Van der Kwast verwerkt veel humor in zijn werken en behandelt vaak het thema identiteitsverlies. Hij brak door bij het grote publiek met de roman Mama Tandoori, die in Nederland en Italië een bestseller werd, met meer dan 100.000 verkochte exemplaren.
In dit autobiografische boek vertelt de schrijver over het gezin waarin hij opgroeide en vooral over zijn verbazingwekkende Indiase moeder. Zij weet op alles af te dingen, of het nu om een nieuw bankstel, een huis of kipfilet gaat.
Chronologie De tien verhalen in Mama Tandoori worden niet chronologisch verteld. Toch hebben ze met elkaar te maken en wordt er soms naar eerder vertelde verhalen verwezen. Hierdoor moet je de verhalen wel in volgorde lezen. Ook gebruikt Van der Kwast veel flashbacks.
Veena is de moeder van Ernest. Ze word ook mama tandoori genoemd omdat ze dat goed kan klaarmaken. In het boek wordt ze altijd moeder of mama genoemd. Je weet dat ze Veena heet omdat haar zussen haar zo noemen.
De delen hebben een lengte van 167, 198 en 70 bladzijden, wat aangeeft dat de roman zich toespitst op de kortste periode, die van de tweede wereldoorlog. De Loo heeft drie jaar aan de roman gewerkt: een half jaar veldonderzoek en tweeëneenhalf jaar schrijven. Het boek is opgedragen aan haar moeder en Maria Hesse.
Tandoori koken is ontstaan in de Indusvallei van het oude India , vijfduizend jaar geleden, met de Harappan-beschavingen in de Indusvallei. Naast het Indiase subcontinent is onthuld dat individuen in West- en Centraal-Azië hun eten koken in een tandoori-oven.
Tandoori kip is niet heet . Zoals andere antwoorden vermelden kan het pittig zijn. Je kunt de pittigheid tegengaan door citroen te gebruiken of een salade op basis van yoghurt (raita). In veel goedkope restaurants, en ook buiten India, ziet de tandoori kip er pittig uit, maar is het dat niet.
VOOR CURRIES
ALLE VOORGERECHTEN EN HOOFDGERECHTEN VAN TANDOORI SELECTIONS BEVATTEN ZUIVEL, MOSTERD, NOTEN EN PINDA'S .
De zoektocht naar de identiteit van ' mama' heeft geleid tot een roman vol fictie, non- fictie en historie. Leed van zowel individuen als o.a het Oekraïne volk wordt invoelbaar beschreven door schrijver Marcel Maassen.
Historisch gezien werden tandoors tot aan de nek in de aarde gezonken. Tandoors zouden oorspronkelijk uit Perzië komen en zijn in verschillende gedaantes in heel Centraal-Azië aangetroffen . Het brengt ons terug naar ongeveer 5000 jaar geleden, naar de Indusvallei en Harappan-beschavingen van het oude India.
Kaas is een novelle uit 1933 van Willem Elsschot. Het is een klassieker in de Vlaamse- en Nederlandstalige literatuur, en tevens de meest vertaalde Vlaamse roman aller tijden (in 36 talen).
Een leuk voelboek vol glinsteringen waarin een zacht, aaibaar pandabeertje met zijn mama de wereld ontdekt! Een perfect boekje, officieel voor kinderen vanaf 2 jaar, maar ook al heel leuk voor de échte kleintjes.
Kip tandoori bevat verschillende vitaminen en mineralen, zoals vitamine A, B12, ijzer, magnesium en zink . Deze vitaminen en mineralen zijn essentieel voor het behoud van een gezond lichaam en kunnen helpen verschillende ziektes en aandoeningen te voorkomen.
Meng limoensap of balsamicoazijn door je gerecht
Niet alleen iets zoets, maar ook iets zuurs kan een té pittige smaak doen verdwijnen. En door iets zoets én zuurs toe te voegen verdubbel je zelfs het effect! Meng wat limoensap of balsamicoazijn door je gerecht en je zult merken dat de pittige smaak afneemt.
Temperaturen in een tandoor kunnen oplopen tot 480 °C (900 °F; 750 K) en ze worden routinematig gedurende langere perioden aangehouden. Daarom zijn traditionele tandoors meestal te vinden in restaurantkeukens. Moderne tandoors zijn vaak gemaakt van metaal.
Vroege mensen gebruikten enorme klokvormige kleiovens, tandoors genaamd. Zoals al duidelijk is, dankt tandoori chicken zijn naam aan deze grote ovens. De meest voorkomende van deze ovens is de "Punjabi Tandoor". Deze ovens hadden een diameter van één tot twee voet en waren gemaakt van geharde klei.
Indiaas betekent 'van, uit, over de republiek India'.
Om eventuele verwarring met de historische namen Indië en Nederlands-Indië te voorkomen, heeft het de voorkeur om alleen Indiaas te gebruiken met betrekking tot India. De Indiase hoofdstad New Delhi overweegt een dieselverbod.
Het is een mengeling van yoghurt, gember, knoflook, peper, komijn en Garam Masala (een Indiaas mengsel van gemalen specerijen in ieder geval bestaande uit kardemom, kruidnagel, nootmuskaat en kaneel).
Vooral het laatste jaar van het schrijfproces trok De Loo zich terug en was ze somber. In het boek spreekt ze van het 'grotendeels bevriezen' van haar sociale leven. De twee verhalen en karakters van de zussen in De Tweeling zijn gebaseerd op een Duitse vriendin en de moeder van de auteur.
In De tweeling staat het leven van een Duitse vriendin van Tessa de Loo model voor het levensverhaal van Anna. Het leven van Lotte bevat autobiografische elementen uit het leven van de moeder van de schrijfster.
Mama Tandoori is Niveau 4 (12-15 jaar).