Monchou is een merknaam van Campina, de grootste zuivelverwerker van Nederland. Toch zijn er ook andere producten die er enorm op lijken en dezelfde eigenschappen hebben, Philadelphia is hier een goed voorbeeld van. Het is een echte smaakmaker die bedoeld is om extra kracht aan bestaande gerechten te geven.
De verse roomkaas van de Aldi is een goed en lekker alternatief. Daarnaast ook een stuk goedkoper. Zowel te gebruiken bij cheesecake als bij een normale Monchou taart.
Is Philadelphia hetzelfde als roomkaas? Philadelphia is een type roomkaas, dat wordt gebruikt in warme en koude gerechten.
Roomkaas mag alleen roomkaas genoemd worden als het aan een aantal eisen voldoet. Het minimale vetgehalte moet bijvoorbeeld 33% zijn. Is dit niet het geval, dan wordt de smeerbare kaas zuivelspread genoemd. Dit smeersel is iets minder vet en wat frisser.
Philadelphia is een type roomkaas, dat wordt gebruikt in warme en koude gerechten.
Monchou is een zacht en luchtige roomkaas die voor veel verschillende gerechten wordt gebruikt. Of het nu om taarten, pasta's, quiche of sauzen gaat, Monchou kan het allemaal. De basis voor deze kaas is magere melk en room. Monchou is een merknaam van Campina, de grootste zuivelverwerker van Nederland.
Waarvan wordt Philadelphia gemaakt? De basisingrediënten zijn: melk, room en stabilisatoren. Soms worden er nog andere ingrediënten aan toegevoegd zoals knoflook en kruiden of bieslook.
Filadelfia is een van de zeven christelijke gemeenschappen in Klein-Azië waaraan een brief gestuurd wordt in het Bijbelboek de Openbaring van Johannes. Jezus verschijnt in een visioen aan de apostel Johannes en dicteert hem de zeven brieven.
MonChou wat zuurder en mascarpone wat romiger, maar dat is subjectief. MonChou bevat ongeveer 30% vet en mascarpone 40%. MonChou bevat bijna twee keer zoveel eiwit (9% tegen 5%) als mascarpone. MonChou bevat 0,5% zout en mascarpone doorgaans niet.
Top 5: Everyday Verse roomkaas natuur (Colruyt) - 4,15 euro/kg. Albert Heijn Zachte Zuivelspread naturel – 3,45 euro/kg. Philadelphia Original – 9,06 euro/kg.
De naturel smaak van philadelphia. Heerlijk fris en romig.
Wat is het verschil met normale roomkaas? Het grootste verschil is het vet percentage. Mascarpone heeft ongeveer twee keer zoveel vet. Hierdoor is de smaak veel voller als roomkaas, want vet is nu eenmaal smaak.
Mascarpone is Italiaanse roomkaas en dat is het ook bijna identiek aan roomkaas op een paar uitzonderingen na. De enige verschillen zijn dat Mascarpone een hoger vetgehalte heeft, waardoor het een romiger optie is. Amerikaanse roomkaas is iets zuurder, wat leidt tot de pittige smaak van roomkaas.
MonChou Verse roomkaas reserveren | Albert Heijn.
Cream cheese is een zachte, milde kaas, meestal gemaakt van een combinatie van melk en room. Deze kaas wordt niet gerijp en dinet daarom vers te worden geconsumeerd. In de verte heeft het qua consistentie iets weg van Mascarpone.
Het Philadelphia productassortiment
Philadelphia is meer dan een echte goede roomkaas, er is een hele reeks smaken en vetgehaltes, snacks en spreads. Bekijk hieronder ons volledige assortiment om uw favoriete Philadelphia te vinden.
Op het keto dieet wil je een roomkaas kiezen die laag in koolhydraten is. Hierdoor valt het bekendste merk, Philadelphia, direct af. Original Philadelphia bevat 4 gram koolhydraten per 100 gram.
Omschrijving. Philadelphia roomkaas bieslook light is een frisse zuivelspread. Deze kaas heeft een laag vetgehalte en is gearomatiseerd met smaakvolle kruiden. Afkomstig uit Duitsland.
Zure room bevat veel minder vet waardoor je soep of saus veel sneller gaat schiften, minder romig wordt en een zure smaak krijgt. Als je in een warm recept crème fraîche wilt vervangen, kun je beter roomkaas gebruiken.
200 g. Frisse roomkaas van Philadelphia. Lekker met een snufje peper en zout of maak er je favoriete cheesecake mee.
Roomkaas is vaak slechts een toevoeging, waardoor je in principe maar weinig binnenkrijgt. Een heel pakje roomkaas is 100 gram, maar je zult nooit een heel pakje opeten. Het antwoord op de vraag “Is Monchou gezond?” is dus heel simpel. Bij een kleine hoeveelheid zal het waarschijnlijk niet veel uitmaken.
Je kunt voor een Monchoutaart -roomkaastaart dus- ook zuivelspread nemen. Al staat dat in de volksmond dan weer bekend als Philadelphia. Mascarpone is ook prima, want ook dit is roomkaas.
Door het relatief lage vet- en zoutgehalte is zuivelspread een gezondere keuze dan roomkaas. Ook smeerkaas en gewone kaas bevatten meer vet en zout en zijn dus slechter voor je gezondheid. Wil je echt precies weten wat er in je spread zit? Maak het dan eenvoudig zelf!