterk visdraad wil wel eens helpen.
Hittebestendige kitsoorten kunnen doorgaans temperaturen weerstaan tot wel 1250 graden celsius.
Als maximale temperatuur kan algemeen +45°C worden gehanteerd. Boven 45°C kunnen problemen ontstaan, b.v. te hoge druk in polyurethaan schuimbussen. Van neutrale siliconenkit kan het reactie mechanisme worden aangetast.
Brandwerende kit gaat echter nog een stukje verder. Dit materiaal voorkomt de verspreiding van vuur van het ene compartiment naar het andere via openingen als dilatatievoegen, kabeldoorvoeringen en buisdoorvoeringen. Afhankelijk van het merk of type biedt brandwerende kit een bescherming van enkele tot vele uren.
Panikeer niet: secondelijm is niet giftig en kan zonder probleem enkele dagen op de huid blijven zitten. Uiteindelijk zal de lijm van zelf loskomen. Op de huid gemorste vloeistof of aan elkaar gekleefde vingers kan men voorzichtig losweken door langdurige onderdompeling in lauw water.
Los afwasmiddel op in heet water. Drenk er een doek in en leg hem op de lijmvlek. Leg er eventueel een plastic zak en een gewicht op, zodat de doek nat blijft. Schraap de lijm weg met een schraper, maar zorg dat je de ondergrond niet beschadigt.
Hier zijn een aantal tips hoe je secondelijm van je handen kunt verwijderen: Zeep en warm water. Laat de huid in warm water met zeep weken om de lijm los te krijgen. Hierna zou je het gemakkelijk eraf kunnen pellen.