Maat L komt overeen met boordmaat 41 of 42 op de in Nederland gebruikelijke maatboog voor overhemden.
Boordmaten 41 en 42 komen overeen met L. Boordmaten 43 en 44 komen overeen met XL.
Dit zijn de bekende XS (extra small), S (smal), M (medium), L (large), XL (extra large) en een veelfout van XL, zoals 2XL t/m 6XL. Deze bekende, internationale maten worden gebruikt bij confectiekleding.
Als je twijfelt over je maat, onthoud dan dat maat 44 (XS) de kleinste confectiemaat is en maat 60 (4XL) de grootste. Alles wat daar tussen valt (S, M, L, XL etc.)heeft steeds een verschil van 2.
De maat van een spijkerbroek bestaat in Nederland uit twee cijfers. Deze cijfers zijn inches (1 inch is 2,54 centimeter). Het eerste getal staat voor de wijdte (W) en het tweede getal voor de lengte (L).
De internationale maat L duidt de rompmaat "Large" aan voor overhemden. Maat L komt overeen met boordmaat 41 of 42 op de in Nederland gebruikelijke maatboog voor overhemden.
L-maat (lang):
Ideaal voor een lichaamslengte boven 172 cm.Binnenbeenlengte ca. 88 cm.
Gemiddelde vrouw
De Nederlandse vrouw heeft gemiddeld maat 40-42, maar maatje M is bij ene winkel een 38 en bij de andere een 42. En dus past dat leuke shirtje van de ene winkel in maat M wel en bij de andere niet.
Om één kledingmaat te verliezen, zou je ongeveer vier kilo aan vet moeten kwijtraken. Voor zij die liever in calorieën dan in kilo's tellen: vermenigvuldig dat getal gewoon met 7000 (ja, om een kilo aan vet te verliezen moet je gemiddeld zo'n 7000 kcal verbranden).
Mensen met maat 42 tot 46 worden in onze maatschappij soms ook als dik beschouwd, maar ervaren niet dezelfde barrières op het vlak van toegankelijkheid. Zij worden in de fat community ook wel eens 'inbetweenies' genoemd.