Chinees leren is niet moeilijker dan welke taal ook. De grammatica is redelijk makkelijk. Chinees heeft bijna dezelfde structuur als Engels. Ook zijn er geen naamvallen of vervoegingen, er bestaan geen enkelvoud- of meervoudsvormen, er is geen verschil tussen onderwerp en voorwerp enzovoort.
'Eigenlijk is het helemaal niet zo'n moeilijke taal: om het te leren spreken moet je vooral goed kunnen onthouden. ' De Chinese taal heeft namelijk een isolerende grammatica, wat betekent dat de woorden op geen enkele manier worden verbogen. Je moet om de taal te leren dus vooral ouderwets woordjes stampen.
De meeste studenten die ik ken en begonnen met boek 1 zijn, hebben B2 niveau in 1-1.5 jaar bereikt. En echt professioneel Chinees in 2-2.5 jaar. Ik moet er wel bij zeggen dat ze continu bezig waren (en zijn) met Chinees leren.
Mandarijn is een tonale taal die met beide hersenhelften werkt. Sprekers kunnen hun creatieve vermogens ontwikkelen en hun geheugen verbeteren. Tijdens Chinese cursussen zal een privéleraar zijn kennis over fonetiek, Chinees schrijven of zelfs uitspraak overbrengen om de student te helpen zijn hersenen te trainen!
Volgens het Guinness Book of Records zijn de moeilijkste talen het Tabassaran in de Kaukasus omdat deze taal maar liefst 48 naamvallen kent; de Noord-Amerikaanse indianentaal Haida, die met 70 de meeste voorvoegsels ter wereld heeft; Amale uit Papoea-Nieuw-Guinea, de taal met de meeste werkwoordsvormen: meer dan 69.000 ...
De snelste en meest intensieve manier om Chinees te leren is door het volgen van privélessen. Het voordeel is dat deze lessen aangepast kunnen worden aan je persoonlijke interesses en behoeften. Bovendien kun je elk moment met deze taalcursus starten. Je kunt kiezen voor privélessen van 2 of 4 lesuren per dag.
Mandarijn is de verzamelnaam van alle Mandarijnse taalvariëteiten. In China wordt het Guanhua, taal der ambtenaren/mandarijnen, genoemd. Kijkend naar het aantal moedertaalsprekers (910 miljoen mensen) is het de meest gesproken taal van de wereld.
Uit onderzoek blijkt dat je maximaal 40 woordjes per dag kan leren en onthouden. Een raar fenomeen: bij een rijtje van 10 woorden heb je 8 herhalingen nodig voor je het kent, bij een rijtje van 20 woorden moet je ieder woord 30 keer herhalen! Teveel woordjes ineens is dus tijdverspilling.
Het is beter om twee zeer verschillende talen tegelijkertijd te leren, dan twee talen die op elkaar lijken. Je kunt zonder problemen Japans leren en tegelijkertijd met Duits bezig zijn, want die talen zijn zeer verschillend.
Hoewel Mandarijn Chinees de meest gesproken taal in de wereld is, is het ongetwijfeld ook een van de meest moeilijk om te leren als buitenlander. Mandarijn is een toon taal. Elk geluid in pinyin, hun schrijf systeem, heeft vier verschillende uitspraken, vier!
Een mandarijn (Chinees: 官 guān) was een bestuursambtenaar in het Chinese keizerrijk. De term wordt meestal gebruikt voor ambtenaren, die hun functie in de Chinese bureaucratie verwierven op grond van hun succes bij het Chinees examenstelsel.
Er zijn in de loop der tijd zo'n 56.000 unieke Hanzi-tekens geïdentificeerd, maar een goed opgeleide, belezen Chinees kent er gemiddeld maar zo'n 7000. Om een Chinese krant te kunnen lezen dient men ongeveer 3000 karakters te kennen.
Enkele van de meest effectieve methoden bieden je om de karakters te leren volgens de leer van de 'vergeetcurve'. Dit is met name het geval bij het Instituut 'Mosalingua' waarmee je herinneringen voor het leren kunt maken en dat is erg handig voor het leren van de Chinese woordenschat.
Koreaans is een unieke taal – Het is ook makkelijker te leren dan Japans of Chinees. Het maakt geen gebruik van Chinese tekens en is makkelijk uit te spreken.
Het Koreaans is een van de moeilijkste talen om te leren. Ook is het een van de jongste talen ter wereld. De taal werd in de 15e eeuw ontwikkeld door een lokale koning. Hij wilde ervoor zorgen dat meer mensen konden lezen en schrijven.
Het beste antwoord. Dat is Chinees. Het Japans bestaat namelijk uit Chinees plús nog een heleboel (precies aantal is me ontschoten) karakters.
Op het internet circuleert een lijstje van moeilijke talen waarin het Nederlands op de 20ste plaats staat, na het Chinees, Arabisch, Hongaars en IJslands, maar voor het Engels, Duits en Spaans.
Of er een maximum aantal talen is dat een mens kan leren, is onbekend. Volgens de Braziliaanse uitgave van het World Book of Records is de Libanees Ziad Fazah, die in Brazilië woont, met 58 talen recordhouder.