Het gelaat (ook gezicht of aangezicht genoemd) is de voorkant van het hoofd. Het gelaat is het voornaamst zichtbare deel van het menselijk lichaam waaraan mensen elkaar als individu herkennen. Daarnaast kunnen gevoelens bij anderen afgelezen worden uit gelaatsuitdrukkingen.
Het Gelaat Of Het Aangezicht Is Het Naar Voren Gerichte Deel Van Het Hoofd. Het Bestaat Uit Een Benig Deel, Ook Wel De Aangezichtsschedel Genoemd En Uit De Weke Delen, Waartoe Spieren, Vetweefsel, Bindweefsel, Bloedvaten, Zenuwen En Ook De Huid Behoren.
Voordelen van laserontharing
Je gezicht laten laser ontharen heeft een aantal voordelen. Een van de grootste voordelen is dat je bij laserontharen veel minder last hebt van irritaties van de huid. Het is namelijk zo dat wanneer je zelf probeert de haren te verwijderen, er ingegroeide haren kunnen ontstaan.
Je harst of waxt met warme of koude ontharingswas en een spatel of roller. De was strijk je over de plek waar je wilt ontharen, zoals je kaaklijn, wangen, bovenlip of wenkbrauwen zodat de haren aan de was blijven plakken. Vervolgens verwijder je de was door hier hard aan te trekken.
Dermatoloog raadt het af
Ze raadt vrouwen af hun gezicht te scheren. "Vooral vrouwen met een gevoelige huid moeten dit niet doen", vertelt ze. "Je beschadigt de huid en de kans dat je hierdoor pukkeltjes krijgt of uitdroging is dan alleen maar groter."
Dermatoloog Patel vertelde HLN dat je lichaam tijdens de eisprong wat meer van het mannelijk hormoon testosteron aanmaakt. Hierdoor kan er bij een vrouw haar gaan groeien op plekken waar dat normaal gesproken niet gebeurt, bijvoorbeeld op de bovenlip, nek en jawel: de kin.
Laserontharing is volkomen veilig, mits het op de juiste manier wordt uitgevoerd. Normale huidreacties die kunnen voorkomen na een laserbehandeling zijn: roodheid, zwelling en warmte. Deze huidreacties zijn van korte duur en vaak veel minder irriterend dan het scheren of harsen.
De laserbehandeling is niet pijnlijk, maar kan wel gevoelig zijn. De mate van gevoeligheid is per persoon verschillend, en is afhankelijk van het gebied dat wordt behandeld en de dikte van de bloedvaatjes. Tijdens de laserflits voel je een lichte prikkeling, die vrijwel direct weer wegtrekt.
Wat is de huidreactie na de IPL- of laserbehandeling? Tijdens de behandeling kan het bloedvat tijdelijk blauw/grijs of (donker)bruin verkleuren. Direct na de behandeling kan de huid rood kleuren en lichte zwelling ontstaan. Dit kan enkele uren aanhouden.
Bij aangezichtspijn heeft u aanvallen van heftige pijn in uw gezicht. De pijn zit meestal aan één kant van het gezicht. De pijn ontstaat door een zenuw in uw gezicht. Deze zenuw bestaat uit 3 delen: 1 deel loopt naar het voorhoofd, 1 naar de neus en 1 naar de onderkaak.
Van typische aangezichtspijn is sprake wanneer een bloedvat tegen de gevoelszenuw van het gezicht drukt. Deze raakt hierdoor geïrriteerd en veroorzaakt de pijn. Bij atypische aangezichtspijn is er sprake van een geraakte zenuw bij bijvoorbeeld een wortelkanaalbehandeling, een operatie of verwonding in het aangezicht.
Veel voorkomende kneuzingen zijn aan: onderarm, onderbeen of in het gezicht. Ook gekneusde ribben komen nogal eens voor. Kneizingen kunnen ontstaan door stoten, vallen en dergelijke. Het herstel duurt meestal 3 tot 5 weken.
Als jij in de spiegel kijkt en je haarlijn, kaken en kin zou omlijn, zie jij een diamant. Je hebt hoge jukbeenderen en een puntige kin. Het grote verschil met een hartvormig gezicht is de haarlijn. Als je haarlijn smaller is, heb je een diamantvormig gezicht.
Bij een smal gezicht dat in de lengte overal ongeveer even breed is, staat een vierkante of ronde bril het mooiste. Deze vormen zorgen ervoor dat je gezicht minder lang lijkt. Een langwerpig gezicht kan goed een iets groter montuur hebben, omdat dit vaak in balans is met de rest van het gezicht.
Kies niet voor een kapsel dat jouw voorhoofd bedekt, als je de lengte van je gezicht wil behouden. Wil je juist de lengte van je gezicht opbreken, kies dan voor een korter kapsel. Lang haar kan je gezicht juist langer doen lijken, evenals een lange baard.
Het resultaat bij een laserbehandeling in ontharing is dus sneller effectief. Om eenzelfde resultaat te bereiken met een IPL, zijn veel meer behandelingen nodig. Een IPL-behandeling is doorgaans voordeliger dan een laser, maar om hetzelfde effect te bereiken worden de totale behandelkosten vaak weer hoger.
Het lichaam ontwikkelt namelijk in de puberteit veel hormonen waardoor er na een laserbehandeling nog nieuwe haren tevoorschijn kunnen komen. Om teleurstelling te voorkomen, raden wij dan ook aan pas vanaf 16 jaar te beginnen met laserontharing.
Wanneer ioniserende straling door het lichaam gaat, kan dit directe schade aan het DNA van een cel veroorzaken en mogelijk later tot diverse soorten kanker leiden. Verdere lange termijn effecten zijn nog onvoldoende onderzocht omdat de resultaten pas na jaren zichtbaar worden.
Een kwalitatief laserapparaat is veel kostbaarder dan een IPL apparaat. IPL behandelingen zijn daardoor vaak goedkoper. Maar een laser is daarentegen effectiever en sneller in de behandeling tegen ongewenste haren dan IPL. De haren moeten zodanig verhit worden om definitief weg te blijven.
Bij professionals die regelmatig laserbehandelingen uitvoeren en mensen die dergelijke behandelingen vaker ondergingen, is tot op heden niet aangetoond dat zij vaker longziekten of kanker krijgen. Laser-epilatie is wereldwijd een van de populairste cosmetische behandelingen.
Gezichtsbeharing is normaal
Iedere vrouw heeft haren op het gezicht. Meestal zijn ze dun en licht van kleur en daardoor nauwelijks te zien. Sommige vrouwen, en dat zijn er echt veel meer dan u denkt, krijgen dikke, stugge, zichtbare haren op bovenlip, kin, hals en wangen.
Soms groeit bij vrouwen haar op de borst, bovenlip, kin of buik. De haren zijn dik en donker. Dit heet te veel haargroei of hirsutisme. Het komt doordat u meer 'mannelijk hormoon' heeft dan andere vrouwen.
Gezichtsbeharing wordt veroorzaakt door invloed van het mannelijke hormoon testosteron in je lichaam. Elke vrouw heeft kleine hoeveelheden testosteron in haar bloed. Gezichtsbeharing ontstaat als er te veel testosteron in je bloed zit of als je huid op normale hoeveelheden testosteron te sterk reageert.