Een van de bekendste soorten is een avocado, maar ook de olijf en de mango zijn bijvoorbeeld steenvruchten. De pitten in een steenvrucht kan voor je trouwe viervoeter fijn zijn om op te kauwen, maar veilig is dit niet.
Dus, mag een hond olijfolie eten? Jazeker! Olijfolie is goed voor het immuunsysteem, spijsverteringssyteem, brein, uithoudingsvermogen en de conditie van je hond.
Houd je aan de volgende dosering: Per 20 pond lichaamsgewicht – max.1 theelepel per maaltijd! Je mengt de olijfolie mengen met het nat- of droogvoer. Als je olijfolie toevoegt aan het hondenmenu ga je snel zien dat de huid en vacht van je hond mooier, zachter en glanzender worden.
Zalmolie voor de hond is zeker goed voor vacht en wordt dan ook vaak ingezet als middel om de huid en vacht te verbeteren. Maar het kan dus zoveel meer. Omega 3 voor honden helpt tegen huidirritaties en jeuk maar laat jouw viervoeter ook de beste versie van zichzelf zijn.
Het heeft dezelfde werking als het schapenvet en zalmolie gecombineerd. Zalmolie met schapenvet is goed voor een gezondere huid, sterkere botten, goede gezondheid, hogere weerstand, glanzende vacht, betere darmflora en goed voor hart- en bloedvaten.
Klachten kunnen zijn: braken, diarree, verminderde eetlust, een dikke buik en groeiachterstand. Volwassen honden hebben meestal geen klinische symptomen, maar kunnen wel andere dieren of mensen besmetten.
Misschien nieuw voor je, maar bananen zijn (ook) heel gezond voor honden. Bananen zijn goed voor de spijsvertering van je hond, maar ook voor een gezond hart en spieren. In bananen zit onder meer veel kalium, vezels en Vitamine C.
Ja, een hond mag yoghurt, maar met mate en tenzij je hond lactose-intolerant is. Yoghurt is niet giftig voor je hond, dus in die zin mag hij hier af en toe eens van proeven. Maar onthoud dat yoghurt eigenlijk bestemd is voor menselijke consumptie, net als alle soorten zuivel zoals kwark, kaas en karnemelk.
Ja, honden mogen komkommers eten, wel met mate. Deze groenten bestaan voor ongeveer 96% uit water en bevatten ook wat mineralen en vitamines. Maar wees voorzichtig bij het voeren van komkommer aan uw pup, aangezien grote hoeveelheden van deze groente tot spijsverteringsproblemen kunnen leiden.
Als je hond harde stoelgang heeft nemen psylliumvezels water op, zodat de stoelgang zachter wordt en je hond zich makkelijker kan ontlasten. Bij diarree maken dezelfde vezels zijn stoelgang juist steviger door overtollige vocht te absorberen.
Jeuk hond verzachten
Het beste om de jeuk te verzachten is natuurlijk om zo snel mogelijk achter de oorzaak te komen en dit te laten behandelen door uw dierenarts. Daarnaast kan beweging de hond afleiden van de jeuk, waardoor hij minder krabt. Ook kan het helpen om de vacht regelmatig te borstelen.
Pens en orgaanvlees hebben een laxerende werking. Beiden toevoegen kan teveel van het goede zijn, kies liever een van de twee. Orgaanvlees bestaat overigens ook in kleine doordrukstrips, die je in de diepvries bewaart.
Denk hierbij aan omega 3, 6 en 9 vetzuren die goed zijn voor de vochtbalans en keratinewaarde (lichaamseigen proteïne) van de huid om deze in optimale gezondheid te houden. Rodi Lam met Rijst is een rauwe en 100% complete vers vlees voeding voor honden.
Zalmolie is een smaakvol maaltijd-supplement voor honden, bom vol gezonde Omega-3 vetzuren deze hebben een ontstekingsremmende werking op het lichaam en ondersteunen het immuunsysteem. Vooral de ontstekingsreacties in de huid, nieren en gewrichten worden geremd.
Olijfolie is één van de meest gezonde oliesoorten die, naast de voordelen voor de gezondheid, ook nog goed gebruikt kan worden voor de verzorging van je lichaam. Gewoon doen dus!
Gezonde fruitsoorten voor je hond zijn: ananas, appel, banaan, bramen, bosbessen, mango, watermeloen, meloen, perzik, peren, aardbeien, frambozen of blauwe bessen. Let er wel altijd op dat je de pitten uit het fruit haalt. Deze zijn namelijk niet goed voor je hond.
Uw hond mag dus zeker verwend worden met pure pindakaas (zonder xylitol). En als lekker-maak-smaakje mag het ook zeker. Aangezien pinda's echter wel behoorlijk calorierijk zijn is het beter om uw hond niet te veel pindakaas te geven. Dan voorkomt u overgewicht en alvleesklier problemen bij uw hond.
Kaas bevat veel lactose en de meeste honden kunnen een grote hoeveelheid van deze melksuiker moeilijk afbreken. Vooral pups zijn hier erg gevoelig voor. Teveel kaas kan leiden tot misselijkheid, buikkrampen en diarree.
Sommige groenten en fruit zijn echter gevaarlijk voor honden en mag je dus zeker niet geven, zoals onrijpe tomaten, rauwe aardappelen en andere knolgroenten, uien, prei, knoflook, avocado, champignons en andere paddenstoelen. Druiven en rozijnen zijn eveneens giftig voor honden.
Liefdevolle blikken
De ogen van je hond zeggen veel. Je kunt op dezelfde manier terug communiceren door oogcontact. Wanneer een hond je een lang, aanhoudend oogcontact geeft, betekent dit: "Ik hou van je."
Afhankelijk van de ernst en het type infectie kunnen de symptomen verschillend zijn. In het algemeen is er bij een wormeninfectie bij honden sprake van één of meer van de volgende symptomen: Hoesten, een teken van een vergevorderde hartworm. Braken en diarree, soms met wormen en/of bloed.
het eten van een (prooi) dier dat besmet is met wormen, bijvoorbeeld muizen, kikkers en slakken. het eten van een besmette vlo (lintworm) het eten van de uitwerpselen van een dier met wormen. via de beet van een geïnfecteerde mug (hartworm)
De anaalzakjes bij de hond kunnen verstopt raken.Daardoor kunnen ze gaan ontsteken en er kan zich dan pus ophopen.Bij deze aandoening gaat de hond vaak “sleetje rijden” vanwege het ongemak. Ter behandeling worden de anaalklieren meestal uitgeknepen.