Ja, orka's jagen op pinguïns. Orka's, ook wel bekend als de "wolven van de zee", staan aan de top van de voedselketen en pinguïns vormen een onderdeel van hun dieet, vooral in de wateren rond Antarctica. Australian Antarctic Program +1
Er zijn ook meldingen dat orka's veel andere diersoorten eten, waaronder lederschildpadden, doejongs, elanden, pinguïns en andere zeevogels. Er zijn waarnemingen gedaan van kleine orka's van het Antarctische type B die op pinguïns jagen, zoals deze Adéliepinguïns.
De grootste vijanden van de pinguïn in zee zijn vooral orka's, zeeluipaarden en haaien. Op het land moeten de pinguïns de eieren goed in de gaten houden, want deze kunnen geroofd worden door de verschillende vogels. Daarnaast zijn ook katten, honden en ratten gevaarlijk voor pinguïns.
Orka's zijn de toproofdieren van de oceaan, wat betekent dat ze geen natuurlijke vijanden hebben. Ze eten een verscheidenheid aan verschillende soorten voedsel, zoals vissen, pijlstaartroggen, walvissen, zeehonden, pinguïns en zelfs grote witte haaien!
Pinguïns voeden zich met kleine vissen en krill, die ze één voor één vangen. Hun belangrijkste vijanden zijn andere zeedieren, zoals luipaardzeehonden en orka's . Ook grote jagers en schedebekken eten pinguïneieren en -kuikens. Pinguïns komen alleen voor op het zuidelijk halfrond.
De bekendste roofdieren zijn de luipaardzeehonden , maar er zijn ook pelsrobben, walvissen en haaien. Om hun roofdieren af te leiden en de jacht te bemoeilijken, gaan pinguïns meestal in groepen het water in.
Pinguïns zijn een belangrijk onderdeel van de voedselketen: allerlei roofdieren (zoals zeeluipaarden, orka's en zeevogels in koude gebieden, en poema's, mangoesten en krabben in warme gebieden) jagen op pinguïneieren, kuikens en volwassen dieren.
Potvissen zijn te groot en te sterk voor een orka om alleen op te jagen. Een potvis zou een orka in een één-op-één gevecht doden. Zelfs wanneer beide dieren in groepen reizen, kiezen orka's er doorgaans voor om de kleinere walvissen van de groep te scheiden en te doden, in plaats van de verschrikkelijke woede van een mannetjeswalvis te trotseren.
Kortom, de Orka is de snelste in vergelijking met de Grote Witte Haai.
In SeaWorld in Florida is Tilikum overleden. Dat heeft het dierenpark bekendgemaakt. De orka stond centraal in de documentaire "Blackfish" over de controverse rond het houden en kweken van de dieren in gevangenschap. Tijdens zijn leven doodde hij 3 mensen.
Aan de rand van het ijs verzamelen zich grote groepen pinguïns, nerveus in het besef dat roofdieren zoals zeehonden zich beneden kunnen bevinden.
Dat komt omdat pinguïns op de Zuidpool wonen en ijsberen op de Noordpool.
De rivaliteit tussen de Flyers en de Penguins, ook wel bekend als de Battle of Pennsylvania, is een rivaliteit binnen de National Hockey League (NHL) tussen de Philadelphia Flyers en de Pittsburgh Penguins. Beide teams spelen in de Metropolitan Division van de Eastern Conference van de NHL.
Dit grote zeezoogdier staat als roofdier aan de top van de voedselketen. Hij eet vis, kleinere zeezoogdieren zoals zeehonden, vogels en soms zelfs langzame walvisachtigen. Orka's zijn een goede indicator van de gezondheid van het gebied waar ze leven.
Bedreigingen. Mensen zijn de enige natuurlijke vijanden van orka's . Orka's worden wereldwijd gevangen voor vlees en olie. Orka's worden ook uit het wild gehaald om aan het publiek tentoongesteld te worden.
Orka's zijn toproofdieren en hebben dus geen natuurlijke vijanden gehad.
Hoewel sommige orka's dus uitsluitend vis eten, jagen anderen op grote zeezoogdieren. Wetenschappers ontdekten in 2019 dat orka's bij Australië zelfs het grootste dier op aarde op hun menu hebben staan: de blauwe vinvis. Ook de witte haai, die verder alleen de mens als vijand heeft, is voor een orka niet veilig.
[5 januari 2022] Strandvondsten van fossiele tanden van de witte haai, ook wel mensenhaai, tonen aan dat deze roofvis die meer dan 6 meter lang kan worden in het verleden regelmatig in de Noordzee rondzwom.
De witte haai, ook wel mensenhaai genoemd, is de grootste roofvis ter wereld.
Als we onze standaarddefinitie van intelligentie gebruiken, zijn orka's en walvisachtigen in het algemeen een van de, zo niet de, slimste dieren op de planeet. Als je een vreemdere of abstractere standaard voor intelligentie wilt gebruiken, kunnen ze zeker als slimmer dan ons worden beschouwd.
Een incident in 1972 is de enige gedocumenteerde 'aanval' van een wilde orka op een mens. Het dier beet een surfer in zijn been in liet toen vrijwel direct los. De pod orka's die rondom de straat van Gibraltar boten aanvallen, richten zich op het roer van de boten.
Het is daarom raadzaam om de motor uit te zetten en stil te blijven liggen totdat de dieren vertrekken. Houd afstand: Probeer, indien mogelijk, afstand te houden van de dieren. Orka's zijn nieuwsgierig van aard en kunnen het als uitnodiging zien om dichterbij te komen als je probeert weg te varen.
De natuurlijke vijanden zijn vooral zeeluipaarden en orka's. Daarnaast zijn er verschillende jagers, zoals zuidelijke reuzenstormvogels, die jongen en eieren aanvallen.
Zoals: Pinguïns hebben voorrang, mensen mogen niet aaien en pinguïns kunnen bijten; toch blijft direct contact mogelijk als de pinguïn dat wil. Interacties met niet-pinguïns zal het leven voor de pinguïns waarschijnlijk alleen maar gecompliceerder = natuurlijker maken.
Keizerspinguïns worden zo'n 120 centimeter lang. Dat is ongeveer zo lang als een kind van zes. Daarmee is het de grootste pinguïnsoort ter wereld! Omdat ma en pa pinguïn lang niet kunnen eten, is het gewicht van keizerpinguïns in de winter zo'n 23 kilo.