Uw groene kaart nummer staat op de groene kaart onder punt 4. Dit is gelijk aan uw polisnummer, maar dan met de landcode en ons serienummer ervoor: NL-181. U krijgt het polisblad en de groene kaart per e-mail toegestuurd bij de aanvraag van uw autoverzekering.
Het polisnummer staat vermeld op jouw polisblad van jouw autoverzekering. Het groene kaart nummer vind je op de groene kaart bij punt 4. De nummers zijn nagenoeg gelijk.
Een groene kaart is een internationaal geldig verzekeringsbewijs. Op de kaart staat uw groene kaart nummer. Het nummer kunt u vinden onder punt 4 op uw groene kaart. Het nummer bestaat uit 3 onderdelen, namelijk: polisnummer van uw autoverzekering, de verzekeraarscode en de code van het land waarin u woont.
Het polisnummer staat vermeld op het polisblad van je verzekeraar. Je hebt het polisnummer nodig als je bijvoorbeeld wijzigingen in je autoverzekering wilt doorgeven, schade wilt melden of als je de autoverzekering gaat opzeggen.
De groene kaart is een pasje of papieren document, met daarop de belangrijkste gegevens over uw autoverzekering. Op de groene kaart staan het verzekerde kenteken, de periode waarin de auto is verzekerd, in welke landen de auto verzekerd is, het kaartnummer en de contactgegevens van de verzekeraar.
Sinds 1 juli 2020 is er sprake van een 'witte kaart'. De Council of Bureaux heeft besloten dat de nationale bureaus van autoverzekeraars mogen toestaan dat deze nu wit is. In Nederland is wit nu ook de aangewezen kleur. De groene kaarten die werden afgedrukt vóór 1 juli 2020 blijven geldig tot de vervaldag.
Het bewijs moesten automobilisten verplicht meenemen tijdens autoritten in het buitenland. Voor de automobilist ook handig, want alle noodzakelijke informatie over de autoverzekering staat erop. De groene kaart is er nog steeds, maar is meestal niet meer verplicht.
Het polisnummer wordt ook wel het relatienummer genoemd.
Op je zorgpas staat een reeks van 9 cijfers: dit is je polisnummer. Het polisnummer op zorgpas is dus erg gemakkelijk te vinden. Ook op je papieren die je van je zorgverzekeraar krijgt staat je polisnummer.
Iedereen die op 1 polis staat heeft hetzelfde polisnummer. Bent u bijvoorbeeld de hoofdverzekerde en heeft u een partner en/of kind(eren) bij u op de polis staan, dan heeft u allemaal hetzelfde polisnummer. Uw relatienummer is uniek; elke verzekerde heeft een eigen nummer.
Noteer in dat geval de gegevens van de tegenpartij!
Denk hierbij aan het kenteken van de auto, maar ook aan persoonsgegevens (naam, adres, telefoonnummer e.a.). Je kunt dan op een later tijdstip de schade afwikkelen. Het groene kaart nummer invullen op het aanrijdingsformulier is in Nederland niet verplicht.
De groene kaart is bijna overal ter wereld geldig. Je hebt dus geen aparte kaart nodig als je met je auto naar het buitenland gaat. Dat de groene kaart overal geldig is, zegt nog niet dat je verzekering ook in ieder land geldig is. In welke landen je verzekering dekking biedt, zie je op de groene kaart staan.
Uw officiële, wettelijke bewijs is uw polisblad, maar u heeft dit bijna nooit nodig. Op uw polisblad staat welke verzekering u heeft. Deze informatie staat ook in de VGZ Zorg app en in Mijn VGZ. In de VGZ Zorg app vindt u ook informatie die ook op een EHIC (Europese zorgpas) staat.
De groene kaart nummer vind je onder de rubriek landcode/code verzekeraar/nummer. Wat het nummer betreft, heeft ieder bureau de eigen bevoegdheid om te bepalen of deze een gewoon serienummer is, dan wel een verwijzing naar de polis. Het Belgisch Bureau heeft ervoor gekozen om het polisnummer te vermelden.
Beide partijen moeten de voorzijde invullen en ondertekenen (tenzij ze het niet eens zijn). Iedere bestuurder bewaart een exemplaar: het origineel of het doorgedrukte exemplaar, dat is om het even. De achterzijde kunt u thuis rustig verder invullen.
Als je je groene kaart kwijt bent geraakt, dan zal je een nieuwe moeten aanvragen. Het verschilt per verzekeraar hoe je je nieuwe groene kaart ontvangt. Meestal krijg je de groene kaart via de post thuisgestuurd. Het kan ook zo zijn dat je de groene kaart per e-mail toegestuurd krijgt.
U vindt uw relatienummer in Mijn Zilveren Kruis en in de Zilveren Kruis-app onder de knop Verzekering. Het nummer staat ook op uw zorgpas. Het relatienummer wordt ook wel het polisnummer genoemd.
Waar vind ik mijn polisnummer? Voor je autoverzekering, vind je jouw polisnummer op de groene verzekeringskaart. Voor andere verzekeringen, vind je het polisnummer op je verzekeringscontract.
Uw inschrijfnummer vindt u op uw polis of op uw nota.
Je vindt het bijvoorbeeld op je polisblad. Het zijn de cijfers vóór het eerste streepje. Is je polisnummer bijvoorbeeld 123456-531-04? Dan is je relatienummer 123456.
Kun je geen polis vinden, maar weet je wel de naam van de verzekeraar waar de verzekering is afgesloten? Ook dan kun je gewoon de verzekeraar bellen om te vragen of dat inderdaad zo is. Op de site van het Verbond van Verzekeraars staan bijna alle Nederlandse verzekeraars op een rijtje.
Als u met uw auto of ander voertuig gaat rijden, moet u uw papieren kentekenbewijs of kentekencard bij u hebben. De politie kan er om vragen.
Wil je naar Duitsland op reis met je auto, dan hoef je je groene kaart niet verplicht bij je te hebben. Het is alleen wel aan te raden om 'm mee te nemen. Ga je naar Duitsland toe met je caravan, dan moet je wel een groene kaart bij je hebben.
Als je je auto verzekert, krijg je automatisch de groene kaart van je verzekeraar. Dit pasje of document is het bewijs dat je auto verzekerd is. De kaart dankt zijn naam aan de groene kleur die het document altijd had. Sinds 1 juli 2020 wordt de groene kaart echter op wit papier gedrukt.
Je bent wettelijk verplicht om een geldig rijbewijs, jouw kentekenbewijs en jpuw autoverzekeringscertificaat bij je te hebben wanneer je in het buitenland rijdt.