Bovendien is Metasleep geen verslavend middel zoals klassieke slaapmedicatie. Voedingssupplement op basis van planten, magnesium, vitamine B en melatonine, tabletten. Te gebruiken voor een gezonde slaap.
MetaSleep®mag langdurig gebruikt worden. Er is geen gevaar voor afhankelijkheid.
Er wordt aanbevolen om 1 tablet in te nemen een halfuur voor het slapengaan.
MetaSleep® is een voedingssupplement op basis van plantenextracten, magnesium, B-vitamines en melatonine. Het bevat extracten van valeriaan en citroenmelisse die helpen bij het inslapen, een natuurlijke, gezonde slaap ondersteunen en goed zijn voor een rustgevend effect.
Wat kost MetaSleep
De aanbevolen verkoopprijs van MetaSleep is volgens de fabrikant €15,99 voor een verpakking met 30 tabletten en €28,49 voor een verpakking met 60 tabletten.
Met MetaSleep val ik sneller in slaap en word ik uitgeruster wakker. Ik voel me beter als ik wakker word. Het voordeel is dat het geen geneesmiddel is, maar een voedingssupplement dat plantenextracten, magnesium, B-vitamines en slaaphormonen bevat.
Er bestaat een verband tussen melatonine en baarmoederhalskanker. Bij hoge doseringen zijn er wel bijwerkingen: slaperigheid, nachtmerries, hoofdpijn, hormoonfluctuaties en het beïnvloedt de rijvaardigheid. Er kan een omgekeerd effect optreden: juist slechter slapen.
Sommige slaapmiddelen werken kort en helpen om in slaap te vallen. Voorbeelden zijn temazepam, zolpidem en zopiclon. Andere slaapmiddelen werken langer en helpen om door te slapen. Voorbeelden zijn diazepam, lorazepam en oxazepam.
Valeriaan: natuurlijk slaapmiddel bij onrust
De wortel van deze plant wordt binnen de kruidengeneeskunde al eeuwen gebruikt bij stress, angst, zenuwachtigheid en slaapproblemen. Valeriaan is verkrijgbaar als tablet, druppelvloeistof of los kruid.
Slaapmiddelen werken veelal op dezelfde manier. Na het innemen van een slaappil worden de hersenactiviteiten verlaagd. Daarbij zorgt een slaappil ervoor dat je minder angst- en stressgevoelens ervaart. Ook zorgen ze voor een ontspanning van je spieren, waardoor je eenvoudiger kunt inslapen.
Het helpt hem door de lange stresserende periode van minstens 2 maanden tot 3 maanden. Was deze beoordeling nuttig?
Zijn er bijwerkingen aan MetaRelax®? MetaRelax® bevat magnesiumglycerosfaat, is niet laxerend en wordt goed verdragen. MetaRelax® geeft dan ook geen aanleiding tot krampen en/of diarree.
De samenstelling. Eén tablet MetaRelax bevat 900 mg magnesiumglycerofosfaat2,3 (1 zakje 1800 mg), een bijzonder magnesiumzout dat uitstekend verdragen wordt door maag en darmen (zie ook 'Waarom MetaRelax? '), aangevuld met cofactoren zoals actieve B-vitamines2 (vit.
Je kunt niet melatonine gebruiken als je een MAO-remmer antidepressivum gebruikt. Melatonine en antidepressiva kunnen interacties hebben op het niveau van de slaap, maar hier is niet veel over bekend.
MetaRelax® mag ingenomen worden met elke drank tijdens of buiten de maaltijd. Het is aangewezen om de inname te verdelen over de dag en dit best tijdens de maaltijd om de opname van magnesium te bevorderen.
MetaRelax® zorgt ervoor dat je steeds je dagelijkse hoeveelheid magnesium binnenkrijgt. Dankzij MetaRelax® verklein je de kans op een magnesiumtekort wat een negatieve invloed zou kunnen hebben op de energieproductie en op onze spieren.
Zolpidem is oorspronkelijk ontwikkeld om minder kans op verslaving te bieden dan andere slaapmiddelen, zoals Valium en Oxazepam.
Artsen schrijven als slaapmiddel meestal benzodiazepines voor, zoals temazepam of zopiclon. Je kunt ook melatonine gebruiken. Dit middel is verkrijgbaar zonder recept, maar heeft wel degelijk risico's, zoals bijvoorbeeld een verstoord slaapritme.
Langwerkende slaappillen
Langwerkende benzodiazepinen worden gebruikt voor problemen met doorslapen. Het duurt ongeveer een uur voordat ze werken en het effect houdt 8–12 uur aan. Langwerkende benzodiazepinen zijn: Oxazepam.
Oxazepam en temazepam zijn het meest verslavend
De meest voorgeschreven slaapmedicijnen zijn oxazepam (merknaam Seresta) en temazepam (merknaam Normisom). Deze medicijnen vallen onder de zogenaamde benzodiazepinen, een verzamelnaam voor medicijnen met kalmerende eigenschappen.
Ga sporten en bewegen, overdag of vroeg in de avond. Neem 's avonds geen koffie, andere drank met cafeïne en nicotine. Stop een uur voor het slapengaan met kijken naar tv, tablet, computer en smartphone. Zorg een uur voor het slapengaan voor ontspanning (korte wandeling, warm bad, ontspanningsoefeningen, muziek).
Slapen overdag verlaagt de 'slaapdruk' die je nodig hebt voor goede en diepe slaap. Dutjes of 'powernaps' zijn dus niet verstandig. Kies in plaats daarvan voor momenten van ontspanning. Even opladen kan ook door lekker te gaan liggen, muziek te luisteren of een verfrissend wandelingetje te maken.
Als je melatonine 's avonds inneemt, is het 's ochtends uitgewerkt. Als je het 's avonds niet opnieuw inneemt, gebeurt er vaak niets. Soms heb je een of twee weken wat moeite met inslapen, maar daarna verdwijnt dit. Je kunt dus ineens stoppen met het gebruiken van melatonine.
Melatonine kan bij verkeerd gebruik averechts effect hebben en juist slecht slapen en slaperigheid overdag veroorzaken. Wees daarom bij patiënten alert op melatoninegebruik als zelfzorgmedicatie.
Wanneer je melatonine onjuist gebruikt krijg je er juist (door)slaapproblemen van en word je onverkwikt wakker. Naarmate je ouder wordt neemt de natuurlijke aanmaak van melatonine af. Je brein wordt minder goed in slapen en je diepe slaapfases worden minder.