Vooral mineraalrijk plat water en goed gemixte soep zijn aan te raden, om het door diarree veroorzaakt verlies aan vocht en aan minerale zouten te compenseren. Gashoudende dranken daarentegen zijn te vermijden, want ze veroorzaken een opgeblazen gevoel.
En dan is er natuurlijk nog de klassieker: kippensoep. Deze soep is mild voor je maag, bevat veel vocht en zorgt voor wat extra voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de soep niet te pittig is.
Wat eten als je buikgriep hebt? Bij buikkrampen en brandend maagzuur kun je het beste lichtverteerbare voedingsmiddelen eten. Witte rijst en wit brood hebben allebei een licht constiperend effect. Om je rijst wat op te fluffen kun je er gekookte groente in doen, of er wat appelmoes of wortelpurree doorheen mengen.
Soep zit boordevol vitaminen en vezels
En da's belangrijk, want voedingsvezels hebben een positief effect op de werking van je darmen, je cholesterol en je bloedsuikerspiegel. Bovendien zorgen ze ervoor dat je je verzadigd voelt, zodat je niet snel naar (ongezonde) snacks zal grijpen.
Praktische tips bij obstipatie of verstopping
Denk bijvoorbeeld ook een soep; snert, bruine bonen soep of linzesoep. Drink minimaal 2 liter vocht per dag.
Beweging is goed voor de darmwerking. Gebruik voldoende vezels, deze helpen mee aan een goede stoelgang. Vezels zitten in groenten, fruit, (volkoren) brood- en graanproducten, aardappelen, volkoren pasta, zilvervliesrijst en peulvruchten. Drink voldoende, zeker bij een vezelrijke voeding.
Soep is een goede manier om voedsel zoals groenten of kip in een gemakkelijk verteerbare vorm te consumeren . Door de ingrediënten samen te koken, worden de componenten afgebroken voordat het spijsverteringsstelsel dat moet doen, waardoor ze gemakkelijk te verteren zijn. Het eten van een vezelrijk dieet helpt bij een soepele spijsvertering en verhoogt ook de insulinegevoeligheid.
dossier Soep is een goede manier om kinderen groenten te doen eten of te laten wennen aan de smaak van diverse groenten, maar ook voor volwassenen is dagelijks een tas soep drinken een goed idee.
Peulvruchten en bonen zijn over het algemeen goed, maar houd de porties klein om gasvorming en een opgeblazen gevoel te voorkomen. Soepen op basis van bouillon zijn ook een goede keuze.
Asperge-, tomaten-, bloemkool-, groenten- en kippensoep Niet ontvette, gebonden of sterk gekruide bouillon en soep. O.a.Bruine bonen-, champignon-, erwten-, goulash-, kerrie-, paprika-, prei-en uiensoep. Soepen op basis van een roux en/of room.
Eet bananen, appels, meloenen, bosvruchten, aardbeien, perziken of abrikozen. Heb je maagklachten? Mogelijk heb je moeite met het verteren van eiwitten. Eet een kiwi, ananas of mango.
Vezelrijk voedsel, zoals volle granen, fruit en groenten, kan helpen bij het reguleren van de stoelgang en het verminderen van spijsverteringsproblemen die buikpijn veroorzaken. Denk aan haver, quinoa, bessen en bladgroenten.
Soep is sowieso gezond. Ze bevat meestal groenten en zit dus bomvol vitaminen, mineralen, antioxidanten en voedingsvezels. Ga dus voor zoveel mogelijk vitamientjes in je soep als je ziek of verkouden bent.
Wanneer het braaksel 'gal-bruin' van kleur is, betekent dit dat de maag leeg was tijdens het braken.Het gevolg is dat gal uit de twaalfvingerige darm wordt uitgebraakt.
Kippensoep is niet voor niets een hoofdbestanddeel voor maagklachten. Het levert vitaminen, eiwitten en andere voedingsstoffen en het kan je helpen gehydrateerd te blijven. Je hoeft ook niet veel verschillende ingrediënten te gebruiken om de voordelen te krijgen. Dit basisrecept voor kippensoep kan je in een mum van tijd beter laten voelen.
Groentesappen met pulp die een laag zuurgehalte hebben , zoals wortel, pompoen, komkommer, aardappel, broccoli, asperges, etc. Gefermenteerde voedingsmiddelen zoals yoghurt, idly, dhokla, kefir, kombucha, kefir en zuurkool. Fruit met weinig suiker en weinig zuur, zoals bosbessen, aardbeien en appels.
Soepen op basis van bouillon
Het American College of Gastroenterology beveelt bouillon en soepen op basis van bouillon aan als eerste keus als u last heeft van diarree en weer wilt gaan eten. Soepen op basis van bouillon hebben een zeer hoog watergehalte, wat kan helpen bij hydratatie tijdens de buikgriep.
Omdat soepen voornamelijk vloeibaar zijn, zijn ze een geweldige manier om gehydrateerd en vol te blijven. Ze geven je immuunsysteem een boost . Soepen kunnen je helpen verkoudheid en griep af te weren, en ze zijn ook een geweldig tegengif voor tijden dat je ziek bent! De meeste soepen zitten vol met ziektebestrijdende voedingsstoffen.
Gezondheid
Soep zoals Cup a Soup, Pittige Tomaat, Zout - Zuur (1 kop soep) is niet geschikt als onderdeel van een gezonde dagelijkse voeding. Cup a Soup, Pittige Tomaat, Zout - Zuur (1 kop soep) kun je wel als extraatje eten. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Bouillon is eigenlijk alleen gezond als u het zelf maakt. Wie bouillonblokjes gebruikt, krijgt vooral veel zout binnen. Eerder dit jaar doet de Consumentenbond onderzoek naar de bestanddelen van deze blokjes en wordt duidelijk dat 16 van de 49 onderzochte exemplaren vooral veel zout bevatten.
Soep en bottenbouillon zijn makkelijk te verteren voedingsmiddelen die vooral rustgevend kunnen zijn als u last heeft van maagklachten. De warme vloeistof kan helpen ontstekingen in uw spijsverteringskanaal te kalmeren, terwijl de voedingsstoffen in de bouillon uw immuunsysteem kunnen ondersteunen.
Soep zit vol vitamines, mineralen en vezels
Maar andere gezonde stoffen, zoals bètacaroteen (wortelen) en lycopeen (tomaten), worden uit soep juist beter in het lichaam opgenomen. Mineralen zoals kalium, wat veel in groenten zit, blijven ook goed aanwezig in soep.
Een van de vele redenen waarom squash zo gewild is tijdens de koudere seizoenen is de hoge vezel- en voedingsdichtheid. Enkele gezondheidsvoordelen zijn onder andere het verbeteren van de bloeddruk, het ondersteunen van de gezondheid van de darmen en het verlagen van uw risico op bepaalde ziekten.