In de Wet toezicht verzekeringsbedrijf 1993 staat dat schadeverzekeraars geen schaden mogen verzekeren die zijn veroorzaakt door groot molest, zoals een gewapend conflict, een burgeroorlog, opstand, binnenlandse onlusten, oproer en muiterij.
Als u een Allrisk verzekering afsluit, bent u vrijwel voor alle soorten schade verzekerd. Het enige wat hier definitief buiten valt, is schade ontstaan door natuurrampen (denk aan orkanen of doorgebroken dijken), oorlogsschade en kernrampen (molest).
Uitgesloten gebeurtenissen
Sommige risico's zijn te groot voor verzekeraars om te dragen. Schade door een aardbeving en door een oorlog is altijd uitgesloten.
Je inboedel verzeker je niet met de Opstalverzekering. Wil je je spullen in je huis toch goed verzekeren? Dan kun je zelf een Inboedelverzekering afsluiten. Bij koopappartementen hoort de VvE een opstalverzekering af te sluiten.
Dus je meubels, gordijnen, zwevende parketvloer. Maar ook waardevolle spullen zoals sieraden, tv's of camera's. Veel inboedelverzekeringen dekken niet alleen schade in huis, maar bijvoorbeeld ook diefstal van tuinmeubelen, tuingereedschap, vlaggenstokken en wasgoed in de tuin of op het balkon.
Gevolgschade is schade die indirect voorkomt uit een schadeveroorzakende gebeurtenis. Gevolgschade onderscheidt zich van directe schade: de. » Meer over vermogensschade vermogensschade welke direct wordt veroorzaakt door de schadeveroorzakende gebeurtenis.
Een Inboedelverzekering dekt schade aan spullen in je huis door bijvoorbeeld diefstal, lekkage of brand. Onder inboedel verstaan we alle spullen in huis die niet vastzitten. Ze zijn dus te verhuizen. De keuken valt niet onder een Inboedelverzekering, maar het keukengerei wel.
De Opstalverzekering (soms ook 'woonhuisverzekering' genoemd) vergoedt de meest voorkomende schades aan je woning. Zoals brand, water, blikseminslag of storm. Heb je aan je huis een garage of heb je een schuur of tuinhuisje in je tuin? Met de Opstalverzekering verzeker je dit ook.
Bij een inboedelverzekering moet u denken aan zaken die niet aard-en nagelvast zitten aan je keuken. Onderdelen die wel aard- en nagelvast zitten aan uw woning vallen onder uw opstalverzekering. Anders gezegd, de opstalverzekering is voor de woning zelf. De inboedelverzekering is voor spullen in de woning.
In de Wet toezicht verzekeringsbedrijf 1993 staat dat schadeverzekeraars geen schaden mogen verzekeren die zijn veroorzaakt door groot molest, zoals een gewapend conflict, een burgeroorlog, opstand, binnenlandse onlusten, oproer en muiterij. Naast groot molest kent de verzekeringsbranche ook 'klein molest'.
Extreem natuurgeweld is overmacht. Eventuele schade is daarom onmogelijk in te schatten voor een verzekeraar. Met een inboedel- of opstalverzekering kunt u daarom geen schade door extreem natuurgeweld verzekeren.
Van buiten komend onheil is een gebeurtenis die plotseling en onvoorzien van buitenaf op verzekerde zaken inwerkt. Dit kan een schade zijn, maar ook letsel. Wat hier niet onder valt, is een natuurramp, slijtage of een schade waar je zelf schuld aan hebt.
Herstelbetalingen zijn betalingsverplichtingen die de aanvallende partij van een oorlog kunnen worden opgelegd, ter leniging van de oorlogsschade die is veroorzaakt bij de aangevallen partij. De betalingen worden in zekere gezien als alternatief voor gebiedsannexatie, en kunnen zowel in geld als in natura geschieden.
Een Aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de schade die je veroorzaakt aan spullen van anderen, zoals een vaas die je per ongeluk omstoot bij vrienden. Of als iemand anders door jouw schuld letsel oploopt. Met onze Aansprakelijkheidsverzekering worden grote en kleine schades aan anderen uitgebreid gedekt.
De afkorting WA staat voor 'Wettelijke Aansprakelijkheid'. Een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering dekt de kosten van schade die je met jouw auto of aan ander motorvoertuig bij anderen veroorzaakt. Officieel noemen we dit schade die je veroorzaakt bij derden of tweezijdige schade.
Schade aan je huis. Of schade bij iemand anders thuis, veroorzaakt door jou of iemand uit je gezin.
De woonverzekering – vaak ook brandverzekering genoemd – beschermt de waarde van je huis en je inboedel tegen onder meer de gevolgen van brand, storm, overstroming en sneeuwdruk. Ze beschermt je ook wanneer andere personen schade lijden door iets van je woning … en je bent hiervoor verantwoordelijk.
Wat is het verschil tussen een opstalverzekering en woonverzekering? Tussen een opstalverzekering en een woonhuisverzekering zit geen verschil. Een woonverzekering daarentegen is een combinatie van een inboedel-, opstal- en aansprakelijkheidsverzekering.
Het claimen van één of twee schades is vaak geen probleem. Iedereen kan wel eens schade rijden. Wanneer je meerdere schades claimt in een korte periode, dan kan de verzekeraar een waarschuwing geven. Je ontvangt dan een waarschuwingsbrief.
In het algemeen heeft u 5 jaar de tijd om uw schade te claimen. De verjaringstermijn van 5 jaar begint te lopen vanaf het moment dat de schade bij u bekend is. Het is daarom van belang dat er zo snel mogelijk iemand aansprakelijk wordt gesteld.
Directe schade is schade die toerekenbaar is in de zin van artikel 6:98 BW, indirecte schade is schade die dat niet is. Zaakschade is schade aan de zaak (ofwel schade aan een rechtsgoed is 'schade aan of waardevermindering van het rechtsgoed dat voorwerp van de overeenkomst vormt'),2 gevolgschade is alle andere schade.
Voor schade als gevolg van ongevallen in de privésituatie van de werknemer, is de werknemer zelf verantwoordelijk. Maar ook weer niet altijd. Bijvoorbeeld als hij gewond raakt door een skiongeval en het skiën onderdeel is van een verplicht bedrijfsuitstapje.
Wat 'indirecte schade' is, is niet wettelijk geregeld. Partijen kunnen dus discussiëren over hetgeen met deze woorden is bedoeld. Voer voor advocaten. Meestal wordt echter met 'indirecte schade' bedoeld schade zoals gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparing en verminderde goodwill.