Antwoord: Kleefpasta bevat over het algemeen 'veilige' ingrediënten. Toch kun je er in zeldzame gevallen een allergische reactie op krijgen. Ook kan overmatig gebruik van kleefpasta met zink bij het inslikken leiden tot een kopertekort. En dat kan weer neurologische klachten geven.
Omdat er tanden en kiezen getrokken zijn veranderd uw kaak zeker de eerste 3 maanden veel. Hierdoor zal de prothese steeds losser komen te zitten. Aan het begin adviseren wij om kleefpasta te gebruiken en na 2 tot 3 maanden kan er een nieuwe laag aangebracht worden zodat de prothese weer beter zit.
Fittydent Kleefpasta is de enige prothese lijm wereldwijd die waterbestendig is, waardoor deze niet gaat schuiven tijdens het eten en drinken. Het zorgt voor een zeer sterke hechting, zodat de prothese de hele dag goed blijft bevestigd aan het tandvlees.
Uw kunstgebit droog of vochtig bewaren
De beste plek om uw kunstgebit 's nachts te bewaren is in een opbergdoosje voor uw kunstgebit. Wanneer u de gebitsprothese in een glas water of op een soortgelijke plek zou bewaren, bevordert u de groei van schadelijke bacteriën.
U kunt nagenoeg weer alles met uw gebit doen zoals u dat vroeger deed met uw eigen gebit. U kunt dus weer praten, eten, bijten, lachen en zoenen. Zonder te hoeven nadenken.
Verwijder restjes kleefpoeder of kleefpasta dagelijks van uw kunstgebit met behulp van een zachte borstel (aff.) en lauw water. Eventueel kunt u een speciaal schoonmaakmiddel voor protheses (aff.) gebruiken.
Volledige protheses blijven op hun plek zitten door een dun laagje speeksel dat zich bevindt tussen het kunstgebit, uw kaak en tandvlees. Het is daarom ook erg belangrijk dat de vorm van het kunstgebit goed aansluit bij de vorm van uw kaak.
De spieren in de tong en mond moeten nog wennen om de prothese op zijn plaats te houden. Het ontstaan van extra speeksel in de mond komt in het begin vaak voor. Mocht dat niet overgaan, praat er dan over met uw tandprotheticus.
Om kleefcrèmerestanten uit uw mond te verwijderen, poetst u uw gehemelte en tandvlees met een tandenborstel en warm water.
Steradent tabletten- De bruistabletten zijn effectief tegen bruine (hardnekkige) aanslag. Niet vaker dan 1 x per week gebruiken; als de tabletten vaker gebruik worden, kunnen ze het oppervlak van het kunstgebit ruw maken.
Problemen met een kunstgebit of gebitsprothese kunnen bestaan uit het loszitten van het gebit, pijn en beperkingen bij het eten, maar bijvoorbeeld ook kokhalsneigingen.
Gebruik Fixodent Original Complete Kleefpasta
Droog het kunstgebit goed af. Breng de kleefpasta aan in een dunne lijn of in een aantal stippen. Laat de rand vrij en breng liever geen pasta aan op het gehemelte. Op het gehemelte zitten smaakpapillen in het slijmvlies en kleefpasta zal de smaak sterk verminderen.
Ecosym Tandpaste is er speciaal ontwikkeld om beugels en protheses optimaal schoon te poetsen. Deze tandpasta beschadigd de structuur van het materiaal niet, en veroorzaakt geen krasjes. De Ecosym tandpasta zorgt er voor dat uw gebitsprothese schoon en fris blijft!
Wanneer een kunstgebit of prothese 's nachts uit is, kan men niet tandenknarsen of klemmen en komen tandvlees en kaak tot rust. Daarmee voorkomt u ook verdere slijtage aan het kaakgewricht en de prothese.
Een klikgebit biedt de ideale oplossing wanneer u niet in aanmerking komt voor een regulier kunstgebit, of als u niet (langer) de wens heeft een regulier kunstgebit te dragen. Sommige mensen vinden een kunstgebit niet comfortabel of ervaren het als pijnlijk. Een klikgebit biedt in deze gevallen de uitkomst.
NEE, een kunstgebit moet droog in een afgesloten bakje worden bewaard. In het water gaan vele bacteriën en schimmels zich aan de prothese hechten.
Mag ik het gebit ´s nachts inhouden? Om de kaken rust te geven, is het beter dat u het gebit 's nachts niet draagt. Vindt u het vervelend om met een lege mond te slapen, doe dan alleen het ondergebit uit. Als u het gebit niet uit wilt doen, laat het dan regelmatig nakijken door de tandarts.
Om de functionaliteit van het klikgebit te behouden is het noodzakelijk dat het gebit 's nachts ook daadwerkelijk wordt uitgenomen. De gebitsprothese en de implantaten kunnen zo voor het slapen gaan en opstaan ook goed schoon gehouden worden.
Op sommige plaatsen misschien wel iets té strak. Daardoor kunnen gevoelige drukplaatsen ontstaan. Door een kleine correctie aan uw kunstgebit kan uw behandelaar deze pijn meestal wegnemen. Vijl of schuur nooit zelf aan uw kunstgebit!
Houdt u er wel rekening mee dat uw kaak zal gaan slinken na het verwijderen van uw tanden en kiezen. Na ongeveer 9 – 12 maanden zal de kaak uitgeslonken zijn.
Het kan een maand tot twee maanden duren voordat u zich comfortabel voelt in uw nieuwe kunstgebit. Uw tandarts of tand technicus zal u in deze beginperiode goed begeleiden. Een nacontrole en periode controle voor uw kunstgebit is daarom een belangrijke zaak.
De gemiddelde levensduur van een kunstgebit is 5 tot 8 jaar. Dit verschilt uiteraard van persoon tot persoon. Als je kunstgebit losraakt of pijn gaat doen, neem dan tijdig contact op met jouw tandprotheticus.