Geïmpregneerd hout, zoals van tuinschuttingen, mag u niet verbranden of weggooien bij het restafval. U brengt geïmpregneerd hout weg naar de milieustraat van uw gemeente.
Al het huishoudelijk afval dat te groot en zwaar is voor de gebruikelijke afvalzak scharen wij hieronder. Voorbeelden van grofvuil zijn vloerbedekking (maximaal 10% van de container), meubels, deuren of ramen. Maar denk ook aan: lampenkappen, gordijnen, laminaat, tegels en zonneschermen.
Grofvuil is afval dat te groot is voor de vuilniszak, bijvoorbeeld kapotte matrassen, tapijt, meubels en grote stukken piepschuim. Je kunt het in veel gemeenten laten ophalen.
Grof snoeiafval is tuinafval dat niet in de GFT kliko past. Boomstammen dikker dan 10 centimeter en stobben horen niet bij het grof snoeiafval. Grond en aarde worden niet geaccepteerd.
Geïmpregneerd hout, zoals van tuinschuttingen, mag u niet verbranden of weggooien bij het restafval. U brengt geïmpregneerd hout weg naar de milieustraat van uw gemeente.
Tuinhout container
Denk hierbij aan schuttingen, bielzen, beschoeiingen. Zelfs het oude tuinhuisje mag in deze container gedeponeerd worden.
De meest voorkomende keuze is om het restafval te vernietigen. Alle overgebleven restafval bestaande uit laminaat, hout of pvc vallen onder 'grofvuil'. Daarnaast zal je ook plastic, karton, ondervloer en wellicht lege tubes kit of lijm overhouden. Dit kan eveneens weg gedaan worden als grofvuil.
Wat kost het? U kunt wit- en bruingoed gratis afgeven. Bedrijven mogen geen wit- en bruingoed naar de Milieustraat brengen. Zij moeten hun eigen afvoer regelen.
Houtafval kan je naar het recyclagepark brengen. Dit is vanaf 1 januari 2020 betalend (€ 0,05/kg).
Kleine stukken mogen bij het restafval. Of geef het hout een tweede leven: er is een markt voor tweedehands hout. Schoon hout (zonder impregneermiddel, lijm, houtrot of schimmel) gaat naar de spaanplaatindustrie of wordt verbrand in afvalenergiecentrales. Geverfd of geïmpregneerd hout gaat naar de afvalverbranding.
zet uw grofvuil aan de weg langs de stoep waar de vuilniswagen naast kan staan (niet op eigen terrein, niet achter een auto en ook niet direct naast/tussen (ondergrondse) containers). het afval mag niet meer dan 1,5 kuub zijn (1,5 meter lang x 1 meter breed x 1 meter hoog). Dit geldt niet voor een matras of meubilair.
Oude apparaten inleveren bij gemeenten
Er zijn 3 mogelijkheden: U kunt de apparaten inleveren bij een gemeentelijke verzamelplaats; U kunt de apparaten op de stoep zetten bij het huisvuil; U kunt een afspraak maken met de gemeentelijke ophaaldienst (voor grofvuil).
De totale hoeveelheid mag per huishouden en per keer niet meer bedragen dan: 2m3 (2 meter breed/ 1 meter hoog/ 1 meter lang). Het grofvuil past op één parkeerplaats. Maximaal 1 afspraak per maand.
Houtafval. Is er tijdens de verbouwing veel houtafval vrij gekomen. Huur dan nu een houtcontainer. Deze container is geschikt voor spaanplaat, hardhout, pallets of hardboard.
Afval dat je niet gescheiden kunt inleveren, mag bij het restafval (de grijze kliko of vuilniszak). Het gaat bijvoorbeeld om luiers, kattenbakvulling, koffiecupjes en een kapot wijnglas. Twijfel je of iets in een aparte bak mag? Neem dan het zekere voor het onzekere en kies voor de vuilnisbak.
Tuin aanleg of onderhoud
in, bestel dan een gemengd tuinafval container.
Schema gebruik Kongcrete bij palen die niet meer waterpas staan. Gebruik Kongcrete om de paal snel en eenvoudig waterpas in de grond vast te zetten en bespaarzeer veel tijd en kosten die anders nodig zijn om de palen/hekwerk/schutting te demonteren en te monteren. Druk de paal weer terug waterpas en zet deze vast.
Met de volgende soorten afval kun je terecht bij een milieustraat: asbest (en asbestgelijkend materiaal, EPS (piepschuim-verpakkingen), bouw- en sloopafval, dakleer, gipsplaat/-blokken, glas, grof huishoudelijk afval, grof snoeiafval, grond, hout, klein chemisch afval (KCA), AEEA (Afgedankte Elektrische en ...
De voorwaarden voor het aanbieden van snoeiafval zijn: U mag op de afgesproken dag maximaal 3m2 snoeiafval per keer gratis aanbieden. Takken moeten gebundeld zijn en mogen niet dikker zijn dan 10 cm en niet langer dat 1,5 meter en niet zwaarder dan 25 kilo. Het snoeiafval moet uiterlijk om 7.00 buiten staan.
Snoeihout is houtachtig afval afkomstig van onderhoud van bomen en struiken in bos(bouw), natuurgebied, (stads)parken ed., zoals takken en boomstobben.
In het containerpark hakselen ze je snoeiafval en verwerken ze het tot compost of mulchmateriaal voor borders en perken. Je kan je snoeiafval natuurlijk ook zelf composteren. Dit doe je door je snoeihout fijn te malen met een hakselaar en het toe te voegen aan je compostbak.