Via de zoekmachine kan u net zo makkelijk achterhalen of een pagina geïndexeerd is. Dit doet u door 'site: + domeinnaam' in de zoekresultaten in te voeren. Wanneer uw zoekopdracht geen resultaten oplevert zal dit betekenen dat de pagina nog niet geïndexeerd is.
Tip: Door in Google de zoekopdracht 'site:www.jedomeinnaam.nl' (bijvoorbeeld site:www.tijdvooreensite.nl) uit te voeren, kun je controleren of jouw website en alle daarbij horende pagina's zijn geïndexeerd. Geen resultaten? Dan heeft Google je website nog niet gevonden.
Nadat je een nieuwe pagina hebt gepost, duurt het enige tijd voordat we deze crawlen en vervolgens nog enige tijd voordat we deze indexeren. De totale tijd kan variëren van één tot twee dagen tot een aantal weken en is afhankelijk van verschillende factoren. Ontdek hoe Google het web crawlt.
Hij geeft aan dat de zoekmachine sommige pagina's dagelijks opnieuw indexeert, anderen eens per week en sommigen maar eens in het half jaar. De zoekmachine wil op die manier overbelasting van jouw server voorkomen, en de werkzaamheden zelf zo efficiënt mogelijk inrichten.
Bij het indexeren vergelijkt Google elke pagina met pagina's van andere sites over hetzelfde onderwerp in haar index. Op basis van diverse elementen bepaalt ze vervolgens de volgorde (ranking) waarin ze deze pagina's als zoekresultaat presenteert.
De mogelijkheid bestaat dat je pagina's niet geïndexeerd worden door Google. Dit wil zeggen dat hij nog niet gevonden wordt. In de Meta (stukje html code in de bron van je site) kan aangegeven zijn dat de pagina niet geïndexeerd mag worden. Op deze manier kan Google je website dus niet vinden.
Binnen de SEO wereld zal je veel verschillende en uiteenlopende inschattingen krijgen voor hoe lang het duurt om SEO resultaat te behalen. Vaak is er pas resultaat binnen 6 tot 12 maanden. Het kan soms lastig zijn een SEO bureau te vertrouwen, terwijl het lang duurt voordat je resultaat ziet.
geindexeerd = WE zeggen van een grootheid dat deze geïndexeerd is als de waarde regelmatig wordt aangepast aan de waarde van een andere grootheid: zoals bijvoorbeeld de lonen aan de consumentenprijsindex (cpi) ( > economie)... indexeren = indexeren werkw.
De Google-index lijkt op de index van een bibliotheek, die informatie bevat over alle boeken in de bibliotheek. Maar in plaats van boeken vermeldt de Google-index alle webpagina's die Google kent. Wanneer Google uw site bezoekt, worden nieuwe en bijgewerkte pagina's gedetecteerd en wordt de Google-index bijgewerkt.
De website is nog niet geanalyseerd en er zijn momenteel geen gegevens beschikbaar voor de website. De toegang tot deze website wordt nooit geblokkeerd. Beheerder heeft deze site geblokkeerd en u kunt deze niet weergeven.
Als u instellingen wijzigt of bepaalde taken uitvoert, zoals mobiele apparaten en gebruikers beheren, worden de wijzigingen voor de meeste klanten binnen enkele minuten van kracht. Voor sommige wijzigingen kan dat tot 24 uur duren. Soms ziet u een waarschuwingsmelding als het lang gaat duren.
Schoon de cache van je DNS op.
Je computer heeft een DNS-cache dat verouderd of beschadigd kan raken, waardoor je soms bepaalde websites niet kunt openen. Soms kun je er door simpelweg je DNS-cache op te schonen voor zorgen dat je je favoriete websites weer kunt openen.
Als u bovenaan in Google terecht wilt komen, is een sterke titel essentieel. Met deze titel trekt u niet alleen de aandacht, ook moet voor bezoekers direct duidelijk zijn wat ze van uw website kunnen verwachten. De bezoeker moet het idee hebben dat hij of zij iets mist als hij niet doorklikt naar uw website.
Een URL van een pagina opvragen
Ga op je computer naar google.com. Zoek naar de pagina. Klik in de zoekresultaten op de titel van de pagina. Klik bovenaan de browser op de adresbalk om de hele URL te selecteren.
Als je wilt weten wanneer een artikel of pagina is gepubliceerd, zoek dan een datum op de website. Je kunt ook een Google-zoekopdracht voor de site uitvoeren met een speciale URL-operator die de datum kan onthullen. Als je wilt weten wanneer de site zelf is gepubliceerd, kun je zoeken in de broncode van de website.
SEO is de afkorting van de Engelse term 'Search Engine Optimization' wat in het Nederlands zoekmachine optimalisatie betekent. Een zoekmachine optimalisatie specialist is iemand die ervoor zorgt dat websites op de juiste manier aangepast worden zodat ze beter gevonden worden in Google.
Elke dag brengt Google updates als deze uit om de zoekmachine resultaten te verbeteren.
Google Search Console is een gratis tool van Google. Je kunt Search Console gebruiken om inzicht te krijgen in hoe Google je website indexeert of om te kijken of er problemen zijn met de pagina's op je website. In Google Search Console is het ook mogelijk om te achterhalen welke pagina's niet mobielvriendelijk zijn.
Overgebleven vakantiedagen kun je meenemen naar het daaropvolgende jaar. Deze vakantiedagen hebben een bepaalde waarde. Als je de overgebleven vakantiedagen meeneemt naar het volgende jaar, wordt de waarde van de vakantiedagen niet meer geïndexeerd.