Niet alleen de mails worden versleuteld, maar ook de bijlages. ProtonMail is gratis, maar heeft wel enkele betaalde opties, zoals meer opslagruimte.
Wat kost het? ProtonMail is gratis te gebruiken, maar dan kun je wel maar één apparaat met de dienst verbinden. Ook wordt de snelheid waarmee je surft beperkt en kun je de Secure Core niet gebruiken. Het betaalde abonnemet is 4 of 8 dollar per maand.
End-to-end versleuteling
Met Proton Mail worden e-mails altijd versleuteld, zodat we nooit toegang hebben tot uw berichten. De inhoud van uw e-mails wordt versleuteld op uw apparaat voordat deze naar onze servers wordt verzonden, wat betekent dat alleen u en de beoogde ontvanger uw berichten kunnen decoderen.
Sterke encryptie en beveiliging.
Vanaf 2022 gebruikt ProtonMail Pretty Good Privacy (PGP) encryptie om zowel e-mails als verzonden bestanden te beveiligen. Elliptische curve cryptografie was ook geïntroduceerd in april 2019, waardoor gebruikers het dubbele voordeel hebben van hogere snelheden en extra beveiliging.
ProtonMail gebruikt cryptografie om het e-mailverkeer te beveiligen. Cryptografie wordt door iedereen gebruikt die de privacy waarborgen. Zo worden e-mailadressen en wachtwoorden door websites meestal versleuteld opgeslagen, waardoor '[email protected]' en 'wachtwoord' veranderen in hele lange reeks regels code.
Verberg ook je IP-adres: gebruik een VPN
Wanneer je echt anoniem wilt blijven, kun je ook een VPN gebruiken wanneer je je tijdelijk e-mailaccount aanmaakt en gebruikt. Door dit Virtual Private Network, dat al je internetverkeer versleutelt, kan zelfs de e-mailprovider je daadwerkelijke IP-adres niet meer zien.
Als u in een e-mailbericht de naam van een geadresseerde in het vak BCC (blind carbon copy) typt, wordt een kopie van het bericht naar de opgegeven geadresseerde verzonden. BCC-geadresseerden zijn niet zichtbaar voor andere geadresseerden van het bericht.
BCC aan groepen die elkaar niet kennen
Op het moment dat je een e-mail (uitnodiging bijvoorbeeld) wilt versturen aan een groep uit jouw adresboek zet je jezelf in AAN en alle ontvangers in BCC. Het effect ervan is dat iedereen alleen jouw en het eigen e-mail-adres ziet en niet ook alle e-mail-adressen van de anderen.
Iemand die wat meer verstand heeft van computers kan altijd zien wie er allemaal in de bcc staan. Dit kun je doen in Outlook door in het bericht te gaan en dan naar beeld->opties te gaan hier zie je de header van de mail en daar staan alle bcc e-mail adressen.
Gmail, Outlook en andere populaire diensten
Je kan relatief anoniem blijven als je een e-mailadres aanmaakt bij een veelgebruikte dienst als Gmail of Outlook, je moet alleen staalhard liegen bij het invullen van je profiel.
Een alias is een extra e-mailadres dat is gekoppeld aan uw Outlook.com-account. Voor een alias worden hetzelfde postvak, dezelfde lijst met contactpersonen en dezelfde accountinstellingen gebruikt als voor het primaire e-mailadres.
BCC: andere ontvangers verbergen
Met 'BCC' stuurt u een blinde kopie. Ontvangers zien dat u de afzender bent, maar ze zien niet dat de e-mail ook naar anderen verstuurd is of naar wie. Handig als de ontvangers elkaar niet kennen. Willen ontvangers de mail beantwoorden, dan krijgt alleen de verzender dat bericht.
In de CC-regel komen de ontvangers die niet per se iets met de e-mail hoeven te doen, maar wel op de hoogte gesteld moeten worden. De CC-regel is er zodat ontvangers kunnen 'meekijken' met de e-mailcommunicatie. Het is een transparante vorm van e-mailen omdat de ontvanger in de Aan-regel kan zien wie er meeleest.
De afkorting cc staat voor carbon copy of ook wel copie conforme. De betekenis is 'in afschrift gestuurd aan'.
Je bedoelt er dus mee dat je er altijd voor elkaar bent en dat zij je nummer 1 is . 01 wordt vaak gebruikt op Tik Tok & Insta bij meiden die dus elkaars 01 zijn .
HJB wordt vooral gebruikt voor "Hilversum Jeugd Betogenis". Ik zelf gebruik het vaak. Als ik stoer probeer te doen zeg ik het altijd. Voorbeeld: Weet je wie je moeder ook heeft gedaan?
De afkorting "BB" betekent "be back / bye bye" (Nederlands: "zo terug / tot ziens").
Er is geen limiet op het aantal e-mailadressen dat je in BCC kan gebruiken. Mocht je verder nog vragen hebben, aarzel dan niet om weer contact met ons op te nemen.
Als je een bericht wilt versturen en het e-mailadres van een ontvanger wilt verbergen, kun je dit toevoegen in het Bcc‑veld. Hoe Bcc werkt: De ontvangers weten niet dat je iemand hebt toegevoegd aan het Bcc‑veld. Iemand die aan het Bcc-veld is toegevoegd, kan zien dat het Bcc-veld daarvoor was gebruikt.
Tip: Nadat je de ontvangers hebt ingevoerd, kun je in de adresvelden hun namen herschikken of de namen van het ene adresveld naar het andere slepen. Je kunt namen bijvoorbeeld naar het veld 'Blinde kopie' slepen als je niet wilt dat anderen die namen zien.
Je kunt een e-mail ook als cc (kopie) of bcc (blinde kopie) mailen. Het grote verschil tussen deze twee is dat in het eerste geval alle ontvangers zien aan wie de e-mail nog meer is gestuurd. Typ je alle contacten echter in het bcc-veld dan ziet de ontvanger alleen zijn eigen adres, vandaar de term 'blinde kopie'.