De Loving Blends Avocado-olie & Karitéboter shampoo kan een perfecte match voor jouw haar zijn. Een haarkuur of treatment zoals een voedend masker of leave-in cream is voor dit haartype ook zeker een aanrader voor extra verzorging. Een herstellende shampoo is ideaal om te gebruiken bij beschadigd of breekbaar haar.
Na het uitspoelen voelt mijn haar echt ontzettend zacht aan en valt het nog steeds lekker luchtig. De conditioner verzwaart het haar dus niet en dat vind ik fijn met mijn fijne haar dat al snel wil gaan hangen. Mijn haar is na het gebruik van deze conditioner echt ontzettend zacht en dat vind ik alleen maar fijn!
Je haar wordt gevoed, sterker, zachter en is makkelijker om in model te brengen. formule zonder siliconen, voor een natuurlijk gevoel. 100% gerecyclede, recyclebare fles en navulbare fles. Loving blends is gecertificeerd door cruelty free international.
Garnier Loving Blends Honinggoud Herstellende Shampoo
Het schuimt lekker en maakt mijn haar goed schoon en vetvrij. Na het wassen voelt mijn haar wel een beetje stug aan. Maar ik denk dat als je wat dunner haar hebt dit helemaal niet erg is als je wat meer volume in je haar wilt.
Een voedende shampoo en conditioner zijn belangrijk, maar het is cruciaal om krullend haar intens te voeden en verzorgen met extra verzorgingsproducten. De Loving Blends Avocado-olie & Karitéboter productlijn is speciaal ontwikkeld om droog of pluizig haar te versoepelen en te zorgen voor zachte en glanzende krullen.
Dit zijn de 'blends' uit de verschillende lijnen: Vanille en papaja: een 2-in-1 shampoo voor normaal haar die het haar verfrist, verzacht en ontwart. Honinggoud: een totale range speciaal voor beschadigd, breekbaar haar met een shampoo, conditioner, masker en serum die het haar voeden, versterken en beschermen.
Merken die over het algemeen goed werken voor dit krultype zijn Jessicurl, Imbue, Keracare, Mielle Organics, ECRU New York, de Raw Shea Butter en de Coconut & Hibiscus lijn van Shea Moisture.
De shampoo zet de haarschubben open waardoor de werkzame en voedende stoffen uit de shampoo en uit een conditioner beter tot de kern van het haar binnen kunnen dringen. Een conditioner voedt het haar, sluit daarna de haarschubben weer en zorgt voor een extra beschermend laagje om het haar heen.
Nadelen: De gezonde look die je haar krijgt is niet echt, siliconen zijn geen voedingsstoffen. Niet-wateroplosbare siliconen zorgen voor build-up (laagjes van producten die zich opstapelen in je haar) Sommige siliconen maken je haar zwaar en futloos.
Er zijn twee redenen waarom parabenen in haarproducten zitten: Haarproducten met parabenen zijn langer houdbaar dan haarproducten zonder parabenen. Je shampoo, gel, of bijvoorbeeld haarlak kan hierdoor een stuk langer mee! Het risico van allergische reacties op de hoofdhuid is lager.
Voor de meeste haartypes zijn haarproducten met siliconen zonder problemen te gebruiken, maar voor bijvoorbeeld gevoelig haar kun je beter voor een siliconenvrije shampoo kiezen.
Waar een shampoo de haarschubben opent om je haren goed te kunnen reinigen, sluit de conditioner deze weer. We raden dus aan om na elke wasbeurt met een shampoo altijd een conditioner te gebruiken.
Volgens de Amerikaanse haarstylist Philip B. is het juist heel goed voor je haar om het eerst met conditioner te wassen en daarna pas met shampoo. Conditioner hydrateert je haar zonder dat het heel slap wordt, terwijl shampoo het vaak wat zwaarder maakt.
De beste conditioner van 2022 is de Olaplex No. 6 bond smoother leave-in conditioner - 100ml! Deze conditioner is geschikt voor alle haartypen, en is vrij van sulfaten, parabenen, en gluten.
Op nummer 1 van deze lijst vind je de Kérastase Spécifique Bain Riche Dermo Calm: een mildreinigende kappers shampoo, speciaal ontwikkeld voor gevoelige hoofdhuiden en droog haar. Deze beste shampoo volgens kappers is dermatologisch getest en hypoallergeen.
Hogere concentratie
Shampoo's van de kapper bevatten veel goede werkstoffen, daardoor heb je van een kappershampoo veel minder nodig voor een goede werking. Kappersshampoo's zijn ook vaak meer verzorgend dan die van de drogisterij. Ook gebruikt men vaak veel meer product dan nodig is.
Ingrediënten in shampoo
Maar ook een standaard elke dag shampoo van een doorsnee merk bevat ingrediënten die niet in de buurt van je lichaam thuis horen. Neem bijvoorbeeld Andrélon Elke Dag Shampoo en Syoss Volume Shampoo. De shampoo van Andrélon bevat o.a. Sodium Laureth Sulfate (SLES), Disodium EDTA en PPG-6.
Sulfaten zijn erg extreem voor het haar en zorgen dat de krullende lokken in no time uitdrogen. Geen sulfaten meer op jouw doucheplankje dus. Omdat krullend haar droog en broos is, knapt het bij het kammen snel af. Het resultaat is gebroken haar en gespleten haarpunten.
Je haar is namelijk erg kwetsbaar als de haarschubben open staan. Na de 'ontdekking' van shampoo ontstond er daarom ook een zoektocht naar ingrediënten die het haar weer glad maken en de haarschubben sluiten. Het resultaat: conditioner! Een conditioner laat de haarschubben sluiten – je haar heeft het dus zeker nodig.
Wanneer je de shampoo en conditioner niet goed uit je haar spoelt, loop je het risico dat je haarzakjes gaan verstoppen. Dit zorgt voor een laagje (iek!) op je hoofdhuid, waardoor de glans van je lokken steeds minder worden.