Renovlies behang aanbrengen, is allesbehalve moeilijk. Je kunt het natuurlijk ook laten doen door een professional, maar het is niet nodig. Als je zelf een beetje handig bent, en je gebruikt de juiste producten, is renovlies behangen prima zelf te doen.
Snel geplaatst: renovlies kan snel en gemakkelijk aangebracht worden. Je lijmt namelijk niet het behang zelf maar de muur waarop het behang komt. Camoufleert de ondergrond: renovatievlies verbergt oneffenheden, kleurverschillen en scheurtjes in de ondergrond.
Gemiddeld duurt het aanbrengen van renovlies 1 week, van de voorbereiding tot het eindresultaat. De verschillende onderdelen kunnen meer tijd in beslag nemen, afhankelijk van de grootte van de opdracht. Bij een grotere klus kunnen de verschillende onderdelen elkaar ook wat overlappen.
Heeft u een egale ondergrond (nauwelijks oneffenheden of putjes) en wilt u als eindresultaat een gladde uitstraling? Dan kiest u tussen glasvliesbehang of renovlies behang. Renovlies is sterker en dekt beter dan glasvlies behang. Glasvliesbehang is wel goedkoper.
Wellicht heeft u toch verhalen gehoord over de eventuele nadelen van renovlies. Zo zouden de naden van de banen vaak toch zichtbaar zijn, zouden er plooien ontstaan in de hoeken en zou het eindresultaat nooit zo strak zijn als bij stucwerk.
Renovliesbehang is gemiddeld genomen 15% goedkoper dan het laten stucen van uw muren. Echter is het eindresultaat van stucwerk vele malen mooier dan dat van behang.
Hoewel renovlies ook een naadloze afwerking heeft, is stucwerk onbetwist de beste keuze voor perfect afgewerkte wanden. Daarnaast geeft een gestucte wand een moderne uitstraling en is een glad afgewerkte muur gemakkelijk te herstellen bij beschadiging. Dit geldt overigens niet voor stucwerk met structuur.
Veel mensen vinden behangen moeilijk, maar met een paar goede adviezen valt het best mee. Een goede voorbereiding, zorgvuldig en netjes werken, dan kan iedereen een kamertje behangen. Welke materialen heeft u nodig? Hoe krijgt u voor het beste resultaat.
Wil je renovlies afwerken met een andere kleur? Bij donkere of felle kleuren brengen we altijd 2 verflagen aan. Na de eerste keer sausen komen we vaak nog kleinigheden tegen, deze vallen pas op na de eerste verflaag met kleur. Door het renovlies behang tweemaal te sausen met kleur krijg je het beste resultaat.
De huidige staat van de muren speelt een rol bij de bepaling van het renovlies behang. Heb je een vlakke muur zonder oneffenheden en scheurtjes? Dan is 120 grams renovlies geschikt. Voor muren met kleine oneffenheden is 150 gram renovlies beter geschikt.
Renovlies behang is verkrijgbaar in verschillende diktes. De meeste mensen kiezen voor een dikte tussen de 130 gram en 150 gram. Bij woningen die wat ouder zijn, kan het nodig zijn om voor renovlies behang te kiezen met een dikte van 200 gram.
Plak altijd op een schone niet-zuigende ondergrond. Test dit met een plantenspuit. Trekt het water er direct in dan is de ondergrond teveel zuigend. Breng dan eerst een laag verdunde lijm aan of gebruik een voorstrijkmiddel.
Het inweken is een belangrijke voorwaarde om naden in het behang te voorkomen. Dit doe je door eerst de bovenste helft van de binnenkant van de behangbaan goed in te smeren met de lijm. Deze bovenste heft vouw je naar binnen toe (zonder aan te drukken, anders ontstaat er een vouw) tot aan de niet ingesmeerde helft.
Dikkere bulten, grote barsten en diepere putten krijg je er evenwel niet mee weg. Anderzijds kan je sommige soorten vliesbehang gewoon op je Tasso-muur kleven zonder dat je eerst moet plamuren. Ook dat is een belangrijk voordeel.
Het is geschikt om over te schilderen, nogmaals te behangen of te tegelen. Als het renovlies al een keer geschilderd is, dan moet je de lijm voor de steenstrips hierop afstemmen. De muur heeft dan geen optimale zuigende werking meer, wat voor 'normale' tegellijm wel nodig is.
De muur behangen met vliesbehang is niet erg lastig. Het fijne is ook dat je de banen nog wat kunt schuiven zodra je deze op de muur hebt geplakt. Pas als de lijm helemaal is opgedroogd is dit niet meer mogelijk. Daarbij is het erg handig dat er geen lijm op de banen zelf gesmeerd hoeft te worden.
Heb je het plan om een muurtje te behangen, maar weet je niet helemaal zeker hoe je te werk moet gaan? Geen nood! Zelf behangen is helemaal niet moeilijk. Iedereen kan het, dus ook jij.
Iedereen kan behangen. Het belangrijkste is dat je je goed voorbereid. Als je nog nooit hebt behangen, begin dan eerst met het makkelijkste behang. Dus behang waar geen patroon in zit en die niet te dun is.
De voordelen van renovlies behang
Het zorgt voor een naadloze afwerking van uw nieuwbouw wanden en het verkleint de kans op scheuren en andere oneffenheden. Bovendien is het brandveilig. Ten opzichte van gewoon stucwerk is renovlies behang veel sneller aan te brengen (in korte tijd zijn uw wanden kant-en-klaar).
Maar kan je een plafond afwerken met renovlies? Hoewel er bedrijven zijn die dit uitvoeren, raden wij het niet aan. Het grote voordeel van renovlies is het gladde en naadloze resultaat. Bij plafonds is dit resultaat lastig te bereiken.
Beste vliesbehang om kleine oneffenheden weg te werken – Renovlies van Renostuc. Wil je de muren van je woning grondig renoveren met professioneel vliesbehang? Dan raden we Renovlies vliesbehang van Renostuc aan. Dit is een professioneel vliesbehang met een werkbreedte van 1 meter.
Renovlies is geschikt voor gipskartonplaten en goed voorbereide wanden. renovatievlies 110 g is geschikt als scheuroverbruggende (bij kleinere scheurtjes) ondergrondlaag voor het behangen en als ondergrond voor decoratieve plamuurtechnieken. Na afwerking kan de wand direct worden bewerkt met latex of behang.
Renovlies is gemaakt van papier, terwijl glasvlies van glasvezels is gemaakt. Renovlies is net zo strak als stucwerk. Glasvliesbehang kan dit ook zijn, maar je kunt ook kiezen om een licht reliëf aan te laten brengen. Renovlies is sterker en stootvaster dan glasvliesbehang.