De olie heeft een hydraterende werking, waardoor irritatie van de hoofdhuid voorkomen wordt. Om optimaal te genieten van deze hydratatie, kun je een kleine hoeveelheid olijfolie mengen met een even grote hoeveelheid kokosolie. Laat dit mengsel een half uur intrekken en spoel het vervolgens grondig uit met koud water.
Het gebruik van olijfolie in je haar heeft 3 belangrijke voordelen. Olijfolie is perfect wanneer je droog of poreus haar hebt. Het verzorgt grof en beschadigd haar en maakt je haarstrengen weer soepel, zacht en glanzend. Olijfolie kun je ook perfect gebruiken als pre-shampoo.
Oliën die daar heel geschikt voor zijn én fijn zijn voor je huid en haar, zijn bijvoorbeeld arganolie, avocado-olie, amandelolie (lekker goedkoop), olijfolie, druivenpitolie, sesamolie, jojobaolie, enzovoort. Voeg ook wat druppels etherische olie aan je oliemengsel toe.
Voeg twee eetlepels olijfolie toe bij normaal haar. Eén eetlepel is genoeg voor van nature vettig óf juist dun/fijn haar. Het gebruik van olijfolie verkleint het risico dat je haar vettig wordt of gaat hangen. Bij heel droog haar kun je meer dan twee eetlepels gebruiken.
Onderzoek je voeding. Voor het best mogelijke haar en hoofdhuid, moet je voedingsmiddelen voor gezond haar en hoofdhuid in je eetpatroon opnemen. Denk aan magere eiwitten, gezonde vetten en veel fruit en groenten. Als je last hebt van een droge hoofdhuid, wil je misschien je dieet aanvullen met Omega-3's en visolie.
Voeg 3 eetlepels olijfolie toe. Breng het olijfolie haarmasker aan en wikkel het in een handdoek, douchemuts of folie/plastic. Laat het mengsel 10 tot 15 minuten zitten en spoel het daarna uit met lauw water. Was je haren met shampoo en conditioner.
Als u olijfolie als haarolie gebruikt wordt een beschermende laag om de haar gelegd waardoor het haar beschermd wordt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Bovendien geeft olijfolie uw haar een schitterende glans en kan roos verholpen worden.
Castor olie producten gaan als warme broodjes over de toonbank. Logisch ook, want met castor olie bereik je wat iedereen graag wil: dikker en voller haar. De olie staat al jaren bekend als dé wonderolie. Er is online genoeg bewijsmateriaal te vinden van vrouwen die de olie hebben gebruikt met een positief resultaat.
Proteïnen in vlees, kaas, eieren, linzen, bonen, eieren en vis zijn onmisbaar voor een gezonde haargroei. Ook vitamine B, omega-3 vetzuren, ijzer en water bevorderen de haargroei.
Om de jeuk op uw hoofd te verminderen kunt u producten die uw hoofdhuid kalmeren. Zo kunt u kiezen voor een pH-neutrale shampoo, of een shampoo tegen roos of een jeukende hoofdhuid. Bij schilfers op de hoofdhuid als gevolg van overmatige talgafscheiding kunt u Selsun huidsuspensie gebruiken.
Een voedende huidolie kan de oplossing zijn voor jouw (zeer) droge hoofdhuid. Oliën voeden je huid, stimuleren de doorbloeding en hydrateren de hoofdhuid. Het is dan wel belangrijk om de juiste oliën te kiezen. Kies bij voorkeur voor (producten met) kokosolie, jojoba-olie, aloë vera, arganolie en amandelolie.
Was je hoofd en haren niet te vaak met water en zeep. Droog je lichaam na een bad of douche steeds goed af. Was regelmatig en grondig je handen om een infectie te voorkomen. Gebruik huidolie om dikke korsten te verzachten en te verwijderen.
Pepermuntolie kan helpen om de haargroei te bevorderen door de circulatie op de hoofdhuid te stimuleren. Deze toename van de doorbloeding helpt om de benodigde voedingsstoffen aan de haarfollikels te leveren en helpt zo het haar te laten groeien.
Hydratatie van het gezicht
Extra vierge olijfolie bevat een hoge dosis vitamine E. Dit is een antioxidant dat de huid beschermt tegen externe factoren, zoals zonnestralen en wind. De lichte textuur van olijfolie creëert een niet-plakkende moisturizer die lang blijft zitten en op alle typen huid toepasbaar is.
Daarnaast heeft honing ook antibacteriële en antiseptische eigenschappen, zodat de hoofdhuid en haar vrij blijft van bacteriën. Dankzij de vitamines en mineralen wordt de natuurlijke haargroei ondersteund en kan het zelfs helpen om roos en een jeukende hoofdhuid te verminderen.
Er zijn aanwijzingen dat bepaalde essentiële oliën, zoals laven en rozemarijn, ook kunnen helpen om haaruitval te stoppen. Meng je een paar druppels lavendelolie of rozemarijnolie met een dragerolie, zoals jojoba-olie. Kokosnootolie is ook een verstandige optie.
Er zijn veel middelen tegen haaruitval te koop, zoals lotions, crèmes en shampoos (bijvoorbeeld met cafeïne). De werking van deze middelen is niet bewezen. Er is ook geen bewijs dat een dieet of vitaminepillen helpen. Zorg wel voor een gezonde leefstijl met veel bewegen, gezonde voeding en genoeg ontspanning.
Wanneer je haar droog en beschadigd is, is het goed om je haar om de drie of vier dagen te wassen. Niet te vaak, want dan droogt het namelijk sneller uit. Geef de natuurlijke oliën op je hoofdhuid de tijd om je puntjes te bereiken.
Welke olie het beste voor jouw haar is, is afhankelijk van wat je ermee wilt bereiken. Is jouw haar heel erg poreus en beschadigd? Dan kun je beter een aantal weken een goede pre-poo behandeling doen met kokosolie. Omdat deze olie als enige ervoor zorgt dat proteïne (dit versterkt o.a. je haar) in je haar blijft.
Als je bij dun haar teveel olie aanbrengt kan je haar er vettig en slap uit gaan zien en dat willen we juist niet! Argan olie is heel erg goed voor de haargroei stimulatie.
Masseer je hoofdhuid en haar 10-30 minuten voordat je je haar gaat wassen, in met olie. Laat het intrekken. Breng shampoo aan op je haar en was het zoals je gewend bent. Je zal zien dat het door de haarolie ook minder klit.
Om ervoor te zorgen dat je haar voldoende gevoed wordt kies je voor voeding met gezonde vetten, vitaminen en mineralen. Eet vette vis, noten en zaden voor omega-3 en bijvoorbeeld groene bladgroenten voor vitamine C en ijzer. Voor extra proteïne kun je het beste eieren en yoghurt eten!
Olijfolie bestaat voor ongeveer 70% uit voornamelijk enkelvoudig onverzadigde vetzuren en heeft een hoog gehalte aan vitamine E. Onverzadigd vet staat bekend om de gunstige gezondheidseffecten. Onverzadigd vet verlaagt het LDL-cholesterol. Op die manier verkleint onverzadigd vet het risico op hart- en vaatziekten.