Tijgerbroden hebben een karakteristieke, heerlijk krokante tijgerkorst. Tijger volkoren is een luchtig volkorenbrood. Met tijgerdecoratie voor een extra krokante en smaakvolle korst.
Volkorenbrood. Volkorenbrood is een van de gezondste soorten brood. Deze gezonde soort heeft enorm veel vormen brood. Denk aan stevig volkorenbrood, tijger volkorenbrood, grofvolkoren broden, boerenvolkoren brood en Allinson volkorenbrood.
Zolang de hele korrel gebruikt wordt is het 100% volkoren. Gehele graankorrels worden gemalen tot volkorenmeel. Brood gemaakt van (volkoren)meel waarin de hele graankorrel is verwerkt, heet volkorenbrood.
Test Consumentenbond
Een smaakpanel testte de volkorenbroden van vijftien supermarkten en landelijke bakkerijketens. Het panel roemde het fijn volkorenbrood van Bakkerij 't Stoepje vooral om de versheid en smaak. Het volkorenbrood is rijk aan vezels, B-vitaminen en mineralen.
Volkorenbrood. Soms is het simpel, bijvoorbeeld bij brood. Staat er 'volkoren' in de naam dan is het meel van dit brood 100% volkoren. Dat wil zeggen dat al het goede van de gehele graankorrel in het meel zit verwerkt.
Volkorenbrood is gemaakt van de hele graankorrel en bevat dus alle goede voedingsstoffen die de graankorrel te bieden heeft. Het maakt daarbij niet uit of het een brood is van tarwe, spelt, rogge of een andere graansoort. En ook niet of het brood gemaakt is met gist of met desem.
FABEL: grof volkoren is gezonder dan fijn volkoren
Beide broden zijn gemaakt van de hele graankorrel dus 100% volkoren. Dat betekent dat ze beiden alle voedingsstoffen van die hele korrel bevatten. Geen verschil dus.
Volkorenbrood is brood gemaakt van 100% volkorenmeel. Als er 'volkorenbrood' op de verpakking staat, dan is het echt volkoren.
Volkoren- en bruinbrood bevatten veel goede voedingsstoffen. Volkorenbrood is de meest gezonde keuze omdat het de meeste vezels en andere gunstige voedingsstoffen bevat. Brood wordt gemaakt van graan, meestal tarwe.
Het fijnste brood voor je darmen is volkorenbrood. Van welk graan dan ook: tarwe, spelt, rogge. Als de hele graankorrel gebruikt wordt, bevat het brood namelijk meer gezonde voedingsstoffen en dus ook meer vezels. En dat hebben je darmen nodig, zeker in geval van verstopping.
Volkoren- en bruinbrood bevatten veel goede voedingsstoffen. Volkorenbrood is de meest gezonde keuze omdat het de meeste vezels en andere gunstige voedingsstoffen bevat. Brood wordt gemaakt van graan, meestal tarwe.
Is het brood uit de supermarkt even gezond als dat van de Warme Bakker? Als je dezelfde broodsoort kiest, bijvoorbeeld volkoren, blijft de voedingswaarde gelijk.
Wit brood bevat voornamelijk snelle koolhydraten, dus dat kun je beter schrappen uit je voeding. Volkoren brood bevat daarentegen langzame koolhydraten en dat zorgt voor een lang verzadigd gevoel. Volkoren brood gaat daarom uitstekend samen met afvallen, want het zorgt ervoor dat je langer vol zit en dus minder eet!
FABEL: grof volkoren is gezonder dan fijn volkoren
Geen verschil dus. Het enige wat een klein voordeel zou kunnen zijn van grof volkoren is dat er nog hele korrels in het brood zitten. Dit dwingt je om beter te kauwen en rustiger te eten. Dit is goed voor de vertering en het is goed om bewust te eten.
Volkorenbrood. Soms is het simpel, bijvoorbeeld bij brood. Staat er 'volkoren' in de naam dan is het meel van dit brood 100% volkoren. Dat wil zeggen dat al het goede van de gehele graankorrel in het meel zit verwerkt.
Kortom: havermout is ongeveer even gezond als volkoren brood, mits je er niet te veel volle melk, honing of andere zoetstoffen aan toevoegt. Ook is het belangrijk om het af te wisselen met brood, zodat je voldoende jodium binnen krijgt.
Lidl Nieuwsbrief
Alles van onze Warme Bakker wordt gemaakt van alleen de beste ingrediënten. Mede daardoor is ons fijne volkorenbrood door BNN-VARA Kassa als BESTE GETEST!
Brood, en vooral volkorenbrood, bevat juist veel voedingsstoffen en weinig energie (kcal); een echt nutriëntenbommetje. Onderzoek toont zelfs aan dat volkorenbrood helemaal geen effect heeft op het lichaamsgewicht.
Een sneetje volkorenbrood bevat ongeveer dubbel zoveel calorieën dan een cracker. Zo zitten er ongeveer 80 calorieën in een boterham en 30 à 40 in een cracker. Wil dat zeggen dat crackers gezonder zijn? Neen, want om hetzelfde verzadigingsgevoel te krijgen, eet je verhoudingsgewijs meer crackers.
Fabel: voorverpakt brood is ongezond
In de supermarkt koop je al voor 0.69 cent een half volkorenbrood, voorverpakt. Dit voldoet aan alle Europese richtlijnen en wordt daarmee veilig bevonden. Het bevat vaak wel wat meer hulpstoffen. Daarmee is het niet ongezonder, wel minder puur.
Meergranenbrood is meestal niet gezonder dan volkorenbrood. Vaak wordt meergranenbrood gemaakt van bloem en dan is het witbrood. Hierin zitten veel minder vezels, vitamines en mineralen dan in volkorenbrood. Alleen als meergranenbrood volkoren is, kan het iets meer voedingsstoffen bevatten en is het soms gezonder.
Consumentenbond vindt C1000-brood het beste supermarktbrood
Het meergranenbrood van Jumbo en de Boeren Waldkorn van Jumbo wisten de laatste positie in de lijst te halen. Het winnende brood scoorde het best op het gebied van smaak en een goed zout- en vezelgehalte.
Zelfgemaakte hummus (kikkererwtenspread) of andere bonenspread zonder zout. Vis zoals zalm, makreel, forel, tonijn of haring. Groente en fruit, zoals tomaat, komkommer, paprika, radijs, rucola, gebakken champignons, gegrilde courgette, avocado, banaan, appel, peer, vijgen en aardbei.
Conclusie: Gezonde crackers
De crackers van Wasa scoren erg goed op de hoeveelheid vezels en ze bevatten geen toegevoegde suikers. Helaas bevatten alle crackers van Wasa geen bakkerszout. Eet je verder geen brood dan is het aan te raden om een voedingssupplement met jodium te slikken.