Een zoutoplossing zorgt ervoor dat het oorsmeer zachter wordt en voorkomt het ontstaan van een oorprop. Daarnaast zal bij het gebruik van een zoutoplossing, de oorsmeer automatisch uit het oor worden verwijderd, wanneer het water uit het oor loopt.
Dankzij de cerumenolytische eigenschappen van zeewater wordt het ook voor de dagelijkse oorhygiëne gebruikt. ZEEWATER HEEFT VEEL GOEDE EIGENSCHAPPEN! HET IS GOED VOOR ONZE HUID, ONZE NEUS, ONS IMMUUNSYSTEEM EN OOK ONZE OREN KUNNEN ERVAN PROFITEREN.
Het water in je oor is niet gevaarlijk, maar als je je hoofd onder water hebt, kun je plotseling duizelig worden. Douchen mag gewoon met een loopoor.
Ontspannend zoutbad
Zout absorbeert vuil, aanslag en gifstoffen en reinigt de poriën van je huid diep. Het mineraalgehalte van zout helpt de beschermende barrière van de huid te herstellen en helpt hydratatie vast te houden.
Zeewater bevat diverse zouten in opgeloste toestand en is daarmee ongeschikt als drinkwater. Het zoutgehalte of saliniteit wordt in promilles (‰) uitgedrukt. In 1 liter zeewater komen gemiddeld de volgende hoeveelheden zouten voor: 24 gram natriumchloride (NaCl)
Vroeger werd zout water al als huismiddeltje gebruikt bij verkoudheid. Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat dit nog niet zo gek is. Er is namelijk gebleken dat een spray met een zoutwateroplossing (gemaakt van zeewater uit de Atlantische Oceaan) voor de neus heel goed werkt tegen verkoudheid bij kinderen.
In de gemiddelde plas zitten ook nog eens zo weinig van de stoffen, dat het helemaal niet vervuilend zou zijn voor het zeewater. Volgens de deskundigen komt daar nog bij dat ook alle vissen in zee plassen. Een vinvis laat iedere dag zelfs wel 250 liter urine de zee in lopen.
Wetenschappers van het Amsterdam UMC hebben voor het eerst aangetoond dat zout bij mensen ontstekingsreacties stimuleert. Deze ontdekking laat zien dat zout niet alleen slagaderverkalking kan stimuleren door de bloeddruk te verhogen, maar ook door ontstekingen in bloedvaten te versterken.
Heb je last van aanhoudende vermoeidheid dan kan je zout water baden als behandeling toepassen. Behandeling: neem één of twee keer per dag een zoutbad. Het energie lichaam (pranic body, 8th body) kan vervuild zijn.
Zout is het oudste antibacteriële middel van de natuur en wordt al duizenden jaren gebruikt om voedsel te conserveren. Het doodt bacteriën door osmose.
Door te klaren, kunt u actief lucht vanuit de neus door de buis van Eustachius persen. Hierdoor kunt u merken dat de druk op de oren afneemt. Klaren doet u door uw neus dicht te knijpen, uw mond dicht te houden en vervolgens te proberen uw neus te snuiten. Hierdoor voelt u de trommelvliezen 'ploppen'.
Is je oorsmeer erg stug en brokkeling? Doe dan af en toe 1 of 2 druppels sla- of olijfolie in je oor. Ga nadat je wat olie in je oor hebt gedruppeld even op je zij liggen, zodat de druppels tijd hebben om naar binnen te lopen. Daardoor wordt je oorsmeer dunner en kan het gemakkelijker naar buiten.
Het oor laten uitspuiten door de assistente
Dat houdt u onder uw oor. De assistente spuit lauw water in uw oor, soms is dit een paar keer nodig. Het lauwe water stroomt met de oorprop naar buiten, in het bakje. Losse stukjes oorsmeer worden soms met een haakje verwijderd.
Oorzaak verstopte oor is niet bekend
Ga dan even langs de huisarts. Doe dit ook als de klachten langer dan een week aanhouden of als u oorpijn krijgt. Zo kan het nodig zijn om uw oren even uit te laten spuiten of krijgt u bij een verkoudheid een neusspray, die ook zorgt dat uw oren weer opengaan.
Bij stijgen en dalen veranderd de luchtdruk in de cabine en dat voelt u in het oor; de meeste mensen brengen het middenoor dan op de goede druk door het oor “te klaren”. Wanneer de buis van Eustachius niet goed functioneert kunnen de volgende klachten ontstaan: dichtklappende, krakende of klikkende oren.
In de meeste gevallen gaat een oorontsteking vanzelf over. In sommige gevallen moet u contact opnemen met uw huisarts. Dit moet u doen als: U zich erg ziek voelt.
Neus-, wenkbrauw-, lip- en oorpiercings. Stop het zoute water in een breed kopje of ondiepe kom. Hang vervolgens je oor piercing, neuspiercing, lip piercing of wenkbrauwpiercing enkele minuten (2-3) in het water terwijl het glas rechtop blijft staan. Vergeet bij een neuspiercing niet consequent door je mond te ademen.
Het 'zoutwater' kunt u zelf klaarmaken door 1 theelepel zout, zonder jodium, op te lossen in 250 ml lauw water. Gebruik bv. zeezout of himalaya zout, (even aftikken tegen de rand). Roer tot het zout is opgelost.
Natuurlijke manier van desinfecteren: met zout water in je zwembad desinfecteer je je zwembadwater met natuurlijke chloor in plaats van chemische chloor. Dat is goed voor je gezondheid én het milieu. Minder onderhoud: een zoutwater zwembad onderhoud is beperkter dan bij een klassiek chloor zwembad.
Deze zoutoplossing kunt u zelf maken; 2 theelepels zout oplossen in 1 liter lauw water. Spoel hier minimaal 4 x per dag mee en indien nodig vaker, gedurende 1 minuut.
Spoelen is beter dan sprayen. Het zoute spoelwater kunt u zelf goed bereiden door een eetlepel keukenzout op te lossen in één liter water (9 gram zout op 1 liter water). Het water hoeft niet gekookt te worden; Nederlands kraanwater is voldoende schoon. Tegen het koken van water is echter geen bezwaar.
Zout water heeft een reinigende en bacteriedodende werking en kan helpen tegen onder andere ontstoken tandvlees.
Uitdrogingsgevaar is er niet, maar ze kunnen wel opzwellen. Daarom plassen ze veel. Ze hebben een cloaca of een opening achter de anus waar de plas en poep uitkomt. Indien je dus een zeevis in zoet water zet dan zal deze niet overleven.
In een vol bad zit gemiddeld 114 liter water. De urine is sterk verdund in de kuip en zal geen impact hebben op de gezondheid van je huid. Al is het idee wel allesbehalve aanlokkelijk.” Volgens de dermatoloog kan urine enkel irriteren als ze op de huid terecht komt en blijft, waardoor de huid niet kan ademen.
In de zee plassen kan mééstal geen kwaad. Maar denk voortaan wél even drie keer na voor je je blaas laat leeglopen in het zwembad... Urine bestaat voor 95% uit water. De overige vijf procent bevat o.a. chemicaliën die ook in zeewater te vinden zijn.