Vaak bezig zijn met seks is geen probleem als niemand daar last van heeft. Als u er zelf last van heeft, of iemand anders, dan noemen we het seksverslaving. Gesprekken met een psycholoog of seksuoloog kunnen dan helpen. U leert er beter mee om te gaan.
Voorbeelden van negatieve gevolgen zijn relatieproblemen, financiële problemen, geen tijd meer hebben voor ander bezigheden, geïsoleerd raken, slaaptekort, minder goed functioneren op je werk en een hekel aan jezelf krijgen omdat je het gedrag niet onder controle krijgt.
Conclusie. Er zijn aanwijzingen dat er een verband is tussen vaker vrijen en een goede geestelijke en fysieke gezondheid, maar het is niet aangetoond dat het ene het gevolg is van het andere. De studies zijn gebeurd bij paren die gemiddeld 7 keer per maand vrijen.
Immunoglobuline A is een hele moeilijke term voor een antilichaam dat je immuunsysteem verbetert. Seks is dus ook nog eens goed voor je weerstand. Het antwoord op de vraag 'hoe vaak is gezond? ', is dus: ongeveer een à twee keer in de week.
Mannen die seks hebben met mannen hebben bijna 2 keer per week seks.Heteroseksuelen en lesbische vrouwen 1,5 keer per week. Homo's hebben, volgens een studie uit Engeland, vaker de afspraak dat seks buiten de relatie toegelaten is. Daar ligt misschien de reden van het hogere cijfer.
Er is geen 'normaal' cijfer. De één doet het elke dag, de ander houdt het bij één keer per maand en daarin spelen zoveel dingen mee: hoeveel behoefte je er zelf aan hebt, of je een vaste partner hebt of niet, of je een megadruk leven hebt en moe bent, enzovoort.
Het is op zich geen probleem om veel bezig te zijn met seks. Of dat nou fantaseren is, masturberen of seks hebben met iemand anders. Dat is niet iets om u voor te schamen. Het is ook niet nodig om negatief over uzelf te denken als u veel seks wilt.
Dit kan tot enige uren na de geslachtsgemeenschap aanhouden. Vrouwen met een droge vagina kunnen, met name na de overgang, daar ook overdag last van hebben.
In heteroseksuele relaties korter dan een jaar heeft 86 procent van de mannen een paar keer per week zin in seks; bij de vrouwen is dat 79 procent. Na vijf jaar relatie heeft 70 procent van de mannen een paar keer per week zin in seks en nog maar 29 procent van de vrouwen.
Wat bleek? De beste seks hadden zij rond hun 40ste levensjaar, en dan specifiek op hun 46ste. Ook bleek dat koppels die gemiddeld één keer per week seks hebben het gelukkigst zijn.
Waarom heeft de een meer zin in seks dan de ander? Vermoeidheid, hormonen, erectieproblemen, het gebruik van medicijnen of hoe lang je een relatie hebt: het kan allemaal invloed hebben op je libido. Daardoor heb jij misschien wel elke dag zin in seks, terwijl je partner 1 keer per maand al te veel vindt.
Onderzoek aan de Ohio State University toonde aan dat mannen gemiddeld 34 keer per dag aan seks denken terwijl de gedachte aan seks bij vrouwen maar 18 keer per dag door hun hoofd spookt. Opvallend was de grote variëteit in het aantal keren dat de deelnemers aan seks dachten.
Pilgebruiksters doen het waarschijnlijk het vaakst rond hun stopweek. Avances van de partner en een hoge productie van het hormoon oestradiol zorgen ervoor dat vrouwen de meeste seks hebben tijdens hun ovulatie. En ook de beste seks. Oestradiol verhoogt de opwinding en het plezier in seks aanzienlijk.
Bij mannen die weinig of geen seks hadden, lag het risico op een chronische aandoening 41% hoger, en het risico op kanker 63% hoger. Vrouwen met weinig of geen seks scoorden 64% minder goed op vragenlijsten over de algemene gezondheidstoestand, maar bij hen vonden de onderzoekers geen verband met chronische ziekten.
Het idee dat mannen absoluut constant seks nodig hebben is niet waar. Korte periodes van celibaat zijn over het algemeen niet problematisch. Maar onthouding langer dan 1-2 jaar kan voor sommigen risico's zoals prostaatkanker en instabiele relaties vergroten.
Als een vrouw seksueel opgewonden wordt, is het vochtig of nat worden van de vagina de reactie van het lichaam. Het vocht zorgt ervoor dat het aanraken van de vagina prettig is.Door de betere doorbloeding is de vagina ook gevoeliger.
Vaginale droogheid kan worden veroorzaakt door onvoldoende voorspel, vooral als u enkel last hebt van vaginale droogheid tijdens de geslachtsgemeenschap. Door langer aan voorspel te doen, wordt de doorbloeding van de vagina beter en wordt er meer vaginale afscheiding geproduceerd.
Droog trainen (ook wel ''cutten'' genoemd) is een methode waarbij je zoveel mogelijk vet verliest en tegelijkertijd zoveel mogelijk spiermassa behoudt. Het is voor mannen en vrouwen belangrijk om spiermassa te behouden (of zelfs meer spiermassa op te bouwen), want spieren geven je lichaam een mooie vorm.
Waarom goede seks belangrijk is
Het is de lijm in je relatie; door de hormonen die je tijdens het vrijen aanmaakt, krijg je samen een diepere verbinding dan je op andere manieren kunt krijgen. Seks is een manier om af te stemmen, elkaar terug te vinden, opnieuw te beginnen, te vergeven en te ontdekken.
Als je opgewonden bent, laat je vagina dat merken door waterig, helder vocht af te scheiden. De bloedvaten hebben zich dan zo ver verwijd dat ze vocht doorlaten. Slim. Want dit vocht uit je baarmoeder werkt als glijmiddel.
Hyperseksualiteit bij vrouwen noemde men ook wel nymfomanie en bij mannen satyriasis. Het gebruik van deze laatste twee termen impliceerde voornamelijk het psychopathologische karakter.
Sommige mannen hadden 388 seksuele gedachten per dag, maar het gemiddelde lag op 19. Bij de gemiddelde vrouw was dit tien, maar ook bij vrouwen waren er uitschieters: ten minste een vrouw dacht 140 keer per dag aan seks.
Uit onderzoek blijkt dat nog bijna 80% van de 50-plussers voor passie het bed in duiken. Vrouwen boven de 50 voelen zich avontuurlijker dan ooit. Ouderen zijn dus tevreden met hun seksleven.
Om dit even in perspectief te plaatsen: mensen tussen de 30 en de 39 jaar oud hebben gemiddeld nog maar 86 keer per jaar seks. Ook dit lijkt logisch aangezien deze groep vaak meer tijd besteedt aan hun carrière of het gezin. Bij koppels boven de vijftig heeft ongeveer een kwart zelfs helemaal geen seks meer.
Wettelijk gezien mogen jongeren onder 16 jaar nog geen seks hebben met elkaar, maar geldt een uitzondering voor +14-jarigen. Hoe jij er als begeleider mee omgaat, hangt af van de visie van jouw organisatie. Twee 15-jarigen willen in de leefgroep of thuis seks met elkaar hebben.