Net als het glasfolie is het plakfolie ook weersbestendig en kan het goed tegen vocht en temperatuurverschillen.
Folie in de badkamer
Het antwoord is eenvoudig en verbazend: ja, de folie is hiertegen bestand.
Plakfolie is ook te gebruiken in natte ruimtes, het dient dan wel goed aangebracht te worden. Let op dat er geen vocht onder kan komen. Het folie is tevens geschikt voor buitengebruik, houd echter wel rekening met snellere slijtage. Door de zon zal het plakfolie sneller verbleken.
Plakfolie plakt namelijk perfect op een gladde ondergrond. Dus zolang jouw tegeltjes geen structuur in het profiel hebben, kun je perfect met folie werken!
Je gaat als volgt te werk: verwarm het plakfolie met een föhn. Begin in een hoekje zodat deze loslaat en je het plakfolie voorzichtig los kan trekken van de achtergrond. Föhn vervolgens verder onder het deel dat los is geraakt en trek zo voorzichtig het plakfolie verder los.
Bij goed onderhoud gaat professioneel aangebrachte folie binnenshuis tot wel 20 jaar mee. Buitenshuis aangebrachte glasfolie kan tot wel 10 jaar meegaan, dit is onder andere afhankelijk van de weersomstandigheden.
Hoogte. De gemiddelde lengte van Nederlanders is zo'n 170 centimeter. Dat betekent dat je de meeste inkijk weert als de folie op deze hoogte zit. Maar omdat een te hoge raamfolie heel vervelend is, is de aanbevolen hoogte voor de onderrand 140 cm en voor de bovenrand 180 cm.
Flexibele tegellijm gebruiken. Erg belangrijk bij het tegel over tegel lijmen is een flexibele tegellijm gebruiken. Deze lijm compenseert de bewegingen in de ondergrond en voorkomt dat de tegels bij beweging gaan scheuren. Kijk goed op de verpakking van de lijm welke verhouding je aan moet houden bij het mengen.
Dan hoef je niet meteen heel hard te gaan sparen voor een nieuwe keuken, want met plakfolie, ook wel kleeffolie of plakplastic genoemd, kun jij je keukenkastjes een geheel nieuwe look geven. Zo lang de ondergrond glad, vlak en vetvrij is, is kleeffolie op iedere ondergrond toepasbaar.
Bijkomend voordeel is dat je niet de troep en het kabaal hebt die wel horen bij het vervangen van een badkamer. Bijna alles in je badkamer kun je wrappen. Denk aan kranen, tegels, spiegels en je badkamermeubel.
Wat is het verschil tussen statische folie en zelfklevende raamfolie? Zelfklevende folie is permanent en voorzien met een lijmlaag aan de achterkant van de folie. Statische raamfolie hecht zich, zonder dat je daar al te veel voor hoeft te doen, makkelijk aan het raam of elk ander glad oppervlak dat je wenst.
Veel folies zijn helaas niet waterbestendig en zullen loslaten, maar er zijn nog genoeg andere folies welke wel geschikt zijn voor in de badkamer. In dit blog licht ik alle geschikte plak- en raamfolies voor je uit.
De folie is in elk geval prima tegen buiten plaatsing opgewassen, daar deze weersbestendig is. Wil je een object buiten voorzien van folie, dan is dit dus geen probleem. Zolang de ondergrond maar glad, vlak en vetvrij is.
Een damp-open folie laat meer waterdamp door dan een dampdoorlatende folie. Dit is met name van belang in vochtige ruimtes zoals badkamers. Weet u niet welke van deze twee folies u moet kiezen? Bij twijfel adviseren wij een damp-open folie, omdat deze meer waterdamp doorlaat.
Is het toch een klein bubbel drama geworden? Laat het folie eerst een paar dagen met rust en prik dan eventueel met een mini naald een gaatje in de bubbel, zodat de lucht kan ontsnappen!
Plissé gordijnen hebben een speels effect door de enkele plooi. Het is een luchtige raamdecoratie door de transparantie van de stof en zeer geschikt voor de badkamer. Wie een meer elegante en stijlvolle sfeer wil creëren kan het voor Duette® Shades kiezen.
Wat kost je keuken wrappen? Een keuken wrappen kost over het algemeen ongeveer tussen de €490 en 1500. Hoeveel een keuken laten wrappen gaat kosten, is ook afhankelijk van hoe groot je keuken is. Zo kost je keuken wrappen meer wanneer je veel keukenkastjes en lades hebt.
Kun je dan als leek echt zelf een keuken wrappen? Wij zeggen ja dat kan inderdaad! Als jij een handig persoon bent en met precisie kunt werken. Dan kun jij sowieso alle vlakke objecten beplakken.
Het bedekken van de tegels met beton of microcement kan daarom een uitstekende oplossing zijn, omdat dit buigzame en veelzijdige materiaal het mogelijk maakt om bijna elk oppervlak te bedekken: meubelstukken, keukenbladen, wastafels, badkuipen en douchecabines, waardoor moderne, aantrekkelijke en visueel grotere ...
Plaktegels zijn kunststof tegels die je aan de muur of op de vloer kunt plakken: dat kan met lijm, maar er zijn ook zelfklevende tegels. Belangrijk verschil met gewone tegels is dat plaktegels van vrij licht kunststof zijn, meestal pvc. Er zijn plaktegels voor aan de muur of op de vloer.
Beton Cire hechtlaag voor op tegels
Plaats de Beton Cire hechtlaag over de hele tegelwand en je hebt gegarandeerd een goede hechting op de tegels of andere gladde ondergronden. De badkamer renoveren zonder sloopwerk begint bij deze hechtlaag.
Raam moet glad en vetvrij zijn
Het folie hecht niet op een vette ondergrond. Ontvet het raam daarom goed. Dit kun je doen met een middel dat geschikt is om te ontvetten en die op een raam te gebruiken is. Ook is het belangrijk dat het oppervlak glad is.
Je kunt folie aanbrengen door te wrijven met je vinger of door een vouwbeen te gebruiken.
Indien mogelijk is het aan te raden om de ondergrond nat te maken. Op die manier is het makkelijker om het plakfolie strak aan te brengen. Wanneer je geen water gebruikt plakt het folie direct op de ondergrond en is het moeilijk om oneffenheden weg te strijken. Met water er tussen gaat dit veel makkelijker.