Laserontharing is volkomen veilig, mits het op de juiste manier wordt uitgevoerd. Normale huidreacties die kunnen voorkomen na een laserbehandeling zijn: roodheid, zwelling en warmte. Deze huidreacties zijn van korte duur en vaak veel minder irriterend dan het scheren of harsen.
Voordelen van laserontharing
Je gezicht laten laser ontharen heeft een aantal voordelen. Een van de grootste voordelen is dat je bij laserontharen veel minder last hebt van irritaties van de huid. Het is namelijk zo dat wanneer je zelf probeert de haren te verwijderen, er ingegroeide haren kunnen ontstaan.
Of soms ook de vraag of je huidkanker zou kunnen krijgen van een laserbehandeling. Tot nu toe zijn er geen studies bekend waaruit gebleken is dat mensen ziektes of aandoeningen kregen door het laseren.
Er zijn minimaal een aantal follow-up behandelingen nodig om het beste uit laser ontharen te halen. Het exacte aantal laserbehandelingen varieert per persoon. De meeste mensen hebben vier tot zes lasertherapie sessies nodig.
Met laser kun je rimpeltjes verzachten en ook kan je huid na de laserbehandelingen steviger aanvoelen. En je kunt bijvoorbeeld littekentjes aanpakken. Het effect van die behandelingen is vooral zichtbaar bij mensen met beginnende huidveroudering. Maar diepe groeven of plooien zal je er uiteindelijk niet mee wegkrijgen.
Heeft u een 30+-huid met al wat rimpels of ziet u dat de huid in uw gezicht wat begint te verslappen? Dan is de laserbehandeling met de ALMA-Q Fractional Laser heel geschikt. Dit is eigenlijk een behandeling in huidverstrakking; uw gelaat ziet er al na zo'n 3 weken strakker, gladder en frisser uit.
Hoe ziet mijn huid eruit na de laserbehandeling? Na de behandeling is je huid wat rood. De behandelde bloedvaatjes kunnen wat donker of blauwig verkleurd zijn. De algehele rode verkleuring trekt binnen enkele uren tot een dag weer weg.
Bij een laserbehandeling wordt gebruik gemaakt van een laser om gezichtsharen te verwijderen. Het verwijderen van die haren in het gezicht begint bij het afgeven van een lichtbundel. Deze lichtbundel is intensief en verwarmt de haartjes, waardoor de haarzakjes vernietigd worden.
De CO2 laser is de meest effectieve laser op gebied van huidverbetering. Rimpels, littekens, een onregelmatige huidstructuur en pigmentvlekken kunnen effectief behandeld worden met deze laser.
Gemiddeld zijn er 6 tot 15 behandelingen nodig om de haren te verwijderen. Sommige cliënten hoeven na een laserbehandeling 5 jaar niet te scheren. Andere komen het liefst ieder jaar terug om het bij te werken of wanneer ze denken dat het nodig is. Hoe en wanneer de haren terug groeien is afhankelijk van de huid.
Bij laserontharing worden onder hoge temperatuur haarzakjes vernietigd. Hierbij komen kleine stofdeeltjes vrij die schadelijk kunnen zijn voor je longen en op de lange termijn effect kunnen hebben. Het is dus heel belangrijk dat de laserbehandeling in een goed geventileerde ruimte plaatsvindt.
Een kwalitatief laserapparaat is veel kostbaarder dan een IPL apparaat. IPL behandelingen zijn daardoor vaak goedkoper. Maar een laser is daarentegen effectiever en sneller in de behandeling tegen ongewenste haren dan IPL. De haren moeten zodanig verhit worden om definitief weg te blijven.
Afhankelijk van het behandelgebied duurt een sessie tussen de 30 minuten en 4 uur. Eén sessie heeft effect op 10-30% van de actieve haren. Gemiddeld zijn 6 tot 8 behandelingen nodig.
De laserpuls kan een gevoel geven die te vergelijken is met een heel licht prikje of zoals er een elastiekje tegen uw huid wordt geschoten. Dit gevoel is heel erg kort en verdwijnt zeer snel. De behandeling is meestal goed te verdragen en veel van onze cliënten ervaren helemaal geen pijn.
Hoe werkt definitief ontharen? Definitief ontharen is het vernietigen van het haarzakje door middel van energie zodat er geen haar meer uit kan groeien. Het laserapparaat gebruikt het pigment van het haar om een gebundelde energiestraal diep door te laten dringen in het haarzakje.
Permanent ontharen werkt met een laser apparaat dat met behulp van lichtflitsen de haarzakjes verwarmt. Deze hitte vernietigt de haarzakjes en zorgt ervoor dat je definitief en permanent van je haargroei af bent. Een laserbehandeling is de beste definitieve ontharingsmethode die er is.
Laserontharing is volkomen veilig, mits het op de juiste manier wordt uitgevoerd. Normale huidreacties die kunnen voorkomen na een laserbehandeling zijn: roodheid, zwelling en warmte. Deze huidreacties zijn van korte duur en vaak veel minder irriterend dan het scheren of harsen.
Je kunt overbeharing zelf verwijderen. Je kunt het haar wegscheren, harsen, epileren of een ontharingscrème gebruiken. Deze oplossingen zijn tijdelijk. Om definitief van overmatig haargroei af te komen kun je terecht bij een schoonheidsspecialiste of een speciale kliniek.
Afhankelijk van de haren en de huid zijn er gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig. Tussen de behandeling zit 6 tot 8 weken. Het is wel mogelijk dat er zich onder invloed van onder andere hormonen in de loop der jaren nieuwe haren ontwikkelen. U heeft dan nog een aantal behandelingen nodig om hier ook vanaf te zijn.
Het resultaat bij een laserbehandeling in ontharing is dus sneller effectief. Om eenzelfde resultaat te bereiken met een IPL, zijn veel meer behandelingen nodig. Een IPL-behandeling is doorgaans voordeliger dan een laser, maar om hetzelfde effect te bereiken worden de totale behandelkosten vaak weer hoger.
Het effect van de laserbehandeling blijft lang zichtbaar. Het herstel na de behandeling duurt ongeveer zeven dagen. Het is belangrijk om uw huid tot acht weken na de laserbehandeling goed te beschermen tegen de zon.
Tijdens de behandeling voelt u een fractie van een seconde een gevoel van warmte door de huid heen gaan. Na de behandeling kan de huid warm aanvoelen. Vervolgens wordt de huid gekoeld en verzorgd. De meeste klanten ervaren deze behandeling niet als pijnlijk.