Het 'PU' in PU leer staat voor PolyUrethaan. De zichtbare laag van PU leer is namelijk een polyurethaan folie of coating. Deze is soms aangebracht op een laag splitleer, maar kan echter ook uit samengeperste leerresten bestaan. Hoewel PU leer dus echt leer bevat, is het materiaal dat u ziet en voelt géén leer.
Dit leer moet regelmatig met een pluisvrije, droge of iets vochtige doek afgestoft worden. Elke 3 tot 6 maanden moet het “leer” met PU-Protector gereinigd en verzorgd worden. Een pluisvrije zachte doek met PU-Protector vochtig maken en opwrijven.
Daarnaast kun je ook het verschil ruiken. PU leer ruikt iets meer naar plastic of chemicaliën dan echt leer. Daarnaast raden we je aan om goed te kijken naar het oppervlak van het product . PU leer bestaat vaak over een glad oppervlak, omdat dit leer op één manier geproduceerd wordt in de fabriek.
-Echt leer absorbeert water, PU-leer doet dat niet. -PU-leer ademt niet en voelt koud aan. Echt leer neemt de temperatuur van de omgeving aan.
Kunstleer (ook wel bekend als kunstleder, imitatieleer, SKAI of PU) is een imitatie van leer en heeft dus andere eigenschappen dan echt leder. Kunstleer bestaat uit een kunststof die aangebracht is op een drager van textiel.
Het 'PU' in PU leer staat voor PolyUrethaan. De zichtbare laag van PU leer is namelijk een polyurethaan folie of coating. Deze is soms aangebracht op een laag splitleer, maar kan echter ook uit samengeperste leerresten bestaan. Hoewel PU leer dus echt leer bevat, is het materiaal dat u ziet en voelt géén leer.
Kunstleer (ook wel bekend als kunstleder, imitatieleer, Skai of PU) is een imitatie van leer en heeft dus ook andere eigenschappen dan echt leder. Het bestaat uit een kunststof die aangebracht is op een doek van textiel.
PU leer laat zich vrij makkelijk onderhouden. Je maakt het regelmatig schoon met een licht vochtig doek. Elke 3 à 6 maanden kun je het met een speciaal product bewerken. Hiermee maak je het PU leer weer schoon en worden kleine slijtagesporen weggewerkt.
Zoals je ook met zuiver leer hebt, kan PU leer verkleuren na enkele jaren. Om verkleuring tegen te gaan, is het belangrijk om je meubel niet (of zo weinig mogelijk) in direct zonlicht te zetten. Wanneer een meubel namelijk meerdere uren per dag in het zonlicht staat, is er een kans dat het leer licht gaat verkleuren.
Polyurethaan (PU) of polyvinylchloride (PVC) zijn op dit moment zeer populair om te gebruiken bij de productie van vegan leer. PU en PVC bevatten geen dierlijke materialen en ook tijdens het productieproces worden er geen dierlijke materialen gebruikt.
Kunstleer is natuurlijk ten eerste de diervriendelijke variant van het echte leer. Het is gemakkelijker in het onderhoud en ook beter schoon te houden dan het echte werk. Ook is het niet vocht-doorlatend en zijn haren van eventuele huisdieren makkelijk te verwijderen.
Leer kan wel degelijk branden. Maar daar heb je wel hoge temperaturen voor nodig. Bij lagere temperaturen (bijvoorbeeld een aansteker) zal het hooguit smeulen. De oorzaak daarvoor is dat tijdens het looien het leer wordt ontdaan van vetten en oliën.
Polyurethaan is een kunststof die over het algemeen wordt afgekort met PU. Deze kunststof behoort tot de polymeren en kent verschillende toepassingen. PU bestaat uit twee verschillende segmenten: een hard segment en een zacht segment. Het zachte segment van polyurethaan eindigt op twee of meer OH-groepen.
Premium is stoer buffelleder en ziet er robuust en wild uit zoals het beest zelf ook is. De huiden worden met plantaardige stoffen gelooid, waarna de nerf handmatig met olie en wax wordt behandeld om het leder een ruig karakter te geven .
Polyurethaan (PUR).
Polyurethaan is een plastic dat vaak als coating bij regenkleding wordt gebruikt. Regenkleding met polyurethaan is veilig te gebruiken.
Kunstleer (PU, imitatieleer, SKAI of kunstleder)
Kunstleer is verkrijgbaar in verschillende soorten, zoals PU, imitatieleer, SKAI of kunstleder. Deze leersoorten worden vaak afgewerkt met een synthetische afwerking. Op deze manier krijgt de tas de look en feel van een leren tas.
Maar sommige eigenschappen van echt leer zijn niet te overtreffen. Zo is echt leer ademend, warm en waterafstotend.
Ook onder de overkapping zal de bank sneller slijten door vocht, zon en vuil en raad ik het af om een gewone stoffen bank te plaatsen. Veel beter is het om een een tuinbank van stof aan te schaffen, zodat je zeker weet dat deze geschikt is voor buiten.
Eco leder bestaat voor 70% uit leer en voor 30% uit polyester. Microleer heeft dezelfde eigenschappen als echt leer, maar omdat het gecombineerd wordt met microvezel zijn er nog enkele extra voordelen ten opzichte van echt leer. Eco-leer is bijvoorbeeld altijd waterbestending waardoor vlekken veel minder kans hebben!
Een composiet is een samengesteld materiaal dat is opgebouwd uit verschillende componenten. Vaak worden hiermee vezelversterkte kunststoffen bedoeld, maar composieten kunnen ook worden gemaakt met bijvoorbeeld metalen, keramieken of glazen componenten.
Om het kunstleer soepel te houden, schoon te maken en op te frissen kun je je kunstleren meubel het beste 1 keer per 4 maanden behandelen met onze Leatherlook Clean & Care onderhoudsset. Met dit onderhoudsproduct heb je nog langer plezier van je meubel. Ga wel op de juiste manier aan de slag met dit onderhoudsmiddel.
Behandel de vlek met een sopje van groene zeep en lauwwarm water (1 theelepel op 1 liter water). Gebruik eventueel afwasmiddel wanneer je geen groene zeep tot beschikking hebt. Zweet of bloed. Behandel de vlek met een sopje van groene zeep en lauwwarm water (1 theelepel op 1 liter water).
Volnerf leer
Deze nerflaag van het leer is de sterkste en meest duurzame leersoort; omdat die een dichtere vezelstructuur heeft.
Lamsleer is het beste leer wat betreft soepelheid, zachtheid en draagbaarheid. Het leer gemaakt van lamsvel is heel veelzijdig en heeft een textuur die zorgt voor een luxe uitstraling. Producten van lamsleer hebben een elegante en chique uitstraling.
Deze kunstleren zijn vaak vervaardigd uit polyurethaan (PU) met een micoporeuze structuur. Kunstleren die geen vocht opnemen zijn vaak vervaardigd uit PVC of een combinatie van PVC en polyurethaan.