Regelmatig kickboksen zal een positieve invloed hebben op je gezondheid. Het is een full body workout: je traint je hele lichaam ermee. Je armen, schouders en rug worden sterker, je krijgt meer kracht in je benen, billen en core (buikspieren).
Boksen. Boksen is ideaal om je agressie de vrije loop te laten maar je rug kan hier minder blij mee zijn. Je maakt tijdens het boksen namelijk scherpe en snelle bewegingen met je torso en je rug kan hier een behoorlijke klap van krijgen. Probeer daarom tijdens de hele sessie je aandacht erbij te houden.
Zwemmen en aquagym
Dat is dé sport voor mensen met rugklachten. In het water weegt men minder, waardoor de rug minder belast is. Het water draagt het lichaam en de gewrichten worden nauwelijks belast. Het is uiteraard wel belangrijk om de correcte zwemtechniek toe te passen.
Boksen en cardiotraining is vooral gericht op het boven of het onderlichaam. Kickboksen is alles in één. Cardio, HIIT training en kracht. Omdat je op dat moment het hele lijf inzet tijdens een training, zul je meer calorieën verbranden en ook een strakker/sterker lijf ontwikkelen.
Welke spieren train je met (kick)boksen? Met boksen train je alle spieren in je lichaam. Je gebruikt de been- en bilspieren om stabiel te blijven staan, maar traint tegelijkertijd ook je schouders, rug én buikspieren. Het is dan ook een full-body workout waarbij je lichaam flink op de proef wordt gesteld.
Om sneller vooruitgang te boeken, maar als je niet veel tijd te besteden hebt, raden we aan om minimaal twee trainingen per week van minimaal twee uur te doen. En voor degenen die echt vooruitgang willen boeken, moet je het opvoeren tot drie tot vijf trainingen per week. Fysieke voorbereiding is erg belangrijk.
Fit en gezond worden
Het is een full body workout: je traint je hele lichaam ermee. Je armen, schouders en rug worden sterker, je krijgt meer kracht in je benen, billen en core (buikspieren). Hoewel je spieren sterker worden, hoef je niet bang te zijn dat je eruit gaat zien als een bodybuilder.
Zowel bij de training als bij wedstrijden kun je blessures oplopen. Dat kunnen kleinere verwondingen zijn, zoals een scheur in een spier, zwellingen, kneuzingen of zelfs een botbreuk. Er wordt ook tegen het hoofd geslagen of getrapt. Dat kan duizeligheid veroorzaken, oorsuizen en/of misselijkheid.
Dat verschilt natuurlijk per persoon en hoe vaak je komt, maar denk zeker aan een week of 6. Als je meerder keren per week komt, zul je sneller vooruit gaan dan wanneer je minder vaak traint.
Jazeker, kickboksen biedt je een full-body conditie training waarmee je veel calorieën verbrand. In dit artikel gaan we praten over waarom kickboksen zo'n goede manier is om af te vallen. Kickboksen is de laatste jaren erg in populariteit gestegen.
Begin met iets rustigs zoals wandelen, fietsen of zwemmen. Behoor je tot de risicogroep voor rugklachten? Dan kan het al helpen om je prestatiedrang wat af te remmen. Het is beter om je trainingsbelasting heel geleidelijk op te voeren dan om dit in grote stappen te doen.
Ga niet op zachte stoelen en lage dikke kussens zitten. Voelt u dat u rust nodig heeft, ga dan op bed liggen met een kussen onder uw knieën. Dit is beter dan zitten. Als u ligt, is er geen druk op uw lendenwervels.
Als je rugpijn of rugklachten hebt, is het prima om onbelast te bewegen. Denk aan wandelen, zwemmen of fietsen. Maar het is niet verstandig om met (een nieuwe) sport te beginnen voordat je rugpijn is hersteld.
In conclusie, hoewel kickboksen en thaiboksen beide vechtsporten zijn en enige overeenkomsten hebben, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen deze twee disciplines. Kickboksen legt meer nadruk op techniek en precisie, terwijl thaiboksen meer nadruk legt op kracht en uithoudingsvermogen.
Met (kick)bokstraining werk je aan je algehele fitheid en versterk je schouders, core, armen en benen.
Met cardio oefeningen bouw je een goede conditie op. Je kunt gaan hardlopen of fietsen. Maar als je echt specifieke cardio oefeningen zoekt waardoor je een betere kickbokser wordt dan moet je gaan zwemmen of touwtjespringen. Deze cardio oefeningen verbeteren je kickboks skills.
Hoe graag je ook kickbokst, het is niet verstandig elke dag tot het uiterste te gaan met je trainingen. Je lichaam heeft rust nodig om te zorgen voor spierherstel.
Kickboksen is een intensieve sport die een positieve invloed heeft op je algehele conditie. Elke training bestaat uit verschillende onderdelen waarbij een warming-up, conditietraining, krachttraining en het oefenen van kickbokstechnieken natuurlijk niet mogen ontbreken. Kickboksen is een conditietraining op zich.
Hoe vaak moet je kickboksen per week? Afhankelijk van je persoonlijke doelen raden we aan om minstens 2 á 3 keer per week langs te komen voor een kickboksles. Door met regelmaat te kickboksen kan je namelijk pas echt goed werken aan je techniek, uithoudingsvermogen, kracht en lenigheid.
Ook kickboksen is goed voor een full-body workout: je gebruikt je benen en billen om je stabiel te houden, maar je traint er ook je schouders, rug en buikspieren mee. Per uur kun je er wel zo'n 750 tot 900 calorieën mee verbranden. Daarnaast is boksen ook de ideale uitlaatklep voor als je kampt met stress.
Een kickbokser mag de tegenstander niet achter op het hoofd slaan.Ook het kruis en de knieën zijn verboden gebied.Bijten is uit den boze, net als het gebruik van ellebogen. De scheidsrechter grijpt ook in als de tegenstander van achteren wordt aangevallen of als wordt nagetrapt richting een vechter op de grond.
De meeste mensen die regelmatig kickboksen weten dat het meer is dan enkel een krachtige full body workout. Naast het trainen van je uithoudingsvermogen, verbranding, balans, reflexen, coördinatie en spierkracht, werk je tijdens een kickboks les namelijk ook aan mentale aspecten.
Eet gevarieerd:
Vooral volkoren, zoals volkorenbrood, volkoren pasta en couscous en zilvervliesrijst. Minder vlees en meer plantaardig. Varieer met vis, peulvruchten, noten, eieren en vegetarische producten. Genoeg zuivel, zoals melk, yoghurt en kaas.
Kickboksers hebben genoeg aan 2 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht per dag. Weeg je bijvoorbeeld 80 kg, zorg dan dat je elke dag 160 gram eiwitten binnenkrijgt. Dit haal je uit je dagelijkse voeding denk aan eieren, zalm, biefstuk, kwark, kip, etc en eiwitshakes.
Dit betekent dat je na een training het beste iets kunt eten met (eventueel wat snellere) gezonde koolhydraten. Fruit is bijvoorbeeld handig, omdat fruit snelle suikers levert, maar ook de juiste voedingsstoffen. Rijst, zoete aardappel of andere gezonde koolhydraten zijn ook een optie.