Uiteraard voldoen wij aan alle nationale en Europese voorschriften inzake kunststoffen en kunnen je verzekeren dat al onze producten die in België verkocht worden geen hormoonverstorende stoffen bevatten en BPA-vrij zijn.
Volgens Tupperware zijn deze oude potjes dus nog perfect veilig om te gebruiken. In de huidige generatie potjes worden die stoffen niet meer gebruikt. Je moet er ook rekening mee houden dat de oude potjes uit de jaren 60 en 70 alleen geschikt zijn als vershouddozen.
Bisfenol A (BPA) is een chemische stof die in veel producten voorkomt. BPA wordt gebruikt in plastics die worden toegepast in bijvoorbeeld bouwmaterialen, elektronica, plastic flessen, (voedsel)verpakkingsmateriaal, implantaten en speelgoed.
Goed dat al die BPA-vrije producten er zijn, toch is er nog genoeg werk aan de winkel! Bij gehard plastic kun je vaak zien of er BPA in zit. Kijk op de onderkant van bijvoorbeeld broodtrommels, plastic bestek of speelgoed. Als daarop het cijfer 3 (PVC) of 7 (PVC) staat, zit er misschien wel BPA in.
Alle artikelen die gemaakt zijn van polycarbonaat bevatten dus BPA. Je herkent de ware aard van de flesjes aan een driehoekje, onderop de fles. Staat daar een '5' in, dan is het flesje gemaakt van polypropyleen (BPA-Vrij dus). Staat er een '7' of 'PC' dan is het gemaakt van polycarbonaat.
Tupperware stopt met zijn directe verkoopactiviteiten in Nederland. Het merk wil zijn aandacht richten op het herstel van de basisactiviteiten en de groei op de langere termijn van Tupperware op wereldwijd niveau, zo laat het op Facebook weten.
Tupperware Brands heeft de beslissing genomen om de directe verkoop in Nederland stop te zetten vanaf maart 2021. We werken momenteel aan een oplossing om Tupperware producten in Nederland aan te kunnen kopen. Als u vragen heeft over ons garantiebeleid voor producten in Nederland, klik hier.
Elk Tupperware-product of onderdeel ervan dat een fabricage-of materiaalfout vertoont, wordt gratis vervangen, enkel en alleen via het invullen van het garantieformulier op deze website en voor zover het aangewend wordt voor normaal huishoudelijk gebruik.
Tupperware is de merknaam van een productlijn van voornamelijk kunststofproducten voor huishoudelijk gebruik. Tupperwareproducten worden geproduceerd door de firma Tupperware Brands Corporation, een multinational met vestigingen over de hele wereld. De Tupperwarefabriek voor de Benelux-landen bevindt zich in Aalst.
Als je plastic bakje het magnetron icoontje heeft dan mag je het potje met voedsel erin zonder problemen in de magnetron opwarmen. Als je geen icoontje vindt dan mag je het niet in de microgolf opwarmen! Je potje kan smelten of er kunnen schadelijke stoffen vrij komen die in je eten terecht kunnen komen.
Check voordat je je plastieken materiaal (spatels, plastic bewaarbakjes…) in de vaatwasser stopt of het wel vaatwasser- en hittebestendig is: het zou kunnen verkleuren of vervormen. Stop je het toch in de vaatwasser, leg het dan altijd in het bovenste mandje, zo ver mogelijk van het warmte-element verwijderd.
Je vult dit bakje voor de helft met water, een paar druppeltjes afwasmiddel en een vel keukenpapier. Sluit het bakje vervolgens af met de deksel en schud het ongeveer een minuutje. Spoel daarna het bakje af en je zult zien dat alle vlekken verdwenen zijn.
Doe een laagje water in je verkleurde bewaarbakje en los er 1 Steradent tablet in op. Doe de deksel er goed op en schud het geheel goed door elkaar. Laat een uurtje op je aanrecht staan en spoel je bakje goed om. Dit moet helpen tegen die hardnekkige tomatensaus vlekken in je vershoudbakje.
Geen schimmel is bestand tegen soda. Daarom is soda ideaal voor het schoonmaken van de voegen, plastic onderdelen, houten en stenen vloeren, muren en het plafond van je badkamer.
Bij blootstelling aan UV-licht kunnen die broommoleculen destabiliseren en naar het oppervlak lekken, waardoor het plastic geel wordt (of zelfs bruin als het lang genoeg in de zon wordt gelaten).
Breng citroen- of limoensap op de vlek aan of bij witte kledingstukken gebruik je beter witte azijn of waterstofperoxide. Je moet hierbij wel opletten want deze producten kunnen de stof beschadigen. Gebruik een vlekkenverwijderaar. Smeer tandpasta over de vlek en laat dit even intrekken.
De fles kan verticaal of horizontaal in de diepvries worden ingevroren. Eenmaal uit de diepvries, is het belangrijk de fles na enkele minuten te openen om lucht in de fles te laten en een zuigeffect te vermijden dat de fles zou kunnen vervormen.
Zet een gietijzeren pan nooit in de afwasmachine. Door veelvuldig contact met water gaat de pan sneller roesten en de afwasmachine kan daarbij de natuurlijke vetlaag in de pan beschadigen. Gebruik geen zeep of ruwe sponzen bij het schoonmaken van de pan. Ook hiermee tast je de natuurlijke anti-aanbaklaag aan.
Dit symbool zegt niets meer of minder dan dat de producten 100% veilig zijn om uit te eten of drinken. Lekker van genieten dus!
Doe het eten in een (voor de magnetron geschikt) bakje en dek dit af met magnetronfolie, prik met een vork een paar gaatjes in de folie. Zet het bakje in de magnetron en laat dit op vol vermogen 5 minuten opwarmen. Roer het eten goed door, controleer of het heet is en anders herhaal je de vorige stap.
Neem jij wel eens iets anders dan boterhammen mee voor je lunch op het werk? Dan zijn bewaardoosjes van hittebestendig glas ideaal. Deze bakjes mogen in de oven, microgolfoven, koelkast, diepvriezer en vaatwasser.
CPET (Crystallized polyethylene terephthalate)
CPET verpakkingen zijn de bakjes die u moeiteloos in de oven kunt plaatsen met een maximale temperatuur van 220ᵒC. Deze plastic soort is een bewerkt soort PET-plastic. Door deze bewerking kan het materiaal veel meer hebben dan gewone PET-verpakkingen.
Bij Tupperware gebruiken we ons innovatievermogen als leidraad voor het zoeken, selecteren en testen van duurzame materialen. We introduceerden ons innoverend ECO+ materiaal voor het eerst in 2019 met onze Eco Rietje in verschillende markten.