Familie bedrijf met passie voor honden. Hondencentrum Kwispel enzo, een erkende hondenfokkerij gelegen in Eersel, een prachtig dorpje in de Brabantse Kempen (15 min. onder Eindhoven). Wij kunnen u helpen bij uw keuze naar een geschikte viervoeter en geven een eerlijk advies rondom onze rassen of kruisingen.
Kenmerken van een broodfokker kunnen zijn:
De fokker biedt meerdere puppy's aan, van verschillende rassen. U krijgt de moederhond niet te zien. De puppy's verblijven (zonder moeder) in een schuur. De puppy's kruipen weg bij bezoek, zijn vaak angstig.
Een broodfokker is een handelaar die puppy's verkoopt om, letterlijk, hun brood te verdienen. Om zoveel mogelijk inkomsten te hebben, komen en gaan er pups aan de lopende band. Vaak worden deze pups geïmporteerd uit het Oostblok, waar ze op veel te jonge leeftijd van hun moeder gescheiden werden.
De pups zijn gechipt en geregistreerd op naam van de fokker! De pups hebben een inentingsbewijs. De nationaliteit van de pup klopt in het dierenpaspoort, die van Nederland begint met 528-NL. Vraag naar de gezondheid van de ouderdieren om de kans van erfelijke afwijkingen en aandoeningen te beperken.
Zij verkopen pups die een matige tot slechte gezondheid hebben. Driekwart van de pups heeft aandoeningen en bijna een kwart van de pups overlijdt op jonge leeftijd. Nederlandse broodfokkers zijn vaak gevestigd in Noord-Brabant en de Friese Wouden. Veel ex-varkensboeren zijn daar overgestapt op de hondenhandel.
Door een pup te kopen bij een broodfokker, haal je een pup in huis met een grote kans op ziektes, afwijkingen en gedragsproblemen. Dat kan achteraf niet alleen flinke dierenartskosten met zich meebrengen maar ook veel verdriet omdat sommige pups ingeslapen moeten worden of altijd problemen zullen houden.
De pups uit onze kennel zijn afkomstig uit eigen kwekerij en van erkende fokkers vanuit binnen- en buitenland. De buitenlandse pups zijn afkomstig van een kwekerij die minimaal dezelfde dierenwelzijn regels hanteren zoals ze volgens de Belgische wetgeving zijn opgelegd.
Koop je hond in een asiel
Wanneer je niet meteen op zoek bent naar een rashond, is deze oplossing ideaal voor jou. Er zijn veel uiteenlopende rassen aanwezig en ze zoeken allemaal hopeloos naar een nieuwe thuis. De mensen die in het asiel werken zullen samen met jou op zoek gaan naar de hond die het best bij jou past.
Veroordeeld wegens illegale exploitatie
Happy Doggy werd wel veroordeeld voor het houden van te veel honden in woongebied (maximum 10 honden boven de zes maanden) en had daar dus nooit gevestigd mogen zijn.
Alleen mocht de tocht niet lang de Hezehof zelf lopen, uit angst bij de gemeente voor ongeregeldheden. De Hezehof is een beruchte broodfokker, de lijst met klachten over doodzieke pups op internet is lang, en al sinds het begin van deze eeuw laten mensen weten hoe slecht het is.
Bij de grote handelaren hebben ze alle puppy's op voorraad. En Hoogmaatheide is echt een grote broodfokker met veel verschillende rassen. Uit onder andere het Oostblok, waar het niet uitmaakt welke reu welke teef dekt en of ze wel gezond zijn.
Een erkende fokker herken je aan zijn erkenningsnummer. Zo'n nummer is geen kwaliteitslabel, maar het wijst erop dat de fokker voldoet aan de wetgeving. Particulieren die sporadisch een nest hebben, hoeven geen erkenningsnummer aan te vragen. Houd er rekening mee dat er vaak een wachttijd is om een pup te krijgen.
Een goede fokker wil dat zijn pups bij een geschikte nieuwe eigenaar komen. Hij zal u dus dingen vragen over uw situatie en u niet alleen de leuke maar ook de minder leuke kanten van het ras vertellen. Hij wil immers dat u een goede keuze kunt maken en dat de pup en u een goede combinatie vormen.
Waar moet een fokker aan voldoen
De criteria waaraan je als kennelnaamhouder van de Raad van Beheer moet voldoen, hebben betrekking op het welzijn en de gezondheid van je honden, behoorlijke huisvesting, verantwoorde leefomstandigheden voor moederhond en pups, en een correcte administratie van de fokkerij.
Betrouwbare kennel met gezonde hond
Hokken zijn groot en proper, voorzien van water en eten. Ze voorzien u van de nodige informatie voor het aanschaffen van een hond en de benodigdheden. Onze hond is na een maand nog steeds tiptop in orde en kern gezond. Ik raad deze kennel aan!
Hondenfokkerij Acantus in Oudenburg staat al veel langer bekend als broodfokker die honden onder slechte omstandigheden houdt. In 2004 worden er op het forum van Radar (Tros) al zaken gemeld, in 2010 zijn tal van verwijzingen te vinden naar Acantus met vermelding van zeer slechte omstandigheden.
Die zal wekelijks het nodige voedsel schenken. Een opvallende samenwerking. Want de zaakvoerder van Felicanis staat bij veel dierenliefhebbers gekend als een broodfokker die het niet zo nauw neemt met dierenwelzijn.
Bij je puppy slapen
Zet de bench, een grote doos of mand in je slaapkamer, dit wordt zijn/haar slaapplekje. Zo ben je dicht bij je pup in de buurt en kun je hem geruststellen wanneer het nodig is. Wanneer je voor een bench kiest, is het belangrijk om erop te letten dat dit geen enge plek wordt voor je pup.
Aankoopprijs puppy
Voor een puppy uit het asiel betaal je ongeveer 100 euro. Een raspup van een erkende fokker kost al snel honderden euro's. Voor een kleine rashond mag je vanaf 400 euro rekenen. De prijzen van grote rashonden kunnen oplopen tot 1000 euro of meer.
Je puppy bijten afleren begint met het goed aangeven van je grenzen. Als je pup jou of iemand anders gaat bijten, loop dan weg en geef hem verder geen aandacht. Mocht hij je hard bijten, dan kan je hoog “Au!” roepen, het doet nou eenmaal pijn, en loop vervolgens weg.
Een kennel is een onderkomen voor honden. Het kan een hondenhok of ander bouwwerk zijn waar honden worden gehouden. Vaak wordt met kennel het onderkomen van honden bij een hondenfokker bedoeld.
Let dus goed op bij het zoeken naar een Franse Bulldog. Blijf weg bij 2dehands websites en beruchte broodfokkers zoals Felicanis/Hoeve Hoogland, Happy Doggy, Woefkesranch, Pupsenzo, Hezehof, Rashonden Waasland, Debrabandere, en bespaar u van veel menselijk en dierlijk leed.
Een hond met kennelhoest is gedurende één week besmettelijk voor andere honden. Voor de kennelhoest geldt een incubatietijd van 2 tot 14 dagen. Het kan dus zo zijn dat uw hond na 4 dagen nog geen symptomen vertoont, maar alsnog besmet is geraakt met het virus.
Daarin was te zien hoe Michiel Céline verraste met een hondje, een chowchow die de naam Trixie meekreeg. In de video - die al meer dan 400.000 keer is bekeken - toonden de twee hoe ze de puppy gingen halen.