Schapenvet is goed voor honden en zorgt voor een glanzende vacht, een gezonde huid en een sterker immuunsysteem. Schapenvet kan helpen tegen hardnekkig haaruitval, dunne ontlasting, een droge schilferende of geïrriteerde huid en tegen een doffe vacht. Schapenvet bevat vitamine A en vitamine D.
Schapenvet bevat vitamine A en vitamine D. Deze vitamines zijn belangrijk voor het gezichtsvermogen, voor de versteviging en opbouw van de botten, voor de slijmvliezen, voor de luchtwegen en voor het maag-darmkanaal. Vitamine A en D ondersteunen de afweer tegen bacteriën en infecties.
Het voedingsadvies voor de mini-uitvoering (3,3 gram per stuk) is 1 bonbon per 10 kg lichaamsgewicht per dag. Voor vloeibaar schapenvet geldt een voedingsadvies van 5 ml per 10 kg lichaamsgewicht. Vergeet niet dat schapenvet bedoeld is als aanvullend middel naast het reguliere voer.
Extra vergine olijfolie is olie uit de eerste, koude persing van de olijven. Bij iedere volgende persing gaat er telkens wat van de smaak en de de extra gezondheidsvoordelen verloren. Extra vergine olijfolie is dus de gezondst en lekkerste olijfolie die je je hond kan geven.
Is er wat te doen aan de vele hondenharen in huis? Ja, en daar is maar één goed advies voor: goede vachtverzorging in de vorm van borstelen. Door regelmatig borstelen met een geschikte borstel verwijdert u eenvoudigweg de losse haren voordat deze in huis terecht komen.
Borstelen
Borstelen is een belangrijk onderdeel van de verzorgingsroutine van je hond. Het verwijdert haren, dode huidcellen en zorgt voor een glanzende vacht als je dit regelmatig doet. Deze glans komt doordat je met het borstelen de natuurlijke oliën in de vacht van je hond gelijkmatig verdeelt.
Honden zijn heel gevoelig voor geur. Hun reukvermogen is 100 keer krachtiger dan dat mensen. Etherische oliën kunnen, mits goed gedoseerd, fijn zijn om te gebruiken en zelfs bijdragen aan hun gezondheid. NIET GEBRUIKEN: eucalyptus, kruidnagel, teatree, tijm, wintergroen, kaneel!!!
Let op: Olijfolie is niet geschikt voor elke hond
Er zijn natuurlijk honden die je beter geen olijfolie kunt geven bij de maaltijd. Heeft je pup een gevoelig darmstelsel, of heb je een zieke hond, die spuugt of diarree heeft, dan is olijfolie in het dieet geen goed idee.
Voldoende beweging
Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar dit laatste punt is belangrijk. Een beetje vet is namelijk helemaal prima, maar een te magere hond moet ook spiermassa opbouwen om gezond en gelukkig te worden én te blijven. Door je hond voldoende beweging te geven wordt hij sterker en groeien zijn spieren.
Één van de meest voorkomende oorzaak van jeuk bij honden is vlooien. Wanneer je ziet dat je hond veel krabt en zichzelf bijt, dan is het mogelijk dat hij geplaagd wordt door vlooien. Plaatsen waar de vlooien zich graag manifesteren zijn bij de oren, op de rug waar de staart begint, de liezen en de buik.
Vooral de EPA en DHA hebben een belangrijke functie in het lichaam van je hond. Vaak geven we zalmolie aan honden voor het behoud van een gezonde en een glanzende vacht. Toch heeft het een veel bredere werking. Het geeft namelijk een belangrijke ondersteuning aan het immuunsysteem en de gewrichtsfunctie van honden.
Over de vachten
Ze hebben het liefst een wollige schapenvacht. Speciaal voor uw hond of poes hebben wij bruine Hollandse vachten voor een kleine prijs. Het zijn vachten met een kleine beschadiging, een vakkundige reparatie of wat ruigere wol. De wol is ongeveer 5 cm lang.
Als je hond slechts op enkele plaatsen droge plekjes vertoont, raden we het gebruik van huidzalven en balsems als lokale behandeling aan. Regelmatig borstelen en kammen van de vacht is ook een goede tip om de haren van je hond die extra glans mee te geven. Bovendien vermijd je op die manier de vorming van klitten.
Schapenvet, zuiver niervet. Schapenvet is natuurlijk niervet van onze eigen schapen dat op ambachtelijke wijze wordt gemaakt door het eerst te smelten en vervolgens te zeven. Het is een mooi natuurzuiver product, zonder toevoegingen of e-nummers, dat heel geschikt is voor het frituren van de lekkerste friet.
Gekookt vlees heeft geen zin voor een hond. Alle voedingsstoffen als vitaminen, mineralen en goede bacteriën zijn dan dood gekookt. Gekookt vlees, daar heeft een hond niets aan, hij kan hier niets mee en is ongezond.
Paracetamol maximaal 5 dagen geven aan honden. De gebruikelijke dosering bij honden is 15-20mg per kg lichaamsgewicht 3-4x per dag. Het is belangrijk bij gebruik bij de hond dat de voorgeschreven dosering strikt wordt gevolgd. Geef niet meer en niet langer dan voorgeschreven.
De beste honden vitamines bij elkaar
Vitamine C wordt ook door het hondenlichaam zelf aangemaakt. Vitamine A, D, E en K zijn de vetoplosbare en die worden opgeslagen in het vetweefsel van de hond. Vitamine A ondersteunt de ogen, D helpt bij de botopbouw, E helpt o.a. bij rode bloedcel aanmaak en K bij de bloedstolling.
Geurkaarsen inademen
Dat maakt geurkaarsen niet per se slecht voor honden om in te ademen, maar als je een hond hebt met een verminderde ademhaling of een aandoening zoals astma, dan is het verstandiger om geen geurkaarsen aan te steken. Ook kan de sterke geur bij honden een allergische reactie veroorzaken.
De lavendel is niet giftig voor mensen of insecten, maar wel voor huisdieren zoals katten, honden en konijnen. Neem bij (of vermoeden van) inname contact op met de huis- of dierenarts.
Een vaak aanbevolen supplement voor een glanzende vacht is visolie. Dit is een goede bron van omega-3-vetzuren, die ontstekingsremmend werken en bijdragen aan een gezonde huid en vacht voor je hond. Hou je zeker aan de voorgeschreven hoeveelheden, want te veel van deze olie kan spijsverteringsproblemen veroorzaken.
5 tot 8 kg – dagelijks tot maximaal ½ teentje. 8 tot 20 kg – tot 1 teentje per dag. 20 tot 32 kg – maximaal 2 teentjes per dag. 32 kg en meer – tot 2 ½ teentjes per dag.
Visolie hond bij vachtproblemen
Omega-3 helpt bij vachtproblemen van honden en katten en heeft ook een gunstige invloed op hart, hersenen en bloedvaten. Bovendien wordt aan goede visolie een gunstige invloed op de gewrichten, het geheugen en het immuunsysteem toegeschreven.