Het smaakte eigenlijk gewoon als een licht zurige witte wijn, veel minder zoet zelfs dan bijvoorbeeld muskaatwijn.
Mede is een supergezonde drank terwijl ze ook nog eens heerlijk smaakt. Echt een aanrader dus. Niet de goedkoopste maar dat is gezondheid nou wel waard. Overigens natuurlijk niet liters tegelijk van wegdrinken hè, maar gewoon van een glaasje echt genieten.
Waar wijn alleen uit druiven en water mag bestaan kun je aan mede van alles toevoegen. Zo heb je tientallen verschillende smaken mede en misschien wel meer. Ook heb je bij mede net als bij wijn een verschil tussen droog en zoet. Over het algemeen is mede wel zoeter en zachter dan wijn.
zeker als je ermee in de zon gaat zitten om ervan te genieten . Door een zwarte bessensap aan de mede toe te voegen, krijgt deze mede een heerlijke cassis-smaak. In de zomer is deze mede heerlijk te drinken vanuit de koelkast of op kamertemperatuur. Het alcoholpercentage is 10%.
Mede is een alcoholische drank die gemaakt wordt door honing en water te laten vergisten, het wordt ook wel honingwijn genoemd. Mede is een drank die al minstens 8000 jaar gedronken wordt van Ethiopië - de tej - tot Scandinavië. De drank kan zowel warm als koud gedronken worden.
Het smaakte eigenlijk gewoon als een licht zurige witte wijn, veel minder zoet zelfs dan bijvoorbeeld muskaatwijn.
'Mede' gemaakt van honing is waarschijnlijk het oudste alcoholische drankje dat we kennen. Het werd 8000 jaar geleden al gedronken. Het is waarschijnlijk toevallig ontstaan doordat honing en water op een warme plek met gist in aanraking kwam.
(Ongeveer 25 gram honing op 1 liter water zorgt voor 1% alcohol. Een goede mede heeft ongeveer 11% alcohol.)
Mede blijft heel erg lang goed. Net als wijn kan mede soms jaren lang worden bewaard, mits dit onder juiste omstandigheden is. De gemiddelde geadviseerde bewaartijd van een ongeopende mede zonder vruchtensappen, is gemiddeld zo'n 5 jaar.
Gezondheid
Alcoholische dranken zoals Mede honingwijn bloemen zijn niet geschikt als onderdeel van je dagelijkse voedingspatroon. Mede honingwijn bloemen kun je wel als extraatje drinken. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Mede - Mead wordt in de volksmond ook wel eens honingwijn genoemd, maar dat is het niet. Honingwijn is een wijn (gemaakt van druiven) waar na het gistingsproces honing aan toe is gevoegd. Mede is een drank (gemaakt van honing) die zonder druiven word gegist.
Mede wordt in de volksmond ook wel eens honingwijn genoemd, maar dat is het niet. Honingwijn is een wijn (gemaakt van druiven) waar na het gistingsproces honing aan toe is gevoegd. Mede is een drank (gemaakt van honing) die zonder druiven word gegist. Laat je dus niet verwarren!
Men neemt minimum 300 gr honing per liter mede. De honingsoort, of de mix van soorten, beinvloedt karakter en aroma van de mede. Men gebruikt altijd rauwe onbewerkte honing, dus niet verhit en geen stuifmeel uitgefilterd.
Dan zit jij bij Heathen Mead aan het goede adres! Heathen Mead is een klein, maar fijn, bedrijfje waar je onder andere heerlijke mede kunt kopen. Heathen Mead voorziet je graag van een flesje mede of een van de andere overheerlijke en aanverwante producten.
3 gram gistvoeding per 5 liter ongeveer 1 theelepel, zeker niet meer. 2,0 gram wijnsteenzuur per 5 liter (0,4 per liter) is al genoeg voor een goede vergisting.
Wanneer je bijvoorbeeld 8 gram per liter bottelsuiker zou gebruiken, wordt dat dan 10 gram per liter aan honing. Zorg er uiteraard wel voor dat je bier volledig is uitvergist. Om de honing goed over je bier te verdelen kun je het beter eerst oplossen in warm (niet kokend) water en daarna in je jongbier te mengen.
Lekkere en gezonde ambrosiawijn of honingwijn kopen doet u bij Lekkerhoning. Onze honingwijn bevat 12 procent alcohol en is beschikbaar in flessen van 375ml en 750ml. Voor al onze honingwijnen geldt dat ze na opening nog tenminste 4 weken houdbaar blijven, al dan niet in de koelkast.
Bij Honingbier wordt er honing aan het bier toegevoegd voor het aroma, maar ook voor de smaak. Dit wordt niet door heel brouwerijen gedaan. Honing wordt soms aan het bier toegevoegd voor het aroma, maar ook voor de smaak. Er zijn maar een paar brouwerijen, die aan een van hun bieren honing toevoegen.
Everclear – 95%
Everclear bevat 95% alcohol. Het is dan ook verboden in 13 Staten. Everclear heeft geen smaak en geur, het kan dus overal mee gemixt worden.
1. Jenever. Jenever is een belangrijke drank uit Nederland die meestal de basis vormt voor allerlei andere drankjes.
De wet is aangepast omdat de gezondheidsrisico's van alcohol voor jongeren erg groot zijn. De leeftijdsgrens kan ook helpen om overlast door alcoholgebruik van jongeren te voorkomen. Mensen die voor hun werk alcohol schenken of verkopen moeten goed opletten voor wie de drank bedoeld is.
Toch dronken vroeger niet veel mensen alcohol, het was gewoon te duur en niet altijd te krijgen. Tot in de Middeleeuwen bleef dat zo. In die tijd maakten mensen wijn uit vruchten en bier uit gerst en honing. Het alcoholgehalte van die dranken was laag.
Wie de uitvinder van alcohol was is niet meer te achterhalen. Want het oudste document dat over alcohol gevonden is, is een bierbrouwersrecept van 5000 jaar oud. Dit is een kleitafel uit Sumerië. En een Sumerische tekst van zo'n 1000 jaar later heeft het over bier én wijn.