Er zitten 71 kilocalorieën in 1 stukje (20 gram) taaitaai. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'taaitaai'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Waar is taaitaai van gemaakt? Taaitaai wordt onder andere gemaakt van roggebloem, wat meehelpt aan de taaie structuur waar de koek z'n naam aan te danken heeft. Er zit een kleine hoeveelheid speculaaskruiden in, maar die karakteristieke smaak van de sinterklaaskoek komt van anijszaad.
Taaitaai is een typische lekkernij die met name in de decembermaand gegeten wordt. De smaak lijkt veel op onze speculaas- en koekkruiden maar dan met een licht anijssmaak.
Voedingswaarden per 100 gram : Energie 1350 Kj (322 Kcal), Vetten 0.7 g., Vetten verzadigd 0.1 g., Koolhydraten 71.1 g., Eiwitten 6.2 g., Zout 0.01 g.
De meeste koolhydraten zitten in brood, graanproducten en aardappelen. Kies altijd voor volkoren, dat is het best voor je gezondheid. Naast koolhydraten leveren deze producten ook andere nuttige voedingsstoffen, zoals vezels, eiwitten, B-vitamines, ijzer en jodium.
Taai vlees is eigenlijk een lang en intact stuk spiervezel. Je kan je vlees malser maken door deze spiervezel te breken. Sla erop met een vleeshamer, of gebruik een deegrol of pollepel. Perfect om al je frustraties uit te werken, én om malser vlees te krijgen natuurlijk.
De smaak kan het beste omschreven worden als die van een luxe ambachtelijke variant op de 'taai taai pop'. De Keallepoaten blijven na aankoop zeker 3 weken heerlijk van smaak.
Hoe taai vlees is, hangt echter niet alleen af van het bindweefselgehalte, maar ook van de hoeveelheid dwarsverbindingen tussen de collageenvezels. Omdat er als het dier groeit meer dwarsverbindingen tussen collageenvezels ontstaan, wordt het vlees toch taaier. Dwarsverbindingen zijn zeer effectief.
AH Taai taai bestellen | Albert Heijn.
Taaitaai vindt zijn oorsprong in de Middeleeuwen.Deze wordt gemaakt met honing, anijs en roggemeel, en vormt zo een enigszins taaie koek. De luxere speculaaskoek stamt uit de 17e eeuw, toen er specerijen beschikbaar kwamen door de zeevaart.
Taaitaai, en specifiek een Taaipop, is een typisch Nederlandse koek met een oorsprong in de Filipijnen, herkenbaar aan zijn specifieke vorm. Taaitaai lijkt qua smaak veel op speculaas; er zit echter ook een anijssmaak aan.
Er zitten 288 kilocalorieën in 1 stuk (100 gram) tompoes. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'tompoes'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Het enige echt gezonde ingrediënt in Speculoos is kaneel. Speculoos bevat echter zo weinig kaneel dat je niet kan spreken van 'een gezond product'. Speculoos bevat veel calorieën en nauwelijks voedingsstoffen, waardoor dit product in feite onder de categorie 'snoep' valt.
Patatje zonder saus: 462 kcal
Een patatje zonder saus levert je gemiddeld 462 kcal aan energie. Kies je daar een flinke klodder mayonaise bij? Dan tik je daar ruim honderd kilocalorieën bovenop aan. Ketchup is dan een betere keuze.
In de vriezer kunnen oliebollen en appelbeignets tot maximaal 6 weken bewaard worden. Laat ze voor gebruik helemaal ontdooien. Daarna raden wij aan om ze op te warmen.
Bewaaradvies: Dit product kan 4 à 5 dagen bewaard worden, mits goed afgesloten in een plastic zak op een schone droge plek. Bij invriezen is dit product 7 tot 8 weken houdbaar.
Invriezen: Rastervlaaien kunnen worden ingevroren, maar de kwaliteit zal hierdoor afnemen. Tijdens het invriezen kun je het beste de vriezer gesloten houden voor ongeveer zes uur.
Allereerst een olie, want olie zorgt ervoor dat de marinade mooi bindt aan het vlees. Verder horen er zuren in een marinade, bijvoorbeeld citroen, azijn of wijn, want zuren zorgen ervoor dat het spierweefsel in het vlees wordt afgebroken, waardoor het dus malser wordt.
Om kip heel mals te houden bij het wokken wordt een Chinese techniek gebruikt, in het Engels velveting genoemd. Stukjes gekruide kip worden bedekt met een laagje van ongeklopt eiwit, maïzena en rijstwijn. De kip wordt 20-30 minuten gemarineerd op kamertemperatuur voor het wordt gefrituurd, of gepocheerd.
5 Laat stoofvlees niet koken
Zet het vuur niet te hoog: stoofvlees moet zachtjes stoven, en zeker niet koken. Zachtjes pruttelen is oké, maar van koken wordt het vlees taai. Het deksel hoeft niet meteen op de pan, dan krijg je te veel vocht in je stoverij.
Naast de kans dat je je moe, futloos en zelfs slaperig voelt doorheen de dag, kan je je ook moeilijker concentreren en zelfs hoofdpijn ervaren als je niet voldoende koolhydaten consumeert. Ook heb je bij een tekort aan koolhydraten vaker last van stemmingswisselingen en ben je sneller geïrriteerd.