Volgens Bot mogen we de croissant zelf geen gezond product noemen. „Er zitten weinig stoffen in die een positieve bijdrage leveren aan je lichamelijke gezondheid.” Dat komt volgens haar doordat een croissantje veel verzadigde vetten bevat. Het croissantje levert hierdoor veel calorieën op, met weinig volume.
Wil je graag een croissantje eten? Een roombotercroissant bevat meer verzadigde vetten dan een croissantje die is bereid met margarine. In dat geval kun je dan beter kiezen voor een 'margarinecroissantje.
Er zitten 161 kilocalorieën in 1 stuk (40 gram) croissant. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'croissant'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Ingrediënten: TARWEBLOEM, 23,5% boter (MELK), water, suiker, gist, TARWEGLUTEN, zout, SCHARRELEI, meelverbetermiddel: E300, enzym (TARWE). Dit product kan sporen van noten bevatten.
Wil je het brood met de meeste voedingsstoffen? Kies dan voor volkoren, want daarin zit het beste van de vollédige graankorrel. Het meeste brood wordt gemaakt van tarwe. Al gebruikt jouw bakker ook andere graansoorten zoals gerst, haver, rogge, maïs en spelt – of een combinatie.
Er zit 8,4 gram vet in 1 stuk (40 gram) croissant, waarvan 4,4 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis.
Kortom: Brood bevat meestal suiker, wat erg slecht voor je is. Het bevat ook antinutriënten die de opname van mineralen zoals calcium, ijzer en zink blokkeren. In brood zit GEEN ÉÉN voedingsstof die je niet uit ander voedsel kunt halen, zelfs in grotere hoeveelheden.
Daarnaast zit in 1 croissant 8,4 gram vet, waarvan 4,4 verzadigd. Verder bevat dit Franse ontbijtje 16,9 gram koolhydraten (waarvan 1,8 suikers), 1 gram vezels, 3,8 gram eiwit en 0,47 gram zout. Dit is gemiddeld, want hoeveel verzadigd of onverzadigd vet er in een croissant zit, hangt af van de bereiding.
100 g bevat 413 calorieën.
Een volwassen vrouw heeft gemiddeld 2.000 kcal per dag nodig, een volwassen man 2.500. Werk je meer calorieën naar binnen dan je verbrandt, dan slaat je lichaam dat op als vet: je komt aan.
“Eigenlijk is er maar één juiste manier om een croissant te eten: je breekt er steeds een bitesize stukje af en eet dat op. De croissant in de lengte doormidden snijden is uit den boze, het is per slot van rekening geen pistolet.
Een krentenbol is natuurlijk niet zo gezond als een gewoon bruin broodje of een volkorenboterham, maar ze zijn zeker niet slecht. Een krentenbol weegt ongeveer 50 gram en bevat 140 kilocalorieën. Een prima tussendoortje dus! Een krentenbol bevat redelijk wat koolhydraten en vezels, en veel ijzer en foliumzuur.
In principe zit er geen verschil tussen de broden van de reguliere supermarkt en die van de bakker (qua voedingswaarde). Wanneer je kijkt naar twee dezelfde broden, zal er qua voedingswaarde niet zo veel verschil in zitten. Dit is de reden dat brood bij de bakker niet per se gezonder is.
Een meergranen croissant bevat meer vezels, minder verzadigde vetten en minder calorieën dan de rest, maar het blijft een product waarvan wordt aangeraden om het niet dagelijks te eten.
1 stuk (40 g) bevat 136 calorieën.
1 croissant (45 g) bevat 199 calorieën.
Zij krijgen namelijk, net als supermarkten, croissants bevroren geleverd vanuit de fabriek. Zelfs in Frankrijk wordt de ambachtelijke croissant met uitsterven bedreigd. En voor zowel bakkers als supermarkten is de inkoopprijs van een croissant hetzelfde (20 cent).
Er zitten 83 kilocalorieën in 1 voorgesneden plak (30 gram) kaas, 30+, jong belegen, met minder zout.
Ook is de kans groot dat je te weinig vezels, vitaminen en mineralen binnen krijgt. Met als gevolg dat je snel weer trek krijgt én dat je belangrijke voedingsstoffen mist. Denk hierbij aan bijvoorbeeld vitamine B en C en mineralen zoals magnesium, ijzer en jodium.
Veel mensen vervangen brood door crackers of rijstwafels als ze willen afvallen. Maar je kunt beter gewoon volkorenbrood eten, aldus het Voedingscentrum. Brood bevat namelijk belangrijke voedingsstoffen die niet of veel minder in crackers en rijstwafels zitten.
Hoe gezond is kaas? Kaas is rijk aan vitamine A, vitamine B12 en mineralen als calcium, fosfor, magnesium en zink. Bovendien is kaas een bron van vitamine B2 en selenium. Kaas bevat eiwit en vet en weinig of geen koolhydraten.