Het enige jammere van de drankjes van Starbucks is dat ze toch aardig wat calorieën bevatten. Wanneer je afwijkt van de gewone zwarte koffie, krijg je toch al snel een flinke dosis van je dagelijkse behoefte aan calorieën binnen door de opgeschuimde melk, zoete siropen en sauzen.
De grootste zorg met Starbucks-drankjes is het suikergehalte. De American Heart Association adviseert niet meer dan 36 gram toegevoegde suiker voor volwassen mannen en 25 gram voor vrouwen . Een grande Caffè Mocha van Starbucks bevat 35 gram suiker.
Geprezen als een topkeuze onder de gezondste Starbucks-dranken, wordt een iced Americano gemaakt door espresso shots te verdunnen met koud water en ijs. Dit resulteert in een optie met minder calorieën vergeleken met veel gemengde dranken. Zonder toegevoegde suikers of siropen, biedt het een sterke koffiesmaak terwijl het de calorieën laag houdt.
Veel suikers
De Ice Cappuccino van Douwe Egberts (5 klontjes), IJskoffie caramel macchiato van Jumbo (5 1/3 klontjes), IJskoffie macchiato van Melkan (5,5 klontjes), IJskoude espresso van Albert Heijn (5,5 klontjes) en de Frappuccino Cookies & Cream van Starbucks is de winnaar met 7 suikerklontjes.
1. Duurzame inkoop en teelt. 99% van de Starbucks® koffie is ethisch verantwoord ingekocht, en we zijn op een missie om van koffie het eerste landbouwproduct ter wereld te maken dat volledig duurzaam wordt ingekocht.
Toen Starbucks opende voor het eerst opende in 1971, werden er alleen koffiebonen verkocht. Starbucks gebruikt uitsluitend 100% Arabica koffiebonen. De vier fundamenten voor de perfecte koffie zijn maling, water, versheid en perfect afgestemde proporties.
Het Starbucks Roast™ Spectrum
Medium Roasts Smooth en gebalanceerd, onze medium roasts zijn perfect voor elke koffiemomentje. Dark Roasts Deze koffies zijn krachtiger door het lange brandingsproces. De robuuste smaken komen naar voren door de intense branding en produceren een koffie met rijke en volle smaken.
suikervrije siroop, verkrijgbaar in Vanilla of Cinnamon Dolce, of onze Skinny Mocha Sauce. Probeer een zoetstofvervanger zoals Sweet'N Low®, Equal®, SPLENDA® of Stevia Blend van Whole Earth .
Je kunt chaipoedermixen vooral danken voor deze suikerpiek. Ze zitten boordevol suiker, zodat een enkele kleine "chai latte" 20 gram of vier theelepels suiker kan bevatten . Voeg daar extra siropen aan toe die beroemd zijn in sommige koffiewinkels en je kunt zien hoe je jezelf in een zoete puinhoop kunt krijgen.
Koude drankjes
Iced Coffee (met siroop) is met 60 calorieën en 0 gram vet de meest gezonde variant! De Iced Skinny Latte staat op de tweede plek met 70 calorieën en 0 gram vet. De Caramel Frappuchino (de magere variant) bevat 100 calorieën en 0 gram vet. De Coffee Frappuchino bevat alweer 180 calorieën en 2,5 gram vet.
Feit: Filterkoffie is de gezondste koffie
Dit komt omdat er in gefilterde koffie minder cafestol zit. Dit stofje verhoogt het LDL-cholesterol gehalte. Hierdoor kan bloed blijven plakken aan de binnenkant van je bloedvaten en loop je meer kans op een hartaanval of beroete.
Zeer Berry Hibiscus Refresher
De Very Berry-smaak (zonder limonade) heeft 70 calorieën en is het minst suikerhoudend met slechts 19 gram per 16 fl oz-portie. Deze drank bevat ook cafeïne (ongeveer de helft van wat je in een kopje koffie van 8 ounce zou vinden), dus je kunt er de hele dag mee doorgaan.
Over het algemeen kunnen de gebruikelijke ingrediënten in Starbucks-drankjes met mate worden genoten als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet . Het is echter belangrijk om op te letten hoeveel suiker en cafeïne u consumeert en om keuzes te maken die aansluiten bij uw gezondheidsdoelen.
De gezondste koffie is een kop warm gezette zwarte koffie zonder melk of suiker. Een kopje bevat vrijwel nul calorieën, bevat geen koolhydraten of vetten en nauwelijks natrium. En behalve antioxidanten levert zo'n kopje zwarte koffie nuttige voedingsstoffen als magnesium, kalium en niacine op.
Starbucks Double Shot Energy bevat maltodextrine, dextrose en siropen. Deze drank veroorzaakt hoge bloeddruk, cognitieve ontstekingen en slagaderontstekingen.
Wist je dat een gemiddeld drankje van Starbucks zóveel suiker bevat, dat je net zo goed 14 theelepels suiker in je koffie kunt gooien of twee blikjes cola kunt drinken? ð³ We denken vaak dat we 'gezond' bezig zijn met een cappuccino of latte, maar veel van deze drankjes zijn ware suikerbommen in een hip jasje!
Gezette koffie of espresso zonder room, melk of suiker bevat doorgaans minder dan 5 calorieën .
Omdat koffie alleen met water wordt gezet, dat geen calorieën bevat, is zwarte koffie vrijwel calorievrij. Dit betekent echter niet dat alle koffiedranken weinig calorieën bevatten.
Witte suiker is een van de klassieke zoetstoffen die Starbucks gebruikt om zoetigheid toe te voegen aan dranken. Het is een veelvoorkomende keuze voor mensen die de voorkeur geven aan een traditionele zoete smaak in hun koffie of thee.
Zoetstoffen die niet worden gemetaboliseerd, verlaten het lichaam grotendeels onveranderd. Ze worden gescheiden via de urine. Omdat ze niet worden omgezet in energie zoals suiker, dragen zoetstoffen niet bij aan het energiegehalte van het lichaam.
Tegenwoordig serveren we alleen nog producten zonder High Fructose Corn Syrup, karamelkleurstoffen en andere kunstmatige kleurstoffen, kunstmatige smaakstoffen en kunstmatige transvetten. Daarnaast hebben we de toegevoegde suikers in luxe dranken met 25% verminderd en gebruiken we uitsluitend 100% vrije-uitloopeieren.
Starbucks hecht veel waarde aan het verkrijgen van de beste bonen uit regio's die bekend staan om hun kwaliteit, om ervoor te zorgen dat elke blend een uniek en gedenkwaardig smaakprofiel biedt . Het brandproces wordt zorgvuldig gecontroleerd om de optimale smaken naar voren te brengen en tegelijkertijd de versheid van de bonen te behouden.
Hoe langer de bonen worden gebrand, hoe meer olie er op het oppervlak verschijnt naarmate de koffie blijft uitzetten . Dat is de simpele wetenschap achter de glanzende bonen van donker gebrand en het matte uiterlijk van licht gebrand! Donker gebrande bonen hebben over het algemeen meer oppervlakteolie vanwege een langer brandproces.
De afgelopen jaren is de keten overgestapt van een sit-down model naar een plek waar klanten via een app bestellen en hun drankjes meenemen. In het proces hebben klanten hun ongenoegen geuit over " hoge prijzen, langzame afhaalbestellingen via de Starbucks-app en matige voedselopties ", aldus CNN.