En dan is dit nog een understatement. Want in feite valt het in de categorie ongezonde koekjes. Koekjes gemaakt van witte bloem en suiker hebben weinig tot geen voedingswaarde. Daarnaast kost het vitamines en mineralen om dit überhaupt goed te kunnen verteren.
Liga milkbreak melk is een gebalanceerd en verantwoord tussendoortje bestaande uit een tarwebiscuit met een melkvulling. Tarwebiscuit met melkvulling (27,5%) en verrijkt met calcium, ijzer en vitamine B6. Nou dat klinkt veelbelovend!
LiGA is van oorsprong een biscuit fabrikant. Uit een samenwerkingsverband van enkele lokale industriële bakkerijen in Bergen op Zoom ontstonden in 1923 de LiGA-fabrieken. De naam LiGА stamt van het onderlinge verbond – de LiGA – van de bakkerijen.
Het bedrijf is eigenaar van merknamen van verschillende afkomst; het merk Liga is net als de krakelingen en Arnhemse meisjes van Nederlandse oorsprong terwijl de merken De Beukelaer en Parein Belgisch zijn. LU maakt verder koeken onder de naam Petit Beurre, TUC, Cracottes, Bastogne en Prince.
Zeer matig. Dit product kan de wekelijkse uitzondering zijn op een verder gezond voedingspatroon. Liga Evergreen krenten is niet geschikt als onderdeel van je dagelijkse voeding. Liga Evergreen krenten kun je wel als extraatje eten.
Een verantwoorde combinatie van ontbijtgranen bezaaid met pinda's en deels bedekt met melkchocolade. Bron van vezels en proteïnen. Ideaal als tussendoortje en per stuk verpakt, dus handig om mee te nemen.
Zoete tussendoortjes als de repen van Sultana Yofruit en Zonnatura kwamen minder goed uit de test. Ze bevatten veel suiker. De hartige hapjes bevatten vaak juist meer zout dan gezond is. Vooral Sultana Hartig en Sultana XL vielen op dit punt negatief op.
Tarwebloem 26 %, volkorenhavermeel 20 %, rozijnen 14 %, suiker, volkorentarwemeel 7,5 %, krenten 7 %, koolzaadolie, glucosestroop, tarwedextrine, calciumcarbonaat, rijstbloem, rijsmiddel (ammoniumwaterstofcarbonaat), zout, erwteneiwit, emulgator (sojalecithine), glucose-fructosestroop, aroma's, geconcentreerde ...
TARWEBLOEM 47,7%, suiker, glucosestroop, koolzaadolie, TARWEZETMEEL, lactose en MELKEIWITTEN 6%, magere MELKPOEDER 5,4%, geheel gehard palmpitvet, volle MELKPOEDER 3%, zonnebloemolie, EIEREN, oplosbare TARWEVEZELS, palmpitolie, rijsmiddelen (dinatriumdifosfaat, natriumwaterstofcarbonaat, ammoniumwaterstofcarbonaat), ...
Als je kindje er klaar voor is, kun je vanaf 6 maanden LiGA BabyBiscuits 6-12 mnd gebruiken in papjes waarbij de biscuit eerst fijn wordt verkruimeld en vervolgens wordt gemengd met een vloeibaar fruit-of groentepapje. Zorg altijd dat de kruimeltjes van de biscuit volledig opgelost zijn in het papje.
Het beslag bestaat voor ongeveer tien procent uit eieren. Eieren vormen dus niet het grootste ingrediënt, maar wel het belangrijkste. Volgens een woordvoerder van het Voedingscentrum is een eierkoek niet een gezond product omdat het geen waardevolle voedingsstoffen bevat.
Geef snoep, koek of een ijsje eerder één keer in de week dan één keer per dag. Bijvoorbeeld op zondag iets te snoepen. En wanneer je iets geeft: hou het dan klein. Een goede richtlijn is minder dan 75 kilocalorieën (kcal).
Wat kost het? De contributie voor het lidmaatschap van de Filmliga bedraagt € 13,00 en voor (echt)paren € 18,50.
De fabriek in Bergen op Zoom is nu wel te klein, daarom verhuizen ze naar Roosendaal.
made in west-brabantIn het Belgische Herentals rolden vorig jaar zo'n 27 miljoen LiGA-producten van de lopende band. Het tussendoortje, in 1923 geboren in Bergen op Zoom, wordt echter alleen in Nederland geconsumeerd.