Ketchup, mayonaise, mosterd, curry, tomatensaus, jus en dressings kunnen allemaal gluten bevatten. LEES OOK: Deze 10 tekenen kunnen erop wijzen dat je intolerant bent voor gluten. Sommige restaurants gebruiken pannenkoekenbeslag of voorverpakte eimengsels met dit beslag, wat de scrambled eggs luchtig houdt.
Remia Mayolijn is een heerlijk romige saus op basis van 30% olie. Zij bevat 55% minder vet dan gewone mayonaise en is volledig plantaardig, vegan en glutenvrij.
De Zaanse Mayonaise is gemaakt met 80 procent plantaardige olie, bevat omega 3, bereid met scharreleieren, rijk aan onverzadigde vetzuren en is glutenvrij.
De lekkerste en meest onderscheidende mayonaise? Dat is de ambachtelijke Mayonaise van Levo, exclusief voor de horeca. De mayonaise van Levo is gluten- en lactosevrij.
Hellmann's Real Mayonaise heeft een onmiskenbare smaak en een rijke, zachte textuur. Een herkenbare smaak: terug naar de creatie van Hellmann's Mayonaise in een New Yorkse deli in 1912. Bevat vrije-uitloopeieren, is glutenvrij en geschikt voor vegetarische voeding.
Calvé mayonaise is glutenvrij. De yofresh vind ik ook erg lekker. De volgende puddingen van Mona zijn sowieso glutenvrij: Vanille, Bitterkoekjes, Kwark bosvruchten, Chipolata, Dame Blanche, Frambozen. Producten van Aviko zijn voorzien van gluten- en lactosevrije vermelding indien van toepassing.
Deze mayonaise is glutenvrij, bevat geen kunstmatige geur-, kleur en smaakstoffen.
Ja, pindakaas is normaal gesproken een glutenvrij product.
Hellmann's Vegan heeft een onmiskenbare smaak en een rijke, zachte textuur. De vegan saus is te gebruiken als Mayonaise. Is glutenvrij en geschikt voor vegetarische en veganistische voeding.
Ingrediënten: Raapzaadolie, water, azijn, EIGEEL 5% (vrije-uitloop), suiker, mosterd (water, MOSTERDZAAD, azijn, zout, specerijen, natuurlijk aroma), zout, natuurlijk aroma, verdikkingsmiddel: xanthaangom, antioxidant E385, kleurstof: carotenen.
Fritessaus 35% bevat 35% olie, en is lichtgeel van kleur. Door gebruik van maiszetmeel is deze saus glutenvrij.
raapzaadolie (80%), natuurazijn, scharreleigeel (6%), water, suiker, zout, mosterd (water, mosterdzaad, azijn, zout, suiker), conserveermiddel (kaliumsorbaat), aroma's (soja-eiwit en selderij), kleurstof (beta-caroteen), antioxidant (E385).
In veel soorten mayonaise uit de fabriek zit melkzuur verwerkt.Dit wordt meestal NIET van melk gemaakt. Is dit niet dikgedrukt of apart vermeld, dan is deze zeer waarschijnlijk niet gemaakt uit melk en oké om te eten.
Bij ketchup en mayonaise geldt hetzelfde: er kunnen om levensmiddeltechnologische redenen glutenhoudende ingrediënten toegevoegd worden. Dus: altijd nauwgezet lezen, wat er op de verpakking staat en navraag doen.
Frites/patat gemaakt van aardappelen en zonnebloem of palmolie zijn glutenvrij, net als ovenfriet, Rösti zonder toevoegingen of ribbelfriet. Check wel altijd even de ingrediënten op de verpakking. Let extra op bij crunchie of extra knapperige frites of patat. In de laag voor de extra crunch kan gluten zitten.
Mayo is geschikt voor vegetariërs en veganisten. Het is tevens lactose-vrij en allergenenvrij.
Melk, yoghurt, kwark en Hollandse kaas van koe-, geiten,- of schapenmelk zijn vrij van gluten. Zuivelproducten met toevoegingen zoals vla, vruchtenkwark, smeerkaas en buitenlandse kazen kunnen wel gluten bevatten. Bekijk de ingrediënten van deze producten op het etiket.
Gluten zit bijvoorbeeld in tarwe, rogge, gerst, spelt en kamut.En ook in producten die van die granen worden gemaakt, zoals brood of pasta. Op de verpakking kun je zien of ergens gluten in zit. In veel supermarkten zijn speciale glutenvrije producten te koop.
Aardappels bevatten geen gluten en friet is daarom in principe van nature glutenvrij. Let wel op met zakken diepvries friet, die zijn niet altijd glutenvrij! Het is daarnaast belangrijk dat de friet apart gebakken wordt van andere producten om te voorkomen dat deze door kruisbestuiving met gluten in aanraking komt.
De knijpfles Oliehoorn Brander Mayonaise is een mayonaise op basis van raapolie.Het bevat een veel hoger aandeel mosterd en het is gemaakt met scharreleigeel.Er werd onder meer zwarte peper aan toegevoegd, net als een kruidenmix.
Wettelijk is in Nederland vastgelegd dat mayonaise minimaal 70% vet en ten minste 5% eigeel bevat. Producten zoals fritessaus en halvanaise bevatten minder dan 70% vet en mogen daarom geen mayonaise worden genoemd. Door het lagere vetgehalte in deze sauzen, zijn de smaak en structuur ook anders dan mayonaise.