Tony's missie is samen 100% slaafvrij de norm in chocolade maken. In Ghana en Ivoorkust werken zo'n 1,56 miljoen kinderen onder illegale omstandigheden en zijn 30.000 mensen slachtoffer van moderne slavernij. We kiezen er daarom bewust voor om te werken in deze twee landen.
We werken hard aan het 100% slaafvrij maken van alle chocolade. We zijn gesteund, aangemoedigd, uitgedaagd en opgegeten. We weten nu hoe lastig het is om 'n industrie te veranderen. We zijn enorm gegroeid en hebben resultaten bereikt.
Tony's Chocolonely staat niet meer op de lijst van bedrijven die slaafvrije chocolade maken. De Amerikaanse organisatie Slave Free Chocolate heeft de Nederlandse chocolademaker verwijderd omdat ze samenwerkt met een grote producent die cacao gebruikt die is geproduceerd met behulp van kinderarbeid.
Met de oneerlijke verdeling van onze 180 grams repen willen we alle chocofans op smakelijke wijze duidelijk maken dat de inkomsten in de chocoladewereld ongelijk verdeeld zijn. Misschien is het je opgevallen dat de onderkant van onze reep de evenaar voor moet stellen. De stukjes daarboven vormen de Golf van Guinee.
samen maken we 100% slaafvrij de norm in chocolade
Op dit moment is er moderne slavernij en illegale kinderarbeid op cacaoplantages in West-Afrika. Dit is het resultaat van de ongelijk verdeelde cacaoketen. Illegale kinderarbeid en moderne slavernij mogen niet.
Tony's staat bovenaan de lijst van meest duurzame merken van Nederland. Wauw! We staan weer bovenaan de lijst van meest duurzame merken van Nederland in de Sustainable Brand Index, gekozen door de consument. Samen met de andere koplopers De Vegetarische Slager, Valess en Dopper.
Tony's Chocolonely's zelfverklaarde missie is '100 procent slaafvrij de norm in chocolade' maken. Dat kan alleen, zo redeneert het bedrijf, door industriebrede verandering. Daarom werkt Tony's Chocolonely al sinds zijn oprichting in 2005 samen met Barry Callebaut.
Je weet, Tony's heeft een missie: samen 100% slaafvrij de norm maken in chocolade. Dat doen we door boeren voor de lange termijn 'n hogere prijs te betalen voor hun traceerbare cacaobonen.
Tony's Chocolonely werd in 2006 opgericht door journalist Teun van de Keuken in het programma Keuringsdienst van Waarde. Henk Jan Beltman leidt Tony's Chocolonely sinds 2010 en nam in 2011 een meerderheidsbelang.
Fairtrade en biologische chocolademelk van Tony's Chocolonely. Deze volle en romige chocolademelk is zowel fairtrade als biologisch en 100% natuurlijk. Gemaakt van deels afgeroomde Nederlandse biologische melk, biologische Fairtrade cacaopoeder en biologische Fairtrade rietsuiker.
De naam Tony's Chocolonely verwijst naar journalist/presentator Teun van de Keuken, die op 22 maart 2004 aangifte deed tegen zichzelf van medeplichtigheid aan slavernij omdat hij thuis chocoladerepen had gegeten waarvan redelijkerwijs aanneembaar was dat een gedeelte van de cacao ervan door kindslaven was geproduceerd.
Onze cacao komt voor 30% uit Ghana en 70% uit Ivoorkust.
Tony's Chocolonely staat voor goede, sociale arbeidsomstandigheden in de hele keten. Daarom geven we antwoord op het blog van Batavirus. Wij werken samen met Müller Fresh Food Logistics en via hen ook met Sallcon. Tony's Chocolonely heeft sinds 2010 de paaseitjes in het eierdoosje in 't assortiment.
Tony's Chocolonely zag de omzet in het afgelopen boekjaar met 21 procent stijgen naar 131,1 miljoen euro, een record. Het Nederlandse chocolademerk boekte een nettowinst van bijna 73.000 euro, tegen een verlies van bijna 4,7 miljoen euro een jaar eerder.
Tony's Chocolonely is sinds december 2017 marktleider in Nederland in chocoladeverkoop.
De eerste repen (enkel melkchocolade) werden op de markt gebracht in een rode verpakking, want: rood is een alarmkleur.„Tony's Chocolonely staat voor slaafvrije chocola”, vertelt directeur Eveline Raymans. „We hebben gekozen voor een kleur die opvalt.
Er heerst veel onduidelijkheid over het winnen van een maand lang gratis Tony Chocolade. Veel klanten denken dat het gaat om een gouden wikkel, maar om alle repen puur van Tony zit een gouden wikkel. Het gaat om een kaartje dat verstopt zit in 5 repen.
Tony's Chocolonely produceert al jaren bij Kim's Chocolates in Tienen. Een deel van zijn paaseitjes komt van Limar Chocolates in Turnhout. Allemaal krijgen ze chocolade in bulk geleverd van de Barry Callebaut-fabriek in Wieze. Daarnaast produceert Tony's Chocolonely sinds twee weken voor het eerst repen buiten België.
We kunnen het niet alleen. Alleen kunnen we onze eigen chocolade slaafvrij maken maar alleen samen kunnen we álle chocolade wereldwijd 100% slaafvrij maken.
Nederlandse producenten van chocolade zijn bijvoorbeeld Baronie - De Heer, A.Driessen, Droste, Verkade, Rademaker, Union Edel Chocolade, Van Houten, Venz en Tony's Chocolonely. Een niet meer bestaand Nederlands merk is Tjoklat, het Maleise woord voor chocolade.
Chocolade geschiedenis: De eerste cacaotelers.
Al rond 600 na Christus hadden zij de eerste cacaoplantages. Zij bereidden een bittere drank met de bonen uit de cacaoplant en noemde die 'xocoatl'. Met chilipeper, vanille en piment brachten de Maya's de drank op smaak.
Ingrediënten. Ingrediënten: Suiker*, volle MELKpoeder, cacaoboter*, cacaomassa*, emulgator: SOJAlecithine, *Fairtrade. Kan pinda bevatten en sporen van ei, gluten en noten.
Sindsdien heeft het bedrijf hieraan vastgehouden en het assortiment uitgebreid met nieuwe varianten, als puur (in een blauwe verpakking). Daar zijn later onder andere de volgende kleuren nog bijgekomen, groen (hazelnoot), geel (noga), oranje (karamel zeezout), turqoise (pecan kokos) en lichtgroen (amandel zeezout).
Hoera! Een nieuwe Tony is geboren! Tony's Chocolonely brengt weer iets nieuws in de wereld van chocolade: Tiny Tony's in tien verschillende smaken. Vanaf dit jaar echt overal verkrijgbaar.